Shadow

Alpintsikker foran Oscar Piastri kontraktsak


Renault-eide Alpine uttrykte tillit til saken deres i forkant av et møte mandag i Formel 1s Contract Recognition Board for å bestemme hvilket lag australske Oscar Piastri skal kjøre for neste sesong.

Lagsjef Otmar Szafnauer sa til journalister under den belgiske Grand Prix lørdag at Alpines kontrakt med deres 21 år gamle reserve var solid.

Unggutten har imidlertid utelukket racing for Alpine, og antas å ha signert en avtale om å kjøre for rivalene McLaren i stedet.

McLaren har ikke kommentert, men denne uken skapte han en ledig stilling ved å si opp australske Daniel Ricciardos kontrakt for 2023.

“Vi skal til CRB på mandag. Jeg vet ikke når de vil styre, det vil være kort tid etterpå,” sa Szafnauer.

«Vi får CRB til å bestemme hvilken kontrakt Oscar signerte som skal ha forrang, og når vi først har fått den kjennelsen, vil vi se fremover og se hvor vi går.

“Jeg har sett begge sider av argumentet, og vi er sikre på at Oscar signerte med oss ​​tilbake i november og det er visse ting som må stå i kontrakten, og jeg er sikker på at de er der.”

Szafnauer sa at det ikke hadde vært noen frist i slutten av juli og Alpines kontrakt var for 2023 med opsjon for 2024.

På spørsmål om Alpine kunne tvinge Piastri til å kjøre for dem, sa Szafnauer at det måtte vente på en avgjørelse mandag eller tirsdag.

Tvisten oppsto etter at Alpines doble verdensmester Fernando Alonso annonserte at han ville forlate laget for Aston Martin på slutten av året.

Alpine hadde vært forberedt på å gi den 41 år gamle spanjolen ett års forlengelse, og parkere Piastri på Williams, men Alonso ønsket en lengre avtale og, en gratis agent, hoppet han på Aston-muligheten.

Alpine annonserte da Piastri som Alonsos erstatter bare for australieren, fjorårets Formel 2-vinner, for å avvise setet.

På spørsmål om Alpine kan ta tilbake Ricciardo, som kom til McLaren fra Renault på slutten av 2020, omgikk Szafnauer spørsmålet.

“Kan jeg fortelle deg det etter mandag fordi jeg kanskje ikke engang trenger å tenke på det?” sa han og la til at Piastri forble aktiv i laget.

“Han er tilbake i Enstone, han kjører simulatoren vår og hjelper til med biloppsett,” sa han. “Vi fortsetter å forberede Oscar på ingen annen måte enn vi har gjort tidligere.

“Forholdet har ikke vaklet, og vi fortsetter.”Kilde