Shadow

Med Denver Broncos eierandel, er Formel 1 store Lewis Hamilton siste atlet som har blitt eier


Denver Broncos eierskapsgruppe har lagt til racing royalty. Formel 1-føreren Lewis Hamilton har en eierandel i Walton-Penner-gruppen, som kjøpte teamet i juni.

Hamilton, 37, har Formel 1-rekorden for flest løpsseire og har vunnet Formel 1-tittelen syv ganger. Eierskapsgruppen, som kjøpte teamet for 4,65 milliarder dollar, ledes av Walmart-arvingen Rob Walton og inkluderer tidligere USAs utenriksminister Condoleezza Rice, som også har en eierandel.

I april ble Hamilton sammen med Serena Williams i et konsortium ledet av tidligere Liverpool-formann Martin Broughton i et forsøk på å kjøpe Premier League-klubben Chelsea.

“Han er en mesterkonkurrent som vet hva som skal til for å lede et vinnerlag,” sa Walton i en uttalelse.

Den britiske racing-storheten, som ble slått til ridder i 2020, slutter seg til en imponerende liste over idrettsutøvere som også eier deler av sportsfranchiser.

Marshawn Lynch – Seattle Kraken

Lynch tilbrakte 13 sesonger i Seattle med Seahawks, men hans nye sportssatsing i delstaten Washington er på isen. 18. april ble han med i eierskapsteamet i Seattle Kraken som minoritetsinvestor. Den tidligere NFL-runbacken vil være en del av NHLs “Hockey er for alle”-kampanje, og Kraken-eier Tod Leiweke sa at Lynch uttrykte interesse for å skygge ham for å lære hockeysjefsoperasjoner.

“Dette er noe jeg aldri ville ha forestilt meg,” sa Lynch til CNBC i en uttalelse. “Jeg har alltid drømt om å spille på et profesjonelt lag, men å eie et er noe spesielt. Når jeg ser tilbake på noen av mine prestasjoner… [going to] fortsett å telle mine velsignelser.”

Grammy Award-vinnende artist og Seattle-innfødte Macklemore ble også med i Kraken-eierskapsteamet med Lynch.


Wayne Gretzky, Steve Nash og Dustin Johnson – Las Vegas Desert Dogs

Wayne Gretzky er en stor lacrosse-fyr? Jepp, du leste riktig. The Great One kan ha gjort sitt navn på isen, men før Gretzky var stoltheten til Edmonton Oilers var han en bona fide slapp bror.

“Nasjonalsporten i Canada er box lacrosse,” sa Gretzky. “Jeg begynte å spille lacrosse på et lag i en alder av seks år og spilte helt til jeg var 16 år gammel. Jeg har en stor kjærlighet for spillet i den forstand at jeg virkelig tror at box lacrosse var en så avgjørende del av suksessen Jeg hadde til slutt i ishockey.”

På grunn av dette burde det ikke være helt overraskende at hockeylegenden knytter seg til 2020 Masters-mester Dustin Johnson, NBA Hall of Famer og nåværende Brooklyn Nets-hovedtrener Steve Nash og Nets-eier Joe Tsai som en del av et stjernespekket eierskap gruppe for National Lacrosse Leagues nyeste ekspansjonsteam i Las Vegas, Desert Dogs.


Dwyane Wade – Utah Jazz

Jeg skal ikke lyve, å se Dwyane Wade støtte et hvilket som helst annet lag enn Miami Heat er definitivt skurrende. Men jeg kan ikke slå ham for hans forretningskyndige. I april kjøpte den tre ganger NBA-mesteren en eierandel i Utah Jazz, og sluttet seg til majoritetseier og teamguvernør Ryan Smith, og uttrykte et ønske om å ta en aktiv rolle i franchisen. D. Wade holdt løftet sitt. Han kunne sees på banen gjennom hele sesongen; han tok affære da en urovekkende fanhendelse gikk ned i løpet av ettersesongen, og han ble en mentor for jazzstjernen Donovan Mitchell.


