Shadow

Oscar Piastri sier at han ikke vil løpe for Alpine


Den australske sjåføren Oscar Piastri slapp en bombe om at han ikke kommer til å kjøre for Alpine i Formel 1 neste sesong, en drøy time etter at teamet sa at han ville erstatte Fernando Alonso på Aston Martin.

Piastri, den regjerende Formel 2-mesteren, har vært en del av Alpines førerakademi i fire år, men har andre planer for fremtiden.

I en bemerkelsesverdig vending i F1s førermarked twitret Piastri: “Jeg forstår at uten min avtale har Alpine F1 sent i ettermiddag lagt ut en pressemelding om at jeg kjører for dem neste år.

“Dette er feil og jeg har ikke signert en kontrakt med Alpine for 2023. Jeg skal ikke kjøre for Alpine neste år.”

Flere kilder har fortalt ESPN at Piastri har signert en forhåndskontraktsavtale med McLaren, Alpines direkte rival på fjerdeplass i årets konstruktørmesterskap.

Selv om de nøyaktige vilkårene for denne avtalen er uklare, med Lando Norris og Daniel Ricciardo kontrakt om å kjøre for laget neste sesong, er Piastris tweet en klar indikasjon på at han ser fremtiden for McLaren og ikke Alpine.

McLaren ser ut til å satse på det faktum at de kan gå videre fra Ricciardo, som har en vanntett kontrakt til slutten av 2023.

Ricciardo bekreftet nylig sin forpliktelse til å se kontrakten og rette opp den dårlige formen som fikk McLaren-sjefen Zak Brown til å se på andre alternativer.

McLaren har også nylig lagt til IndyCars Colton Herta, Pato O’Ward og Alex Palou til sin førerstall.

McLaren har ikke alternativer i Ricciardos kontrakt for å si opp avtalen, men den åtte ganger løpsvinneren har exit-klausuler på sin side, og han kan godt se en retur til Alpine – der han kjørte da det het Renault mellom 2019 og 2020 — som et levedyktig alternativ hvis McLaren har slått seg ned på Piastri.

Selv om en juridisk kamp sannsynligvis vil følge, står Alpine overfor utsiktene til å miste en to ganger verdensmester og en fører mange ser på som en fremtidig verdensmester i løpet av 48 timer.

Det vil være spesielt smertefullt i forhold til Piastri. Hvis australieren lykkes med å gå til McLaren, vil Alpine miste den betydelige investeringen den har gjort i Piastris karriere, som inkluderte et 5000 km testprogram av F1-maskineri, som pågår.

Mandag blindet Alonso Alpine ved å signere en flerårig avtale for å erstatte den pensjonerende Sebastian Vettel på Aston Martin, til tross for at han fortalte laget i oppbyggingen til og i timene etter den ungarske Grand Prix at han hadde til hensikt å signere en kontraktsforlengelse med team for 2023 som inkluderte en opsjon for 2024.

Alpines ønske om å beholde Alonso i minst én kontrakt til er det som overbeviste Piastri og manageren hans, eks-Red Bull-sjåføren Mark Webber, til å utforske andre alternativer.

Lagsjef Otmar Szafnauer fikk vite om Alonsos avgjørelse i pressemeldingen Aston Martin sendte ut mandag morgen.

Ifølge Szafnauer har han ikke klart å få tak i Alonso siden da spanjolen ferierer på en yacht på de greske øyene.

Sagaen rundt Piastri ser ut til å bli den andre sjåførkontraktstvisten McLaren er i ferd med å gå inn i, etter å ha signert Alex Palou til IndyCar-teamet til tross for at Chip Ganassi sa at han har kontrakt for å kjøre for dem neste år.Kilde