Shadow

Svømmevilkår forklart | SportsEngine


En enkel måte å begynne å lære en ny sport på er å gjøre deg kjent med språket. Før barnet ditt i det hele tatt hopper i bassenget, kan de begynne å forstå svømmebetingelsene de trenger for å lykkes.

Alternere

Når finalistene er avgjort i et innledende/finalemøte, anses svømmerne med de neste to raskeste tidene som varamedlemmer. Hvis en finalist ikke kan delta, kalles varamedlemmene til å ta deres plass.

Anker

Siste svømmer i en stafett.

Blokker

Startplattformene plassert bak hvert kjørefelt. Minste vanndybde for bruk av startblokker er fire fot og kan enten være permanent eller flyttbar.

Kurs

Avstanden for en svømmekonkurranse, som knytter seg til lengden på bassenget. En lang bane er 50 meter, og en kort bane er 25 meter.

Dekk

Området rundt svømmebassenget er reservert for svømmere, funksjonærer og trenere.

Dekksåing

Heat- og baneoppgaver legges ut etter at svømmere har sjekket inn.

Avstand

Hvor langt svømmere svømmer, ofte bestemt av lengder, meter eller yards.

Diskvalifisert

En svømmers prestasjon telles ikke på grunn av regelbrudd. Diskvalifikasjoner vises ved at en funksjonær løfter armen over hodet med åpen hånd.

Dykkebrønn

Et eget basseng, eller et basseng som går på siden av konkurransebassenget. Disse har dypere vann og stupebrett/plattformer.

Falsk start

Når en svømmer forlater startblokken før hornet eller pistolen lyder. Mens en feilstart vil diskvalifisere et svømmer eller stafettlag, kan en funksjonær nekte det på grunn av uvanlige omstendigheter.

Falsk starttau

Et tilbakekallingstau over bredden av racingbassenget for å stoppe svømmere som ikke var klar over tjuvstarten.

Finner

Store gummiflipper-enheter som passer til svømmerens føtter. De brukes i svømmetrening, men ikke tillatt i konkurranser.

Flagg

Vimpler som er hengt opp på tvers av bassengets bredde, omtrent 15 fot fra begge ender, som indikerer for svømmerne at de nærmer seg veggen.

Beskyttelsesbriller

Enheter som bæres av svømmere for å hjelpe dem med å se under vann og beskytte øynene.

Varmer opp

Dette er grupper av svømmere som konkurrerer mot hverandre. Resultatene er kompilert etter svømte tider når alle heat er fullført.

Hoppe

Gjort i en stafett når svømmeren på blokken hopper i vannet før lagmedlemmet i bassenget berører veggen.

Kick Board

En flyteanordning som brukes av svømmere under trening, men kan ikke brukes under konkurranser.

Lane

Et område på lengden av bassenget som svømmeren må oppholde seg i under løpet. Hver svømmer er tildelt en annen bane (dvs. bane 1, bane 2, bane 3, osv.).

Bein

Den delen av en stafett som er svømt av et enkelt medlem av laget.

Tempo klokke

De elektriske klokkene, eller store klokker med svært synlige tall, plassert i endene eller sidene av bassenget slik at svømmere kan lese tidene deres.

Stafett

Et svømmearrangement der fire svømmere deltar som et lag. Hver svømmer fullfører en lik distanse av løpet. Det er to typer stafetter: 1.) Medleystafett – En svømmer svømmer rygg, en svømmer svømmer bryst, en svømmer svømmer sommerfugl, en svømmer svømmer fristil, i den rekkefølgen; 2.) Freestyle stafett – Hver svømmer svømmer Freestyle.

Slag

Stilen som en konkurrent svømmer i. Det er fire typer slag: Rygg, Bryst, Butterfly og Freestyle.

Timer

Disse frivillige sitter bak startblokkene ved enden av bassenget og er ansvarlige for å få setider på arrangementer og aktivere backup-knappene for tidtakingssystemet.

Varme opp

Øktsvømmerne bruker å løsne opp før arrangementet.

Varm ned

Restitusjonssvømmingen gjør en svømmer etter et løp når bassenget er ledig.Kilde