Shadow

Mercedes-sjef Toto Wolff sier at han studerte Man Uniteds feil for å unngå lagets nedgang


Mercedes-sjef Toto Wolff har avslørt at han studerte Manchester Uniteds feil for å unngå en nedgang på Formel 1-laget.

I et intervju med Financial Times hevdet Wolff at han så på Premier League-klubbens feil for å forstå hvorfor “store lag” ikke er i stand til å fortsette suksessen.

Manchester United vant rekord 13 Premier League-titler, og tre påfølgende titler ved to separate anledninger under den legendariske manageren Sir Alex Ferguson, men har ikke vært i stand til å gjenskape deres dominans siden hans avgang i 2013.

Mercedes har vunnet åtte konstruktørtitler på rad siden Wolff tok over i 2014, men har slitt denne sesongen.

“Jeg studerte hvorfor store lag ikke var i stand til å gjenta en stor tittel [runs],” sa Wolff og refererte til Uniteds rekord under Ferguson.

«Ingen idrettslag i noen idrett har noen gang vunnet åtte verdensmesterskap på rad, og det er mange grunner til det, og det som er kjernen er det menneskelige.

“Mennesket blir selvtilfreds. Du er ikke energisk på samme måte som du var før. Du er kanskje ikke så ambisiøs.

«Jeg får ofte spørsmålet: «Hvor vanskelig er det?»

«Jeg hadde så mange perioder, så mange episoder i livet mitt at jeg ville dømt som vanskelig, at dette ikke er i samme skala.

“Jeg tror ikke det er utfordrende på en måte fordi jeg har hatt mye vanskeligere tider i hele mitt liv, ikke spesielt i Formel 1, men dette er faktisk innenfor min komfortsone.”

Mercedes ligger på tredjeplass i konstruktørmesterskapet, 137 poeng bak lederne Red Bull som har hatt et vanskelig år så langt med nye regler og en bil som har vist seg å være inkonsekvent.

Wolff, 50, sa at han lærer av utfordringene Mercedes har møtt i år og tror teamet fortsatt har det de trenger for å lykkes fremover.

“Jeg vil si at jeg liker å ta feil for øyeblikket fordi det er grunnlaget for langsiktig fremtidig suksess, tror jeg,” forklarte han.

“Vi er fortsatt den samme gruppen mennesker med samme ambisjoner, energi, verktøy, finansiering. Kanskje vi må justere her og der fordi psykologi spiller en viktig rolle, men jeg tror dette teamet har alt det trenger for å lykkes, men uten noen Jeg vil at dette skal være en blip og ikke en langsiktig fase av ikke å kunne konkurrere i fronten.

“På en måte er vi kontrollfreaks. Noen ganger føler jeg meg som en fotballtrener: det er et punkt hvor det ikke er noe mer du kan gjøre, og du må overlate det til spillerne på banen for å få jobben gjort. Det er derfor når du” der har du de reaksjonene. Noen ganger må du presse trykkutløserventilen.”Kilde