Sterling redder Chelsea mot Leicester, men Tuchels side trenger en spiss: Reaction, Ratings

Chelsea slo Leicester City på lørdag 2-1 takket være en brak fra Raheem Sterling da England-stjernen tjente sine første mål siden han kom til London-laget.

Siden til Thomas Tuchel spilte en mann ned fra det 28. minutt av kampen etter at Conor Gallagher ble utvist etter å ha blitt vist et andre gult for å ha falt Leicesters Harvey Barnes.

– Rapport: Chelsea-Leicester-rapport | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

Leicester, som fikk et mål avvist i første omgang, kuttet underskuddet til to da Barnes befant seg på slutten av en pasning fra Jamie Vardy i det 66. minutt, men klarte ikke å finne en måte å utligne til tross for press i sluttminuttene. .

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Sterling redder dagen med tannregulering

Raheem Sterling scoret sine første mål for Chelsea siden hans sommerflytting på 47,5 millioner pund fra Manchester City, og ga begge en 2-1-seier mot Leicester på Stamford Bridge. Chelseas seier, etter forrige ukes 3-0-tap mot Leeds på Elland Road, ble øremerket på grunn av at midtbanespiller Conor Gallagher ble utvist etter 28 minutter for to gule kort, noe som tvang hjemmelaget til å spille med ti mann i mer enn en time. Men selv om Leicester hadde sjanser til å komme frem med minst et poeng, gjorde Sterling forskjellen for Thomas Tuchels side.

Den engelske landslagsspilleren lettet hjemmelagets nerver ved å åpne scoringen med et 20-yard streik etter 46 minutter. Sterling doblet deretter Chelseas ledelse på 60 minutter med et tapp langt etter fra Reece James sitt innlegg.

Harvey Barnes trakk en tilbake for Leicester tre minutter senere, og Ayoze Perez traff tverrliggeren i de siste øyeblikkene da Foxes jaget en utligning, men Sterlings dobbel var nok til å sikre Chelsea seieren. Etter å ha blitt signert som det første store tilskuddet til troppen siden Todd Boehly-ledet overtakelse av Chelsea i sommer, hadde Sterling ikke klart å levere i sine tre første kamper for klubben.

Men han kom til slutt av banen med sine to mål mot Leicester, som forblir blant de tre nederste etter å ha forlenget sin seierløse start på sesongen.

2. Blues fortsatt en spiss kort

Raheem Sterlings tomålsoppvisning mot Leicester var nettopp grunnen til at den engelske vingen ble signert fra Manchester City i sommer – for å gi matchvinnende bidrag – men Chelsea trenger fortsatt mer ildkraft i Thomas Tuchels lag. Allerede før de tillot Romelu Lukaku å returnere til Inter Milan på lån, etterfulgt av Timo Werners flytting tilbake til RB Leipzig, var Chelsea i markedet for en ny midtspiss, men så langt har de bare lagt Sterling til spisslinjen.

Et trekk for Everton unggutten Anthony Gordon kan ennå gå av før torsdagens overgangsfrist, men selv om de signerer 21-åringen, vil han ikke være svaret på problemene deres på forhånd. Sterling og Kai Havertz vil sannsynligvis begge treffe tosifrede mål i form av mål denne sesongen, men det er ingen andre i Tuchels lag som forventer å score ti eller flere mål i løpet av en sesong, så hvis en av eller begge blir skadet eller mister form, Chelsea vil ha et stort problem.

Hver gang Chelsea har hatt suksess i Premier League, har de stolt på målene til Didier Drogba eller Diego Costa for å gjøre forskjellen. Begge var kraftige, produktive spisser som kunne score mer enn 20 mål per sesong.

Lukaku ble signert for å gjøre det, men så aldri i nærheten av å gjøre det. Sterlings evner ga Chelsea seieren mot Leicester, men mot deres rivaler med store ambisjoner vil Tuchels side trenge mer trussel, men de kan allerede ha bestemt seg for at løsningen ikke er der ute på overgangsmarkedet.

