Shadow

Stenson vinner LIV Golf-arrangementet, tjener $4 millioner i debut


Henrik Stensons avgjørelsen som kostet ham den europeiske Ryder Cup-kapteinen ga store og umiddelbare utbytter søndag da han vant LIV Golf Invitational på Bedminster og hentet mer enn $4 millioner for tre dagers arbeid.

Med en ledelse på tre skudd inn i den tredje og siste runden på Trump National, åpnet Stenson med en 20-fots birdie-putt og lot aldri noen komme nærmere enn to skudd resten av veien.

Han avsluttet med 2-under 69 for en to-skudds seier over Matthew Wolf (64) og Dustin Johnson, som slo det siste hullet på 68.

Stenson, fem år unna å slå et felt med mer enn 20 spillere, hentet $4 millioner for å vinne og ytterligere $375 000 for laget hans som ble nummer to.

Den store gevinsten – ikke inkludert en signeringsbonus som er rapportert å være rundt 50 millioner dollar – kommer mindre enn to uker etter at den 46 år gamle svensken bestemte seg for å bli med i den Saudi-finansierte LIV Golf-serien.

Stenson hadde lovet full støtte til Europatouren da han ble Ryder Cup-kaptein og March, og turneen fratok ham jobben fire måneder senere da han ombestemte seg.

“Jeg antar at vi kan bli enige om at jeg spilte som en kaptein,” sa Stenson på LIV Golf-sendingen.

Han endte på 11 under 202.

På spørsmål fra den LIV-betalte kringkasteren om han følte seg bekreftet av seieren, valgte Stenson å ikke engasjere seg og svarte: “Det har vært en god første uke.”

“Det har vært 10 travle dager. Jeg er ekstremt stolt over at jeg klarte å fokusere så godt som jeg gjorde,” sa han.

Stenson vant Hero World Challenge i desember 2019 på Bahamas, feriearrangementet arrangert av Tiger Woods med et 20-manns felt. Før det vant han Wyndham Championship i 2017. Og selv om han følte et press i den siste timen, så det ikke alltid slik ut.

Stenson slo inn en 8-fots birdie-putt på den 14. som ga ham en ledelse på tre skudd med fire hull igjen, to av dem par 5s. Men han tok fire for å komme ned fra venstre for greenen på par-5 15. To hull senere gjorde Stenson en 10-fots putt for par for å ta en to-skudds ledelse nedover par 5-hullet.

“Putten på 17 var massiv for å holde puten oppe den siste,” sa Stenson.

Johnson har nå endt åtte, fjerde og uavgjort eller nummer to i de tre LIV Golf Invitationals. Laget hans, “4 ess,” har vunnet de to siste gangene, og har betalt $750 000 til hver spiller. I tre arrangementer siden Johnson angivelig mottok et signeringsgebyr på 150 millioner dollar, har den to ganger store mesteren tjent over 5,2 millioner dollar på banen.

Carlos Ortiz fra Mexico (68) ble nummer fire, mens Patrick Reed (69) ble nummer fem.

Phil Mickelson skjøt jevnt par 71, bare andre gang på ni runder med LIV Golf at Mickelson har skutt par eller bedre. Han endte på 35. plass.

LIV Golf Invitational er av i en måned under FedEx Cup-sluttspillet på PGA-touren, og returnerer over Labor Day-helgen omtrent en time vest for Boston og spiller deretter to uker senere i Chicago-forstedene.

Rapportering fra Associated Press


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde