Shadow

Alex Palou, Felix Rosenqvist bor hos IndyCar-team etter oppløsning


Alex Palou vil forbli med Chip Ganassi Racing neste sesong i en avtale som lar den engangs IndyCar-mesteren teste Formel 1 med McLaren, og Felix Rosenqvist vil beholde sitt sete i et par onsdagsresolusjoner til en vill dum sesong.

Palou og Ganassi har vært låst i en feide siden juli, da laget sa at de hadde plukket opp en 2023-opsjon på spanjolens kontrakt. Palou bestred Ganassi-kravet og sa at han skulle flytte til McLaren Racing.

Ganassi saksøkte, og sidene brukte mekling og domstolene for å avgjøre hvilket lag som ville kreve Palou neste år. De første tegnene på at en løsning var nær kom søndag ved sesongfinalen på Laguna Seca Raceway, der Palou vant løpet og deretter var unnvikende på hvordan kontraktsituasjonen hans spilte ut.

Han sa at han forventet å snakke med lageier Chip Ganassi og få et svar veldig snart. Det kom onsdag da han twitret han hadde kommet til enighet om å kjøre nr. 10 for tredje sesong på rad.

Palou sa at han var takknemlig for at Ganassi vil tillate ham å “forfølge F1-testing” med McLaren utenfor IndyCar-forpliktelsene hans.

Minutter etter Palous kunngjøring sa McLaren at Rosenqvist ville returnere til nr. 7 i IndyCar neste sesong. Svensken har vært i limbo i flere måneder. Han hadde gått med på en avtale med McLaren om å flytte til det nye Formel E-teamet neste sesong hvis det ikke var plass til ham i IndyCar.

Palou-sagaen holdt oppe McLarens planer for IndyCar-serien med tre biler, og Rosenqvist bestemte seg for at han ikke lenger ønsket å flytte til Formel E. McLaren hadde IndyCar-alternativet på Rosenqvist gjennom slutten av september, og ettersom Palou-saken trakk ut, skulle bli tvunget til å løslate ham for å signere med et annet lag eller gå bort fra Palou-rotet og beholde Rosenqvist.

“Det er ingen bedre måte å gå inn i offseason enn med denne nyheten,” sa Rosenqvist. “Jeg elsker dette laget, og jeg er så glad for å fortsette å jobbe med alle de utrolige menneskene jeg har blitt kjent med de siste to sesongene.”

Teamet utvider neste år for å legge til en tredje bil for Alexander Rossi, og Rosenqvist og Pato O’Ward har vokst seg ekstremt tett på sine to sesonger som McLaren-lagkamerater.

“Med alt laget har i pipelinen, det fortsatte forholdet til Pato og tillegget av Alex Rossi, kommer vi til å bringe A-spillet vårt for 2023,” sa Rosenqvist. “Det blir den mest spennende sesongen for meg så langt.”

Kilde