3. Leicester mot humpete vei

Leicester har ikke vunnet en kamp hele sesongen – de måtte stole på straffesparkkonkurranse for å slå League 2 Stockport i Carabao Cup midtuke – de har ikke lagt til en eneste spiller til førstelagstroppen denne sommeren og Foxes sitter på topp tre etter å ha tapt mot et Chelsea-lag redusert til ti mann i over en time etter utvisningen av Conor Gallagher i første omgang.

Så etter å ha sanksjonert overføringen av Wesley Fofana til Chelsea før kampen på Stamford Bridge, er det klart at klubben går inn i en uke som kan definere sesongen deres. Med mindre manager Brendan Rodgers er i stand til å gjøre betydelige signeringer før overgangsfristen 1. september, vil Leicester møte en sesong med kamp på feil ende av tabellen.

De økonomiske konsekvensene av covid-19-pandemien har rammet Leicesters eiere hardere enn de fleste, med King Powers taxfree-virksomhet som fortsatt prøver å komme seg etter inntektstapet forårsaket av drastisk reduserte reiser til hjemlandet, Thailand, og behovet for kostnader. -cutting har sett Leicester miste Fofana, samt keeper Kasper Schmeichel, som har flyttet til Nice.

Hos Chelsea, til tross for at Leicester hadde en enmannsfordel så lenge, manglet kreativiteten til å skade hjemmelaget og Rodgers hadde få alternativer på benken for å gjøre en endring. Fofana-pengene vil være avgjørende for å hjelpe Rodgers med å hente inn de nye spillerne han trenger, men klokken tikker og Leicester kan ha forlatt det for sent.

Spillerrangeringer

Chelsea: Mendy 8; James 7, Thiago Silva 6, Chalobah 7, Cucurella 7; Jorginho 6, Loftus-Cheek 7, Gallagher 4; Mount 6, Havertz 6, Sterling 7. SUBS: Azpilicueta 6, Kovacic 6, Pulisic 6, Chilwell 6.

Leicester: Avdeling 6; Castagne 6, Amartey 7, Evans 6, Justin 6; Dewsbury-Hall 7, Praet 6, Soumare 6, Tielemans 6; Barnes 7, Vardy 6. SUBS: Perez 6, Iheanacho 6, Ndidi 6

Beste og dårligste utøvere

BESTE: Edouard Mendy — Chelsea-keeperen måtte være på sitt beste for å sikre seier til hjemmelaget, med den senegalske landslagsspilleren som gjorde avgjørende redninger fra Jamie Vardy og Harvey Barnes i andre omgang.

Og selv om Mendy var heldig som ikke slapp inn et mål i første omgang da han ble dømt til å ha blitt felt av Harvey Barnes, var hans tilstedeværelse og prestasjon nøkkelen for Chelsea.

VERST: Conor Gallagher — Chelsea ble tvunget til å spille med ti mann i over en time etter at midtbanespilleren ble utvist for to gule kort i løpet av seks minutter. Gallagher, som nå fikk sin sjanse i Chelsea etter et vellykket låneopphold hos Crystal Palace forrige sesong, ble dømt for påfølgende feil på Leicesters Harvey Barnes, og 22-åringen viste sin uerfarenhet da han begikk den andre foulen, dypt inne i motstanderens halvdel. Det var en unødvendig booking som ga dommer Paul Tierney ingen sjanse enn å sende ham av gårde.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Du kan ikke lage [second] utfordring hvis du har et gult kort etter 20 eller 25 minutter. Utfordringen var et klart gult kort og ga oss en enorm ulempe. Det var ingen grunn til å ta denne avgjørelsen [from Gallagher].” — Chelsea-trener Thomas Tuchel på Conor Gallaghers gule kort.

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Raheem Sterling er den tredje spilleren i Premier Leagues historie som scorer for hver av Man City, Liverpool og Chelsea etter Nicolas Anelka og Daniel Sturridge.

Neste

Chelsea: Blues møter Southampton tirsdag 30. august før de er vertskap for West Ham United 4. september.

Leicester City: Leicester tar imot Manchester United torsdag 1. september og besøker deretter Brighton & Hove Albion 4. september.