Shadow

Scott McLaughlin fanger andre stang i IndyCar-karrieren under kvalifiseringen til Music City Grand PrixNASHVILLE, Tennessee — Scott McLaughlin vant den andre polen i sin IndyCar-karriere, og Romain Grosjean og Christian Lundgaard fikk sine høyeste startplasser for sesongen i kvalifiseringen til Music City Grand Prix med forsinket regn.

McLaughlin vant stangen på et flygende siste løp rundt den 11-svinger, 2,1 mil lange banen i lørdagsøkten, som startet 90 minutter for sent på grunn av værforsinkelser. En slurvete, forkortet første kvalifiseringsgruppe fikk noen sjåfører til å dampe av sinne i de varme, fuktige Nashville-forholdene etter regn.

Team Penske-føreren var også raskest på treningen lørdag morgen.

Grosjean kvalifiserte seg som nummer to for Andretti Autosport, som hadde tre sjåfører eliminert i den første runden av kvalifiseringen. Lundgaard var en karriere-beste tredjeplass for Rahal Letterman Lanigan, som avanserte alle tre sjåførene sine til topp 12.

Lundgaard overvant en straffe i andre omgang og låste et dekk i siste runde og klarte likevel å kvalifisere seg til tredje.

Mesterskapsutfordrerne hadde en blandet dag med regjerende mester Alex Palou, som er rangert som sjette i seks-førerkampen, den høyeste kvalifiseringen på fjerde. Pato O’Ward, som er femte på stillingen, gikk bare videre fordi IndyCar-poengleder Will Power ble slått fra den siste raske seks-runden for å hindre O’Wards runde da han gikk ut av kurs blant de 12 beste.

Straffen fratok Power sin raskeste runde og O’Ward tok plass. Power har en ledelse på ni poeng over forsvarende løpsvinner Marcus Ericsson, og bare 52 poeng skiller Power fra Palou med søndagsløpet det første av de fire siste denne sesongen.

“Vi kan ha en flott dag i morgen,” sa Power om å starte som nummer åtte. “Få god strategi, gode pit-stopp og se hva vi har.”

Josef Newgarden fra Penske, som er tredje på stillingen, kvalifiserte seg til sjette.

Ericsson og Scott Dixon, nummer fire på stillingen, klarte ikke å rykke ut av første runde. Dixon starter 14. og Ericsson 18., hvor han startet fra i fjorårets seier.Kilde