Shadow

Tenåringens midtbanespiller Gavi godtar Barcelona-kontrakten til 2026


Barcelonas tenåringsmidtbanespiller Gavi har sagt ja til å signere en ny kontrakt på Camp Nou frem til 2026, kunngjorde den katalanske klubben onsdag.

Gavis frigjøringsklausul vil stige til €1 milliard som en del av avtalen, samme beløp som klausulene skrevet inn i kontraktene til Pedri, Ansu Fati, Ronald Araujo og Ferran Torres.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Barca har lenge vært optimistiske med å få Gavi til å gå med på nye vilkår, med hans forrige avtale som utløper i 2023, men en rekke faktorer holdt opp prosessen.

Spillere under 18 år i Spania kan ikke signere kontrakter i mer enn tre år, så Barca måtte vente til Gavi fylte 18 år i august for å kunne sikre tjenestene sine på lang sikt.

Klubben måtte også gjøre lønnsplass innenfor den LaLiga-pålagte kostnadsgrensen for å kunne registrere den nye avtalen.

Miralem Pjanics flytting til Sharjah FC forrige uke, sa kilder til ESPN, betyr at klubben har klart å fullføre Gavis nye vilkår med LaLiga.

Under forsinkelsen med å bli enige om en ny kontrakt, har kilder bekreftet at noen av Europas toppklubber tok kontakt med Gavis representanter for å finne en avtale.

Til tross for denne interessen gjorde Gavi det alltid klart at han foretrekker å forbli i Barca, som han kom til fra Real Betis som 11-åring.

Etter å ha gått gjennom La Masia-akademiet, debuterte Gavi i august i fjor, like etter fylte 17 år, i en ligakamp mot Getafe.

Totalt spilte han 47 kamper forrige sesong, scoret to mål og fikk internasjonal anerkjennelse med Spania.

Han har siden vunnet 10 landskamper for landslaget og forventes å være en del av Luis Enriques tropp til VM i Qatar senere i år.Kilde