Shadow

Daniel Ricciardo må gjenoppdage mojoen sin


Formel 1 ser ikke den ekte Daniel Ricciardo, og australieren trenger å finne en drivkraft for neste sesong som hjelper ham å gjenoppdage mojoen sin, sa Red Bull-teamsjef Christian Horner lørdag.

Ricciardo er satt til å forlate McLaren på slutten av sesongen, etter at laget sa opp kontrakten hans ett år for tidlig, og vurderer mulighetene hans.

“Han er en stor karakter, han er en stor personlighet og jeg tror ikke vi ser den ekte Daniel Ricciardo for øyeblikket,” sa Horner, som var Ricciardos sjef i Red Bull, til journalister ved Belgias Spa-Francorchamps-krets.

“Det ville vært flott å se ham finne mojoen sin igjen og [hopefully] han kan finne et rimelig sete i Formel 1 til neste år.”

Ricciardo, et produkt av Red Bulls unge førerprogram, debuterte med ryggmarkører HRT i 2011.

Deretter ble han med i Red Bull juniorlag Toro Rosso, nå AlphaTauri, før han ble forfremmet til hovedvinnerantrekket i 2014 som en erstatning for avtroppende landsmann Mark Webber.

Ricciardo vant syv løp med Red Bull og endte to ganger på tredjeplass i totalstillingen.

Han begynte i McLaren i fjor etter et opphold med Renault, men partnerskapet har ikke gitt de forventede resultatene.

33-åringen ga fortsatt de tidligere mesterne en første seier siden 2012 i fjorårets italienske Grand Prix i en en-to med britiske Lando Norris, som ellers har prestert bedre enn lagkameraten.

McLaren skal ha signert Formel 2-mesteren og alpinreserven Oscar Piastri, som ledes av Webber, sammen med Norris for neste år.

Ricciardos tidligere Red Bull-lagkamerat Sebastian Vettel, som ble slått av australieren i sin eneste sesong sammen, antydet torsdag at McLaren ikke hadde klart å utnytte sitt fulle potensial.

“Det er åpenbart en vanskelig en,” sa Horner på spørsmål om situasjonen. “Det han oppnådde med oss ​​var fenomenalt. Det er veldig synd å se at han sliter. Jeg tror Formel 1 ville savne ham.”Kilde