Shadow

Man United går forbi Southampton mens Ten Hags revolusjon tar enda et skritt fremover


SOUTHAMPTON, England – Bruno Fernandes viste seg å være Manchester Uniteds matchvinner, og scoret kampens eneste mål i seieren mot Southampton på lørdag. Et rent bord og borteseier var nok et skjellsettende øyeblikk da den nye treneren Erik ten Hag forsøkte å spille United i sin egen stil.

– Rapport: Southampton-Man United rapport | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

Her er vår reaksjon på lørdagens Premier League-oppgjør på sørkysten.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. United bygger på Liverpool-seier

Etter å ha slått Liverpool 2-1 på Old Trafford mandag kveld, var spørsmålet her alltid dette: kunne Manchester United støtte opp om det?

United nådde ikke samme intensitets- og kvalitetsnivå som fem dager tidligere, men Fernandes’ mål i det 55. minutt var nok til å slå Southampton 1-0 og gi dem rygg mot rygg seire for første gang siden februar (188 dager).

Selv om keeper David de Gea ble tvunget til en fantastisk redning i andre omgang for å nekte Joe Aribo, var United relativt komfortable – om enn ikke imponerende – da hjemmelaget forgjeves prøvde å presse på for en utligning. Southampton hadde tapt seks av sine siste åtte hjemmekamper i alle konkurranser, og de så ut til å ha lite styrke i angrepet, men dette var like mye en test på bruk og holdning for United som noe annet, og på den poengsummen møtte de utfordringen. Disse forblir formative dager i Ten Hag-tiden, men nok en seier vil gi ham mer momentum å bygge videre på med Leicester City neste torsdag.

2. Bortedagens elendighet tar endelig slutt

United hadde tapt sine siste syv kamper på bortebane i Premier League, den siste rangeringen som uten tvil det laveste av en elendig periode – en 4-0-tømming mot Brentford. Lørdagens seier var ikke ettertrykkelig, men United så mer organisert og kompakt ut enn de har gjort i mange kamper i løpet av det løpet, og holdt nullen på veien for første gang i noen konkurranse siden desember 2021 (mot Norwich).

Dette var en annen oppgave enn å møte Liverpool siden United hadde mer av ballen (51 % mot Southampton sammenlignet med 30 % mot Liverpool), og selv om de ikke var så flytende som Ten Hag ville ha ønsket, så laget hans ikke i nærheten av som sårbar når bevegelser brøt sammen. Ankomsten av Casemiro burde hjelpe det videre i fremtiden – brasilianeren dukket opp de siste 10 minuttene for å få sin debut, og hjalp United med å forsvare et truende øyeblikk da de gikk mot målstreken.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

3. Ronaldo og Maguire utelater spekulasjoner

«Du har bare kommet for å se Ronaldo», sang bortefansen kort tid etter at han gjorde sin introduksjon i det 68. minutt som innbytter. Det er fortsatt tvil om dette kan være siste sjanse noen får til å se Cristiano Ronaldo i United-trøye etter at 37-åringen igjen ble utelatt fra Ten Hags startoppstilling.

Spekulasjonene fortsatte denne uken om at Ronaldos agent, Jorge Mendes, søker å finne en passende klubb som kan tilby spissspilleren Champions League-fotball med Napoli den siste klubben til å holde samtaler. Ten Hag har imidlertid kommet med positive lyder om planleggingen av sesongen med Ronaldo i rekkene og derfor venter en usikker avslutning på vinduet.

Ronaldo kom i hvert fall på banen. Harry Maguire så hele denne kampen fra benken da Raphael Varane og Lisandro Martinez viste mer oppmuntrende tegn på å bygge et effektivt midtforsvarspartnerskap sammen. Med Chelsea som nærmer seg signeringen av Wesley Fofana med store penger, kan Leicester tilby Maguire en fluktvei tilbake til sin tidligere klubb? Ville han til og med ønske å hoppe fra båten?


Spillerrangeringer

Southampton: Bazunu 7, Walker-Peters 7, Salisu 6, Bella-Kotchap 7, Djenepo 6, Lavia 7, Ward-Prowse 7, A Armstrong 7, Elyounoussi 6, Aribo 7, Adams 6.

Subs: S Armstrong 6, Mara 6, Perraud 6, Lyanco 6.

Manchester United: De Gea 7, Dalot 7, Martinez 7, Varane 7, Malacia 7, McTominay 6, Eriksen 8, Sancho 6, Fernandes 7, Elanga 6, Rashford 5.

Subs: Ronaldo 6, Casemiro 6, Fred 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Eriksen, Manchester United.

Christian Eriksen inntok en dypere midtbanerolle nok en gang og fortsatte å gi United en rekke oppfinnsomme pasninger de har manglet med Scott McTominay-Fred-aksen.

VERSTE: Rashford, Manchester United.

Marcus Rashford slet med å bygge videre på løftet om opptredenen hans mot Liverpool. Avsluttet med bare 28 berøringer – det færreste av noen spillere som varte i 90 minutter – og ett skudd.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Det må være standarden for Manchester United,” sa sjef Erik tan Hag etter kampen. “Det må være normalt, men også du feirer hver seier fordi du må kjempe for det. Vi lærte av leksjonen vår i Brentford.

“Det er rom for forbedringer, men det var også noe veldig bra fotball. Den siste halvtimen var en overlevelse, og der tror jeg vi kan gjøre det bedre. Det var ikke alltid press på ballen, men [the defenders] holdt seg kompakt og var rett i dualene. Jeg var komfortabel med at de ville takle det.

“Avslutningen [from Bruno Fernandes] var fantastisk, men delen før var det et lagmål. Vi bygget det opp bakfra og det var noen flere øyeblikk rett etter pause hvor det var godt spilt fra laget. Vi må forbedre oss i besittelse.”


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

Siden Bruno Fernandes siden Premier League-debuten i februar 2020 har han scoret 37 mål. På den tiden er det bare Mohamed Salah (54), Harry Kane (49) og Son Heung-Min (45) som har scoret flere.

Man United vinner kamper på rad for første gang siden februar (mot Brighton og Leeds). De har ikke vunnet tre eller flere kamper på rad i alle konkurranser siden april 2021 (fem.)


Neste

Manchester United: De røde djevlene drar til Leicester City torsdag 1. september, og deretter tar de imot Arsenal søndag 4. september.

Southampton: Saints møter Chelsea tirsdag 30. august før de tar turen til Wolves lørdag 3. september.

Kilde