Shadow

Brasil-trener Tite slår tilbake på Kylian Mbappes påstand om at Europa har overtaket i verdensmesterskapetBrasil-manager Tite slo tilbake på den franske spissen Kylian Mbappes påstand om at VM-kvalifiseringen er vanskeligere i Europa enn i Sør-Amerika.

Paris Saint-Germain-stjernen Mbappe sa i mai at europeiske lag, som har vunnet de fire siste verdenscupene, har en fordel over sine søramerikanske rivaler fordi de spiller «høyt nivå-kamper».

– VM: Alle 32 nasjoner som har kvalifisert seg
– VM-sluttspill og kampoppsett

Mbappe la til: “Argentina og Brasil har ikke det konkurransenivået i Sør-Amerika, fotballen er ikke like utviklet som i Europa, det er grunnen til at de siste verdenscupvinnerne har vært europeere.”

Tite tok et problem med det forslaget i et intervju med ESPN Brasil tirsdag, og sa at konkurransenivået i CONMEBOL-regionen var like hardt som noen andre i verden.

“Kan være [Mbappe] snakker om disse Nations League-kampene eller europeiske vennskapskamper, men ikke VM-kvalifiseringskamper,” sa Tite, og fortsatte med å skissere utfordringene søramerikanske giganter som Argentina og Brasil står overfor ved å spille i stor høyde i land som Bolivia eller mot elitelag som Uruguay under deres utmattende kvalifiseringssyklus på 18 kamper.

“Vi har ikke, med all respekt, Aserbajdsjan å spille. Vi har ingen som gir deg en pause,” la Tite til. «Kvalifiseringen her har mye høyere vanskelighetsgrad enn gruppespillet [of European qualifying].”

Mbappes kommentarer trakk også kritikk fra andre involverte i søramerikansk fotball, inkludert hans Paris Saint-Germain-lagkamerat Lionel Messi.

“Mange ganger snakket vi om det i Spania,” sa Messi i et intervju med TyC Sports. «Da vi kom tilbake fra en kvalifiseringskamp, ​​sa vi til dem: «Dere vet ikke hvor vanskelig det ville være for dere å kvalifisere dere til verdensmesterskapet hvis dere måtte reise dit, i høyden, i varmen, i Venezuela».

Den tidligere Uruguay-spissen Sebastian «Loco» Abreu foreslo til og med i et intervju med ESPN at Mbappe burde gjøre mer «Wikipedia-forskning».

Kilde