Shadow

Tesla-milliardær Elon Musk vitser om å kjøpe Man United


Elon Musk skapte oppsikt onsdag ved å tvitre at han kjøpte Manchester United før han flere timer senere sa at det var en spøk.

Det kommer da milliardæren Tesla-sjefen står overfor en juridisk kamp i USA etter å ha trukket seg ut av en avtale om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar. Han er en produktiv bruker av plattformen, som ofte funderer over sosiale problemer eller tuller med sine 103 millioner følgere og havner av og til i trøbbel med de amerikanske regulatorene.

Etter Musk, hvilke andre milliardærer kunne kjøpe United?
Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Tidlig onsdag sendte Musk en tweet om hans politiske tilhørighet og la deretter til i en andre tweet: “Jeg ønsker også å kjøpe Manchester United.”

Uniteds amerikanske eiere, Glazer-familien, har blitt sterkt kritisert av klubbens fans for deres rolle i lagets underprestasjoner de siste årene.

Spurt av en følger om han var seriøs, Musk senere twitret: “Nei, dette er en langvarig spøk på Twitter. Jeg kjøper ingen idrettslag.”

Musk gikk tidligere på kant med US Securities and Exchange Commission for tweets som hevdet at han hadde midler til å ta Tesla privat i 2018, noe som førte til at elbilprodusentens aksjekurs steg.

Det førte til et verdipapirsvindelforlik som krever at tweetene hans ble godkjent av en Tesla-advokat før de ble publisert.

Han står nå overfor flere juridiske problemer over avtalen om å kjøpe Twitter, som han forhandlet frem i april.

Musk solgte Tesla-aksjer verdt rundt 8,5 milliarder dollar for å finansiere kjøpet og stilte opp en mangfoldig gruppe andre investorer for å støtte ham.

Avtalen falt fra hverandre forrige måned etter at Musk sa at Twitter nektet å gi ham nok informasjon om antall falske kontoer på plattformen.

Twitter kunne ha forsøkt å få ham til å betale et bruddgebyr på 1 milliard dollar som han gikk med på, men i stedet saksøker han for å tvinge ham til å fullføre kjøpet. Saken skal opp for rettssak i Delaware i oktober.

United var uten tvil det største laget i verdensfotball under manager Sir Alex Ferguson, og vant 13 Premier League-titler og to Champions League-trofeer.

Men siden Fergusons pensjonisttilværelse i 2013 har laget slitt med å vinne trofeer.

Forrige sesong endte United 35 poeng bak mesterne Manchester City, og det var protester mot Glazer-familien.

Mange supportere i klubbens enorme internasjonale fanbase har motarbeidet Glazers siden de tok kontroll i 2005, delvis fordi de finansierte overtakelsen ved å sette klubben i gjeld for første gang på flere tiår.

Det siste lavmålet kom lørdag da United tapte 4-0 for Brentford. Det var Uniteds andre tap på rad som åpnet sesongen, og etterlot dem bunnen av Premier League.

Fangruppen Manchester United Supporters’ Trust, kjent som MUST, fordømte eierne etter forrige helgs kamp.

“Det vi har vært vitne til i kveld er en forlegenhet – nei, en ydmykelse – for Manchester United-fans,” sa fanklubben i en uttalelse.

“Og likevel var det på mange måter ikke en overraskelse. Det føles som kulminasjonen av en langsiktig reiseretning.

“MÅ holde eierne av klubben primært ansvarlige for dette nye lavpunktet i vårt tiår med nedgang.”

Kilde