Kevin Durant – Philadelphia Union, NJ/NY Gotham FC

I juni 2020 kjøpte Brooklyn Nets-stjernen Kevin Durant en 5% eierandel i MLS’ Philadelphia Union, og han har en opsjon på å kjøpe ytterligere 5% på et senere tidspunkt. Durant hadde også engasjert seg i samtaler om å kjøpe en del av DC United året før, men han sa at diskusjonen aldri gikk videre.

Durant utvidet sin portefølje i mai i år, etter å ha blitt utnevnt til minoritetseier i National Women’s Soccer League (NWSL)-klubben NJ/NY Gotham FC.

Thirty Five Ventures (35V), et selskap som ble medstiftet av den to ganger NBA-mesteren og gründeren Rich Kleiman, gjorde en betydelig investering for å skaffe seg en eierandel i klubben, og markerte selskapets andre investering i et profesjonelt fotballag.


Renee Montgomery — Atlanta Dream

Tidligere Atlanta Dream-vakt Renee Montgomery skrev historie i februar som en del av en investorgruppe med tre medlemmer som ble godkjent til å kjøpe laget. Montgomery er den første tidligere spilleren som ble både eier og leder av en WNBA-franchise. Eierskiftet fulgte press på den tidligere republikanske senatoren Kelly Loeffler for å selge sin del av drømmen, etter at hun gjorde WNBA-spillere sinte med sin motstand mot ligaens raserettferdighetsinitiativer.


Patrick Mahomes – Kansas City Royals

Patrick Mahomes er ikke fremmed for å vinne. Mens Kansas City Royals ikke akkurat kan si det samme, kan du ikke utelukke at quarterbackens vinnende måter kan smitte av på franchisen nå som han er en del av eiergruppen deres. Hvis Mahomes status som et ikon i Kansas City var i tvil (det var det ikke), sementerte dette trekket det. Å bli baseballeier var fornuftig på flere nivåer for Chiefs’ QB1. Ikke bare var Mahomes – som spilte baseball på college – en legitim prospekt, faren hans, Pat Mahomes, tilbrakte 11 sesonger i Major League Baseball. Han måtte også finne en måte å bruke den kontraktsforlengelsen på 503 millioner dollar til god bruk.


Venus og Serena Williams — Miami Dolphins, Angel City FC

Å vinne store titler og lage historie, det er det Williams-søstrene gjør. I 2009 ble Venus og Serena de første svarte kvinnelige minoritetseierne i NFL ved å kjøpe en del av Miami Dolphins. Musikerne Jimmy Buffett, Gloria og Emilio Estefan, Fergie og Marc Anthony kjøpte også aksjer i teamet – Dolphins’ eiergruppe er ingenting om ikke eklektisk. Så, i fjor, ble Serena Williams en del av den stjernespekkede eierskapsgruppen Angel City FC som brakte et NWSL-lag til Los Angeles i 2022.


Mia Hamm, Abby Wambach og Julie Foudy — Angel City FC

Da Angel City FC ankom scenen gjorde det det med stil. Før vi i det hele tatt visste navnet på den Los Angeles-baserte NWSL-klubben, visste vi at den hadde superstjernestøtte som ingen andre. Blant de 14 tidligere USWNT-spillerne som er med i gruppen er Mia Hamm, Abby Wambach og Julie Foudy. Jeg ville ha kalt Lauren Holiday, Shannon Boxx, Rachel Buehler, Amanda Cromwell, Joy Fawcett, Tisha Venturini Hoch, Angela Hucles, Shannon MacMillan, Saskia Webber og søstrene Lorrie Fair Allen og Ronnie Fair Sullins, men jeg prøvde virkelig å være tro mot Hele min “jeg skal bare nevne 20 idrettsutøvere”-greia fra introen. Det er også en haug med kjendiser i miksen, men vi har ikke den typen tid.


Michael Jordan – Charlotte Hornets

Selv om vi er på temaet eiere som ikke har hatt den typen suksess vi ble vant til i deres spilledager, ville jeg vært ettergivende hvis jeg ikke nevnte BUTKEN. I 2010 ble Michael Jordan den første eks-spilleren som var majoritetseier i ligaen da NBAs styre enstemmig godkjente hans bud på 275 millioner dollar for å kjøpe den daværende Charlotte Bobcats i hjemstaten North Carolina. Etter et tiår med underveldende år, ser det ut til å gå opp for de nåværende Hornets med Rookie of the Year LaMelo Ball som gir en etterlengtet gnist i organisasjonen. Glem aldri da faren hans sa at han kunne slå MJ en-mot-en … gode tider.


