Clermont Foot vs. Paris Saint-Germain – Fotballkamprapport – 6. august 2022

Lionel Messi scoret et sensasjonelt sykkelspark-mål da Paris Saint-Germain begynte forsvaret av Ligue 1-tittelen med en ettertrykkelig 5-0 seier over Clermont på Stade Gabriel Montpied på lørdag.

Messi klarte å gå med mål fra Neymar, Achraf Hakimi og Marquinhos da de fulgte opp forrige helgs 4-0 Trophee des Champions-seier over Nantes med nok en enkel seier.

– ESPN+ seerguide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Det tok bare ni minutter før de kom i front da Messi på glimrende vis knipset ballen inn i banen til Neymar, som avsluttet et utmerket trekk.

Hakimi scoret midtveis i første omgang fra en lynkontring, før Marquinhos headet Neymars frispark i nettet.

Neymar sørget deretter for en fjerde for Messi, før den argentinske spiss avsluttet en utmerket prestasjon med et fantastisk mål, brøst en pasning fra Leandro Paredes og sørget for en sykkel-spark-avslutning.

PSG var uten det tredje medlemmet av deres stjernetrio, Kylian Mbappe, på grunn av skade. Den nye treneren Christophe Galtier ga Ligue 1-debuter for PSG til sommerens ankomster Vitinha, Hugo Ekitike og Nordi Mukiele.

Det var også en debut for Warren Zaire-Emery, som i en alder av 16 år, fire måneder og 29 dager ble den yngste spilleren som noensinne har spilt for PSG i en konkurransekamp.

“Mye tilfredshet, først og fremst med seieren,” sa Galtier etterpå. «Å vinne kampen og score fem mål er viktig, det samme er å ikke slippe inn noen sjanser og opprettholde et høyt nivå hele veien, selv når avstandene ble større.

“Jeg likte måten laget uttrykte seg på i angrep, selvfølgelig. Men også når blokken trengte å sette inn laginnsats for å vinne ballen tilbake. Det ble lagt ned mye innsats for en og annen, og å sette inn at innsats for lagkamerater er noe vi virkelig insisterer på.

“Jeg vet at jeg har et veldig talentfullt lag med spillere som er veldig talentfulle, men de trenger å spille som et lag, og det må skje gjennom hele kampen og deretter gjennom sesongen.”

Tidligere vant Monaco 2-1 på Racing Strasbourg etter at hjemmelaget hadde en siste gisp-utligning utelukket av VAR.

Monaco, som spiller borte i Champions League-innledende runde mot PSV Eindhoven tirsdag, gikk opp 2-0 gjennom Krepin Diatta og Sofiane Diop før Habib Diallo trakk en tilbake i det 65. minutt.

Diallo trodde han hadde et nytt mål, to minutter på pause, da han headet hjem, men lagkameraten Alexander Djiku ble funnet å være offside da han ga assisten, og angrepet ble utelukket for å gi Monaco seier.