Shadow

San Jose Earthquakes for å utnevne USMNT-assistenttrener Luchi Gonzalez som manager


Luchi Gonzalez er satt til å bli utnevnt til den nye manageren for San Jose Earthquakes, bekrefter kilder til ESPN.

En pressekonferanse er planlagt til 13:30 PT onsdag i San Jose. MLSoccer.coms Tom Bogert var den første til å rapportere nyheten.

– MLS på ESPN+: Stream LIVE-spill, repriser (kun USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Gonzalez (42) erstatter Matias Almeyda, som fikk sparken i april etter en 0-4-3-start på sesongen. Siden den gang har skjelvene blitt administrert på midlertidig basis av Alex Covelo. San Jose ligger for øyeblikket på 13. plass i 14-lags Western Conference, med 24 poeng på 25 kamper.

Innfødte i Hialeah, Florida, er for tiden assistenttrener med det amerikanske herrelandslaget.

Kilder sier til ESPN at han vil fortsette i den rollen til slutten av det amerikanske lagets engasjement i verdensmesterskapet i 2022 der USA skal spille mot Wales 21. november, England fire dager senere og Iran 29. november. klart hvor snart etter verdensmesterskapet Gonzalez begynner å jobbe for San Jose.

Gonzalezs eneste tidligere ledererfaring var med FC Dallas, en stilling han hadde i deler av tre sesonger som startet med 2019-kampanjen etter å ha ledet klubbens akademi i seks år før det.

Han ledet FCD til sluttspillet to ganger, en gang i 2019 og igjen under den pandemipåvirkede kampanjen i 2020. Underveis skapte han et rykte for å utvikle unge spillere, en gruppe som inkluderte Boavista-forsvareren Reggie Cannon, Venezia-midtbanespilleren Tanner Tessmann og Augsburg. spiss Ricardo Pepi.

Men han fikk sparken med seks uker igjen i den ordinære sesongen 2021 etter å ha samlet en rekord på bare 6-11-9. Hans samlede liga- og sluttspillrekord med Dallas var 28-31-26. Han tok på seg sin nåværende rolle i USMNT i desember 2021.

Som spiller spilte Gonzalez kollegialt ved Southern Methodist University og var det sjette samlede utvalget av Quakes i 2002 MLS SuperDraft. Men han spilte bare åtte opptredener for San Jose den sesongen. Han dro for å spille i Sverige for Bodens BK og den peruanske siden Sporting Cristal før han returnerte til MLS med Colorado Rapids i 2005 hvor han tilbrakte to sesonger. Han avsluttet karrieren med andrelagssidene Miami FC og Minnesota Thunder.

Kilde