Shadow

Lewis Hamilton ‘vil definitivt ikke gå glipp av’ Mercedes’ 2022-bil etter Spa-kamper


SPA-FRANCORCHAMPS, Belgia — Lewis Hamilton ser frem til å se baksiden av sin nåværende Mercedes-bil etter å ha innrømmet at Ferrari og Red Bull var i en “annen liga” under kvalifiseringen til den belgiske Grand Prix.

Hamilton kvalifiserte seg 1,8 sekunder fra den raskeste kvalifiseringsspilleren Max Verstappen – hans største margin til fronten hele året – men vil starte på fjerdeplass på grunn av en rekke nettstraff for rivaliserende sjåfører, inkludert Verstappen og Charles Leclerc.

Mercedes har ikke klart å matche Red Bull og Ferrari hele året, men ankom Spa-Francorchamps i håp om å tette gapet etter et lovende løp i Ungarn i slutten av forrige måned.

“Alle jobber for forbedring, og vi kom hit veldig, veldig optimistiske, vi ville være i stand til å være nær et halvt sekund, hvem vet,” sa Hamilton. «Så å være 1,8 sekunder bak er et skikkelig spark i tennene.

“Det er en bil vi fortsetter å slite med og jeg kommer definitivt ikke til å savne den på slutten av året. For meg handler det bare om å fokusere på hvordan vi bygger og designer neste års bil.

“De to andre lagene foran oss er i en annen liga og bilen vår ser så mye annerledes ut enn deres. Vi har mye arbeid å gjøre, vi skal gjøre så godt vi kan resten av sesongen.”

Mercedes-teamets rektor Toto Wolff var enig i at Red Bull hadde gått videre på Spa og sa at det var lagets dårligste kvalifiseringsprestasjon på et tiår.

“Det er klart at Red Bull er i en egen liga,” sa Wolff. “For meg er det den verste kvalifiseringsøkten jeg har hatt på 10 år, uavhengig av hvilke stillinger vi skal starte.

“Å være på pole og så tre uker senere være ingensteds, det er bare ikke akseptabelt. Det er første gang vi ikke har klart å snu det til kvalifiseringen. Generelt har vi vært mye bedre i løpene.

“Så det blir interessant å se og se om løpsprestasjonen er bedre enn en kvalifisasjon. “Men likevel, jeg ville ikke blitt smigret av et positivt løpsresultat – uansett hva det måtte være.”

Hamilton sa at han hadde jobbet gjennom en rekke oppsettsendringer mellom fredagstrening og lørdag og fortsatt ikke klarte å finne ytelse.

“Det gir absolutt ingen mening, men jeg prøvde alt – jeg tok på meg alt, tok av alt, byttet vinger, endret oppsettet,” sa Hamilton. “Jeg har gjort alt denne helgen. Jeg har prøvd mange ting, og det er bare overraskende å se oss… kanskje de har gått fremover, jeg vet ikke om de har fått oppgraderinger eller ikke, men det er bare vanskelig.”Kilde