Shadow

England kvinner skal spille USWNT på Wembley i oktoberDet engelske kvinnelaget møter USAs kvinnelandslag på Wembley 7. oktober, kunngjorde FA tirsdag.

Kampen er underlagt at EM 2022-mesterne skal sikre seg kvalifisering til verdensmesterskapet for kvinner i 2023 i deres neste kampserie i september. Løvinnene er fem poeng foran på toppen av gruppe D i kvalifiseringen, med en tur til Østerrike på andreplass og et møte med Luxembourg i Stoke som følger.

– Løvinnes seier er starten på noe spesielt for spillet
– Englands Euro 2022-suksess er en plattform for neste generasjon

Hvis de sikrer seg kvalifisering, vil løvinnene ha en kamp i kassa mot de regjerende VM-holderne i det som vil være deres første møte på Wembley, bakken der England sikret sin historiske EM-triumf søndag, og slo Tyskland 2-1.

“Det er virkelig spennende å få sjansen til å spille mot USA på Wembley hvis vi kan sikre oss kvalifisering til verdensmesterskapet,” sa Englands manager Sarina Wiegman. “Det ville vært den perfekte kampen for troppen vår å møte et annet sterkt lag etter så mange tøffe kamper i EM. Det er godt vi nyter øyeblikket vi er inne i etter denne fantastiske sommeren, men vi vet at vi fortsatt må jobbe for å gjøre for å ta neste skritt fremover.

“Som lag tar vi ingenting for gitt med målet vårt om å nå verdenscupen, og uansett hvem vi spiller på hjemmebane i oktober vil det være spesielt å ha et nytt Wembley-oppgjør. Etter de positive opplevelsene vi har hatt i sommer, vil det være spesielt. flott å ønske så mange fans som mulig velkommen slik at vi igjen kan si takk for deres utrolige støtte.”

I mellomtiden sa USAs kvinnelandslagstrener Vlatko Andonovski: “Å få en sjanse til å spille mot europamesterne i London på Wembley er en mulighet som ikke kommer så ofte, så vi er alle takknemlige for at kampen kunne arrangeres, og vi håper at England fullfører sin kvalifiseringskampanje i september.

“Dette er akkurat den typen kamp vi trenger til akkurat rett tid i våre VM-forberedelser, slik at vi kan teste oss mot et veldig talentfullt lag i England. Jeg så England spille live på EM, og jeg ser frem til en fantastisk kamp. atmosfære på Wembley og nok en stor begivenhet for kvinnefotball 7. oktober.”

Det vil være Englands første møte med USWNT siden gruppespillet i SheBelieves Cup tilbake i mars 2020. Phil Neville var manager for laget da, og han overvåket et 2-0-nederlag med Christen Press og Carli Lloyd som begge scoret.

England er ubeseiret under Wiegman siden hun tok ledelsen av laget i september 2021. Formen inkluderte deres historiske triumf i Euro 2022, som de sikret søndag takket være mål fra Ella Toone og Chloe Kelly.Kilde