Shadow

Har USMNT råd til å sette Weston McKennie på sidelinjen i september?


Juventus og USAs herrelandslag midtbanespiller Weston McKennie vil være ute av ledd i minst de neste tre ukene etter å ha fått en forstuet venstre skulder under trening, kunngjorde den italienske klubben mandag.

Det er mulig at McKennie blir klarert til å spille før USMNTs siste internasjonale før-VM-vindu i september, men han kan også trenge mer tid for å komme seg, noe som ville sette trener Gregg Berhalter i en vanskelig, men kjent situasjon.

“Gregg Berhalter, du kan være enig eller uenig med ham, men du kan respektere det faktum at siden han tok over laget, har han måttet stokke,” sa Alexi Lalas i mandagens episode av “State of the Union”-podcasten. “Ja, han har hatt fordel av dybde og mye talent, men sjelden har han hatt alle friske og der.

“Jeg bekymrer meg for Weston McKennie, som jeg ville gjort for alle andre, fordi jeg tror han er en starter. Men du bare takler det og ruller med det, og på dette tidspunktet ruller dette laget bare med det.”

McKennie ute med skulderskade

McKennie ute med skulderskade

Nesten 100 dager fra lagene tok banen under 2022 FIFA World Cup, er USMNT-stjernen Weston McKennie satt på sidelinjen med en skulderskade.

McKennie, som gikk glipp av slutten av forrige sesong med Juve på grunn av en brukket venstrefot, er mer enn bare en starter for USMNT. Han er uten tvil deres beste spiller og utvilsomt deres mest dynamiske midtbanespiller.

Berhalter har andre alternativer han kan spille ved siden av Tyler Adams og Yunus Musah på midtbanen, inkludert mer angrepsinnstilte spillere som Gio Reyna, Brenden Aaronson og Luca de la Torre. Men ingen av disse spillerne er en like-for-like-erstatter for McKennie, hvis arbeidshastighet, luftkapasitet og fart med ballen skiller ham ut.

Den gode nyheten for både McKennie og USMNT er at 23-åringens plass på verdenscuplisten er så godt som størknet, så å gå glipp av septembervinduet ville ikke være like skadelig for ham eller laget som med noen på boblen som de la Torre eller Gianluca Busio.

Likevel vil lagkondisjonen være i forkant for hver tropp i novembers turnering, så jo før McKennie er tilbake, jo mer avklarede vil alle være før verdenscupen.

Du kan se “Nasjonens tilstand” podcast på YouTube eller abonner på podcastplattformer, inkludert Apple Podcaster.


Få mer fra USA Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde