Shadow

Supercross, Pro Motocross kunngjør historisk partnerskap for å skape kontinuitet på tvers av sport


Supercross og Pro Motocross forenes for første gang.

Feld Motor Sports og MX Sports Pro Racing, promotører av de to seriene, kunngjorde tirsdag et partnerskap for å skape kontinuitet på tvers av sporten, legge til en sesongslutt sluttspill fra 2023 og tilby den rikeste vesken i motocrosshistorien.

“Motocross er 50 år i år og Supercross fyller 50 år i 2024,” sa Dave Prater, VP for Supercross ved Feld Motor Sports. “Vi deler de samme raselagene og utøverne, og nå kommer vi endelig sammen. Jeg tror vi vil bli eksponentielt bedre enn vi var som to separate mesterskap.”

Supercross-racing foregår på kortere, menneskeskapte baner inne på stadioner, mens motocross-løp holdes på lengre utendørsbaner. Etter sesongene med 17 løp Supercross og 11 løp Pro Motocross, vil toppryttere på tvers av begge disipliner konkurrere i en første i sitt slag sluttspill for å krone en første verdensmester i SuperMotocross i sportens nyeste disiplin. Rytterne vil konkurrere om en veske på 10 millioner dollar, den største i sportens historie.

“Vi vil fortsatt ha en Supercross-mester. Vi vil fortsatt ha en Motocross-mester. Men vi vil ha en enhetlig regelbok, en enhetlig kalender, beste praksis og retningslinjer. Vi vil ha kontinuitet,” sa Davey Coombs, president for MX Sports Pro Racing, som administrerer Pro Motocross Championship. “Supercross er flott til å ta sporten vår til sentrum der vi blir lagt merke til. Utendørs motocross er flott til å heve grasrota til sporten vår. Å bringe det sammen løfter oss alle.”

Etter Supercross- og Pro Motocross-sesongene vil de 22 beste utøverne i kombinert poeng i både 250cc- og 450cc-klassene kvalifisere seg til å konkurrere i en tre-runders SuperMotocross-sluttspill på baner designet for å integrere elementer fra begge racingstilene.

“Det er en eldgammel debatt om hvem som er den beste rytteren i verden: Supercross-mesteren eller Motocross-mesteren,” sa Prater. “Vi kommer til å øke innsatsen og bringe begge disiplinene sammen på hybridbaner og svare på det spørsmålet.

“Vår sport har aldri hatt et sluttspillsystem eller en ekte Super Bowl. Det er det jeg er mest begeistret for, etter sesongen og å avslutte på en høy note hvert år.”

Plasseringene for de to første sluttspillløpene er ennå ikke kunngjort, men verdensmesterskapet vil finne sted 14. oktober 2023, på Los Angeles Coliseum, det opprinnelige hjemmet til Supercross.

For femti år siden, den 8. juli 1972, trakk en engangsbegivenhet kalt Super Bowl of Motocross mer enn 29 000 mennesker til LA Coliseum og satte scenen for sportens utvikling til Supercross i 1974. Det første verdensmesterskapet i SuperMotocross vil markere sportens første løp på Colosseum på 25 år.

“LA Coliseum betyr for sporten vår det Rose Bowl gjør med college-fotball og Wrigley Field gjør med baseball,” sa Coombs. “Det er ment så mye for vår fortid, å inkorporere det i fremtiden vår er veldig spesielt.”Kilde