Shadow

Tiger Woods: LIV-spillere “vendte ryggen” til PGA


Tiger skog har en stemme som kan være like stor som golfspillet hans.

Det han mangler er nok sikt.

Woods etterlot lite rom for tolkning tirsdag da den 15 ganger major-mesteren slo ut på Greg Normans nye Saudi-finansierte LIV Golf-serie som ikke var i golfens beste interesse. Han sa at spillere som ikke kunne motstå pengene – noen mottok mer enn Woods har tjent i hele sin PGA Tour-karriere – hadde “vendt ryggen” til selve turen som gjorde dem berømte.

Ingen er så kjent som Woods. Han er ikke bare motoren som driver toget. For det moderne spillet er han hele jernbanen.

“Hva disse spillerne gjør for garanterte penger, hva er insentivet til å øve? Hva er insentivet til å gå ut og tjene det i skitten?” sa Woods. “Du får bare betalt mye penger på forhånd, og spiller noen få arrangementer og spiller 54 hull.”

De var hans sterkeste kommentarer til dags dato, en av de lengste og mest lidenskapelige svarene fra Woods, som i så mange år foretrakk at klubbene hans leverte budskapet.

Hva PGA Tour ikke ville gi for å ha Woods på full styrke, spille en full timeplan, midt i et av de mest forstyrrende øyeblikkene i golf.

British Open er bare den tredje turneringen Woods har spilt året hans – fire inkludert todagers veldedighetspro-am i Irland forrige uke – og vil sannsynligvis være hans siste før han kommer til Bahamas på slutten av året for en ferie arrangementet han er vertskap for.

Mens Norman la grunnlaget i fjor høst og fant ut hvordan han skulle bruke alle pengene fra Saudi-Arabias suverene formuesfond, var Woods ute av offentligheten fra februar til slutten av november og kom seg etter bilulykken utenfor Los Angeles.

Han snakket for første gang på Bahamas og sa at hans troskap var til PGA Tour og “det er der arven min er.”

Og så gikk det ytterligere fire måneder før Woods spilte igjen på Masters. Og etter det, seks uker til PGA Championship på Southern Hills, hvor han tok avstand fra Phil Mickelson – ikke noe nytt der – når det kom til LIV Golf.

Woods nå er tilbake i offentligheten to måneder senere. Ordene hans blir sterkere.

Tiger Woods sier at LIV-spillere “vendte ryggen” til PGA

Tiger Woods sier at LIV-spillere

Tiger Woods har gitt sin skarpeste kritikk til golfere som har forlatt PGA-status quo for LIV-touren. Mens Colin Cowherd vanligvis er en stor Tiger-supporter, forklarer han hvorfor Tiger kan være litt hyklersk.

Hans mest spissede kommentarer var for spillere som tilsynelatende hadde karrieren foran seg, som ennå ikke hadde kommet seg til PGA Tour og valgte å ta pengene de ellers ville ha måttet tjene gjennom prestasjoner.

Woods snakket på sin Hall of Fame-introduksjon i mars om at foreldrene hans tok opp et nytt boliglån i hjemmet deres for å betale for juniorutviklingen hans. Og da han ble proff og signerte store anbefalingsavtaler med Nike og Titleist, var prioritet å betale det.

Det var veien hans.

Mens han talte tirsdag, hadde det offisielle World Golf Ranking-styret sitt årlige møte på St. Andrews. Det gjenstår å fastslå om LIV Golf får verdensrankingpoeng. Selv om det går gjennom ett års ventetid, vil de fleste – om ikke alle – av spillerne være ute av topp 50 innen den tid. Det gjør det en lang vei tilbake, spesielt hvis majors – som ser ut til å like LIV Golf like mye som Woods – endrer sine kriterier.

“Det er en mulighet, at noen spillere aldri, noen gang vil få en sjanse til å spille i et stort mesterskap, aldri få en sjanse til å oppleve dette her, gå ned fairwayene på Augusta National,” sa Woods. “Det for meg, jeg forstår det bare ikke.”

LIV Golf har fortsatt ingen fra de 15 beste på verdensrankingen, selv om den har noen store mestere med mye navn – Mickelson, en sjefsrekrutterer for Norman; Dustin Johnson, Brooks Koepka og Bryson DeChambeau.

Det var en tid for ikke lenge siden da DeChambeau ikke kunne tilbringe nok tid med Woods på golfbanen (de spilte samme type golfball). Uansett hvilken innflytelse Woods har, ser DeChambeau ham bare noen få ganger i året. Det er omfanget av hvor mye Woods kan spille på et høyre ben han beskrev som full av maskinvare fra operasjoner.

En berømt historie gjennom årene var hvordan Mickelson ville engasjere seg i småting med et rom fullt av spillere, og Mickelson ville avslutte enhver debatt med å spørre: “Hvor mange majors har du vunnet?” Men først så han seg over skulderen for å forsikre seg om at Woods ikke var i rommet.

Woods eier fortsatt scenen i golf. Det har han alltid gjort. Han kommer seg bare ikke så mye ut.

Norman er ikke på St. Andrews for samlingen av British Open-mestere. Det er ikke klart om han noen gang planla å delta, etter å ha hoppet over de to siste gangene det ble holdt hjemme hos golfen. R&A regnet med at han ville være en distraksjon midt i feiringen av den 150. utgaven og ba ham om ikke å komme i år.

Woods mente det var den rette samtalen.

“Greg har gjort noen ting som jeg ikke tror er i spillets beste interesse,” sa han.

Han refererte senere til at Norman prøvde å starte en World Golf Tour på begynnelsen av 1990-tallet som ble avviklet. Den kraftigste dissenterstemmen den gang kom fra Arnold Palmer. Kongen var 20 år etter sin siste PGA Tour-seier, men fortsatt en konstant tilstedeværelse i golf.

Det er det turen kunne bruke fra Woods.

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde