Shadow

Liverpool reddet et poeng på Fulham, men kan bli sittende igjen


LONDON — Fulham viste at de ikke ønsker å være i Premier League bare for å gjøre opp tallene igjen, da de var nær ved å slå Liverpool på Craven Cottage, og kampen endte med uavgjort 2-2.

– Rapport: Fulham 1-0 Liverpool | Premier League-tabellen | Neste Prem-oppgjør

Aleksandar Mitrovic, som scoret 43 mål i Championship forrige sesong, viste at han i en alder av 27 kanskje endelig er klar for Premier League. Etter å ha headet hjem det første målet, vant han og omsatte en straffe for å sikre at hjemmelaget tok et poeng.

Liverpool måtte stole på det gamle og det nye, da Darwin Nunez scoret sin første utligning og Mohamed Salah scoret den andre – og de assisterte hverandres mål.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

Liverpool risikerer å tape tidlig terreng

Det føles nesten absurd å foreslå dette på åpningsdagen av sesongen, men slik er standardene Liverpool og Manchester City har satt den siste tiden at å slippe to poeng på Fulham representerer et tidlig slag i tittelkampen.

Jurgen Klopps lag tapte bare to kamper i ligaen forrige sesong og var to ganger bak på Craven Cottage, og viste beundringsverdig utholdenhet til å slå tilbake.

City har en tøff åpning i West Ham United på søndag, men de har nå en sjanse til å etablere en tidlig fordel over sine nærmeste rivaler. Liverpool brukte så mye av forrige sesong på å jage City – det siste de ønsker er den samme følelsen tidlig i den nye kampanjen.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Nunez cameo begeistrer … men skadeproblemene blir dypere

Nunez markerte sin Premier League-debut med et mål og en assist for å redde et poeng og løfte en Liverpool-oppvisning som manglet inspirasjon før hans introduksjon i det 59. minutt.

Begge var tilfeldige: Målet hans, bare 13 minutter etter at han kom inn, kom da han prøvde et improvisert knips, bare for at Tosin Adarabioyo skulle snu ballen mot Nunez med rikosjetten som fløy forbi Fulham-keeper Marek Rodak. 23-åringens assist til Salahs utligning kom da han forsøkte å samle inn Trent Alexander-Arnolds fremre pasning, bare for å røre ballen inn i egypterens vei for et trykk. Men begge øyeblikkene var produkter av hans bevegelse og energi. Det kan bare være et spørsmål om tid før han starter.

Klopp var bekymret for Liverpools skadeproblemer før avspark – Caoimhin Kelleher, Diogo Jota, Ibrahima Konate, Alex Oxlade-Chamberlain, Kostas Tsimikas og Curtis Jones er alle utilgjengelige – og Thiago Alcantara kan nå bli lagt til den listen. Midtbanespilleren haltet av seks minutter ut i andre omgang med det som så ut til å være et hamstringproblem.

Alexander-Arnold tok igjen

Det er ingen tvil om at Alexander-Arnold er en av de beste bakspillerne i verden med ballen ved føttene, men den gnagende tvilen om hans defensive evne vil vedvare etter å ha blitt tatt for Fulhams åpningsmål.

Kenny Tetes innlegg var suverent, men Alexander-Arnold var ikke i live til faren ved bakre stolpe da Mitrovic klemte en heading forbi Alisson.

Liverpool avsluttet forrige sesong med å tape Champions League-finalen til et Real Madrid-mål som skyldtes nok en konsentrasjonssvikt fra Alexander-Arnold. Det er en lekse han må lære, ellers vil ytterligere skade bli påført.


Spillerrangeringer

Fulham: Rodak 7, Tete 8, Adarabioyo 7, Tim Ream 8, Antonee Robinson 7, Harrison Reed 8, Joao Palhinha 7, Bobby Decordova-Reid 7, Andreas Pereira 8, Neeskens Kebano 8, Mitrovic 9.
Subs: Manor Solomon 6, Tom Cairney 6, Duffy 6.

Liverpool: Alisson 6, Alexander-Arnold 6, Joel Matip 6, Virgil van Dijk 6, Andrew Robertson 7, Jordan Henderson 6, Fabinho 6, Thiago 6, Salah 7, Roberto Firmino 5, Luis Diaz 6.
Subs: Harvey Elliott 7, Nunez 8, James Milner 6, Fabio Carvalho 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Aleksandar Mitrovic — Kan han endelig gjøre det i Premier League? På dette beviset, absolutt. All action-visning: suveren heading for åpningsmålet og fikk Virgil van Dijk til å se vanlig ut og vinne en straffe for det andre.

VERSTE: Roberto Firmino — Hans plass i Liverpool-laget er truet av Nunez, og det var lite fra brasilianeren her som tydet på at han skulle beholde den. Liverpool var mye mer truende da han gikk av like før timen.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Ny sesong, samme gamle Mo Salah …


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Du kan ikke alltid klemme guttene – vi gjør det vanligvis når de fortjener det,” sa Klopp til kringkasteren BT Sport. “Du starter spillet på en spesifikk måte som var det motsatte av hvordan vi ønsket å starte – egentlig, helt motsatt.

“Vi fikk et poeng for en veldig dårlig kamp ved min side, og nå er det et spørsmål om hvordan det skjedde. Jeg sa det til kollegene mine, holdningen var ikke riktig i begynnelsen, så ønsket vi å slå tilbake, men du ikke finner det ikke lett lenger.

“Vi hadde aldri momentumet, og ja, vi kunne ha vunnet kampen fordi vi hadde de større sjansene da, men det ville sannsynligvis vært litt for mye i dag.”


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

Dette er den eneste andre gangen at Liverpool starter en Premier League-sesong med uavgjort mot et nyopprykket lag. Den andre var i 2006-07 da Liverpool spilte uavgjort 1-1 på Sheffield United og endte på tredjeplass.

Darwin Nunez har nå scoret i begge sine to første kamper siden han signerte fra Liverpool fra Benfica i sommer. Han er den første Liverpool-spilleren på 23 år eller yngre som scoret i en sesongåpning i Premier League siden Philippe Coutinho i 2015.


Neste

Fulham: The Cottagers vil være på veien neste lørdag når de drar nordover for å ta imot Wolverhampton Wanderers, så er det det store lokalderbyet mot Brentford på Craven Cottage lørdag 20. august.

Liverpool: Det er en vennskapskamp bak lukkede dører på søndag mot Aston Villa, med Liverpool neste gang i konkurranse på mandager på rad, mot Crystal Palace på Anfield mandag 15. august og en tur til Manchester United 22. august.

Kilde