Alex Rodriguez – Minnesota Timberwolves, Minnesota Lynx

Jeg vet ikke hvilken del av dette kjøpet som føles mindre ideelt for meg, at Alex Rodriguez og hans 50-50 forretningspartner Marc Lore bare prøver å kjøpe Minnesota Timberwolves og Lynx etter at deres opprinnelige plan om å kjøpe New York Mets mislyktes eller det. Timberwolves-stjernen Anthony Edwards hadde ingen anelse om hvem den tidligere MLB-stjernen A-Rod var. Uansett forventes avtalen på 1,5 milliarder dollar å avsluttes rundt 1. juli.


David Beckham – Inter Miami

David Beckham, ikonisk fotballspiller og fortsatt-å-bli-sett eier. Beckham – som er utrolig hands-on med franchisen – er en del av en eiergruppe som opprinnelig ble kalt Miami Beckham United, men som nå opererer under navnet Miami Freedom Park LLC. Beckham og Inter Miami har tilsynelatende vært fulle av kontroverser siden klubbens oppstart i 2018. Men alle disse problemene kan være en saga blott hvis Lionel Messi bestemmer seg for å dra til MLS. Hei, merkeligere ting har skjedd.


LeBron James – Liverpool

Tilbake i 2011 ble LeBron James og manager Maverick Carter minoritetseiere av Premier League-klubben Liverpool etter at Fenway Sports Group, som kjøpte laget i 2010, ble den eneste markedsføreren av James’ globale rettigheter. Avtalen har vist seg å være ganske lukrativ for James – hans opprinnelige eierandel i klubben, verdsatt til rundt 6,5 millioner dollar, hadde vokst til rundt 32 millioner dollar i 2018. I 2019 vant Liverpool Premier League for sin første toppklasse. ligatittel på tretti år.


James Harden – Houston Dynamo, Houston Dash

James Harden er kanskje ikke i Houston lenger, men den tidligere Rockets-superstjernens tilstedeværelse merkes fortsatt i byen. The Beard kjøpte en eierandel på 5 % i gruppen som kontrollerer MLS’ Houston Dynamo og NWSLs Houston Dash i 2019. Bokseren Oscar De La Hoya er også en del av gruppen. The Dash vant sin første NWSL-tittel i fjor, så han føler seg nok ganske bra med den investeringen.


Russell Wilson og Ken Griffey Jr. – Seattle Sounders

Hva har Russell Wilson, Ken Griffey Jr. og Macklemore til felles? De er alle en del av eierskapsgruppen til Seattle Sounders. Wilson, sammen med sin kone, musikeren Ciara, kjøpte en eierandel i laget i 2019 – akkurat i tide til at de kunne vinne en MLS Cup-tittel. Griffey Jr. og familien hans fulgte etter i november 2020.


Zlatan Ibrahimovic – Hammaraby

Tilsynelatende får alt Zlatan gjør folk til å reagere intenst, og det forble sant da han kjøpte en del av det svenske laget Hammaraby tilbake i 2019. Fans av Malmö, et annet svensk lag der Zlatan startet sin profesjonelle karriere, reagerte med å vandalisere en statue av Zlatan utenfor lagets hjem stadion, og plasserer et toalettsete rundt en av armene.


Magic Johnson – Los Angeles Dodgers

Stor LA-fyr. I 2012 var Lakers store Magic Johnson en del av en gruppe som kjøpte Los Angeles Dodgers fra Frank McCourt for rekordhøye 2 milliarder dollar. På den tiden knuste prisen merket for en sportsfranchise. Magic holdt det ekte på kjøpstidspunktet da han forklarte sin rolle i å rekruttere gratis agenter, og sa at selv om han ikke kan snakke om å slå eller pitche med spillere, “kan han snakke om å vinne.” Hvis nyere historie er noen indikasjon (i tilfelle du svarte ut hele 2020 – Dodgers vant World Series), fungerte det.

Kilde