Shadow

Kan LAFC-Sounders-kampen være MLS Cup semifinale forhåndsvisning?


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens merknad: MLS-fotnoter tar deg inn i de viktigste samtalepunktene rundt ligaen og på tvers av amerikansk fotball.

Med all respekt til resten av lagene i Major League Soccer‘s Western Conference har to lag vist seg å være hode og skuldre over resten de siste årene.

Disse to er selvfølgelig LAFC og Seattle Sounders. Førstnevnte har ledet kappløpet om Supporters’ Shield siden 2022-sesongen startet i februar. I mai ble sistnevnte den første MLS-klubben som vant CONCACAF Champions League.

Raúl Ruidíaz sin tomålskveld gir næring til Sounders’ første CONCACAF Champions League-finaleseier

Raúl Ruidíaz sin tomålskveld gir næring til Sounders' første CONCACAF Champions League-finaleseier

Seattle Sounders slo Pumas 5-2 sammenlagt, med hjelp fra Raúl Ruidíaz sine to mål i det 45. og 80. minutt. Nicolás Lodeiro chippet inn med et sent mål i det 88. minutt.

Når de møtes fredag ​​(23:00 ET, FS1/FOX Deportes/FOX Sports-appen) i Sør-California i den største kampen på det nasjonale programmet denne uken, er håpet at det er en forhåndsvisning av en semifinale i MLS Cup-sluttspillet.

Det er på Sounders å få det til. Seattle har fortsatt ikke kommet seg helt etter løpet til regional ære tidligere i år. De har virkelig savnet den brasilianske midtbanespilleren João Paulo, en beste XI-spiller i 2021 som pådro seg en sesongavslutningsskade i Champions League-finalen over Pumas.

Sounders, som for øyeblikket sitter på to plasser utenfor en køye etter sesongen, med 13 kamper å spille, hadde tapt tre strake og fire av fem før forrige ukes 2-1, 10-manns, kom-bakfra-seier over Colorado Rapids. Det Sounders virkelig trenger er å sette sammen noen få seire.

Det blir ikke lett på veien mot LAFC, ligaens beste. Sidene spilte til 1-1 i Seattle forrige måned.

“De er på toppen av Vesten, så det er en god utfordring for oss,” sa Sounders midtbanespiller Albert Rusnak til journalister denne uken. “Vi trenger poengene.”

Rave Green kan igjen være uten stjernespissen Raúl Ruidíaz, som har vært plaget av skade store deler av året. Ruidíaz (hamstring) hadde ikke kommet tilbake til full trening per onsdag, ifølge Sounders-trener Brian Schmetzer, som innrømmet at fredagens konkurranse sannsynligvis kommer litt for tidlig for hans veteran peruanske spiss. De vil definitivt være uten midtbanespiller Kelyn Rowe, som er suspendert etter sitt røde kort mot Colorado.

Heldigvis for Schmetzer flyr midtbanemaestro Nicolás Lodeiro og det amerikanske landslagets kantspiller Jordan Morris. Begge ble kåret til ukens MLS-lag etter å ha scoret på Rapids. Morris, desperat etter å lage USMNTs liste for verdensmesterskapet i 2022, noterte utligningen med en vakker chip:

I mellomtiden kommer LAFC inn i kampen etter å ha vunnet syv av sine siste ni kamper. Den colombianske spissen Chicho Arango har scoret på tre strake, alle seire. Men storfilm-sommersigneringen Gareth Bale (som scoret sitt første MLS-mål i Kansas City sist helg) er fortsatt ikke i form nok til å starte, sa trener Steve Cherundolo. Cherundolos side vil også være uten USMNT-midtbanespiller Kellyn Acosta på grunn av gult kort.

Uansett oppstilling, forstår spillerne på begge sider omfanget av denne kampen til tross for avgrunnen som skiller dem på stillingen. Mens LAFC leder flokken akkurat nå, har de fortsatt aldri nådd en MLS-cup. I tillegg til CONCACAF-kronen, har Sounders gjort to turer til finalen siden LAFCs fødsel som et ekspansjonslag i 2018, og vunnet én gang. Innrammet på den måten er det ikke like lett å skjønne hvilken klubb som jager den andre.

“Seattle er et stort lag i denne ligaen,” sa LAFC-stjernen Carlos Vela. “Hvis du vil vinne mesterskapet, må du slå de beste.”

MLS FOTNOTTER

1. Sacramentos Askepottløp fortsetter

Tiden vil vise om Sacramento-republikken noen gang går opp til MLS, men andrelags USL Championship-klubben er nå bare én seier unna en plass i CONCACAF Champions League 2023.

Sacramento, som skulle begynne å spille i MLS i år før avtalen falt igjennom, avanserte onsdag til finalen i Lamar Hunt US Open Cup i 2022. Det er bare tredje gang et lag i lavere divisjon har nådd tittelkampen siden MLS startet i 1996.

Republikken slo Sporting Kansas City i en straffesparkkonkurranse for å nå finalen, som arrangeres av Orlando City 7. september. Orlando toppet New York Red Bulls 5-1 i onsdagens andre semifinale.

Før han slo ned SKC, opprørte Sacramento LA Galaxy og San Jose Earthquakes for å nå de fire siste.

“Vi er ikke ferdige,” sa trener Mark Briggs om laget sitt, som kan skilte med ni tidligere MLS-ere. “Vi sa i den siste runden at vi ikke er i denne konkurransen bare for å gjøre opp tallene; vi er i denne konkurransen fordi vi ønsker å vinne den. Nå har vi satt oss i en posisjon til.”

2. Altidore bytter turtall med Mexico

Etter bare fire starter og ett mål for New England Revolution, er USMNT-veteranen Jozy Altidore på vei til den meksikanske Puebla. Revs-trener Bruce Arena bekreftet torsdag at Altidore, som tilbrakte 2015-21 med Toronto FC, vil bli utlånt til Liga MXs femteplass frem til januar, og at “Jozy initierte det lånet.”

Puebla har tidligere vist seg å være et mykt landingssted for fremmedgjorte landslagsspillere. DaMarcus Beasley jobbet seg tilbake til den amerikanske folden der etter å ha forlatt Europa i 2011. Et år tidligere ga Hérculez Gómez sine 10 mål på 15 kamper for Puebla ham en plass på verdensmesterskapet i USA i 2010. (Gomez hadde bare scoret én gang på 34 MLS-kamper for Kansas City forrige sesong.)

Kan historien gjenta seg i år?

3. DC United lander Ochoa

Real Salt Lake-keeper David Ochoa er på vei til landets hovedstad, flere utsalgssteder bekreftet på torsdag.

MLSoccer.coms Tom Bogert rapporterte tidligere denne uken at den 21 år gamle Californianeren trakk interesse fra europeiske tungvektere Barcelona og Manchester United, pluss de meksikanske klubbene América, Tijuana og San Luis. Dobbelt statsborger Ochoa forpliktet sin internasjonale fremtid til El Tri i fjor.

4. Nok et VM-håp

Jeg har de siste ukene rapportert muligheten for at MLS-spillere som ikke dukket opp for USMNT under VM-kvalifiseringen, som Cincinnatis Brandon Vazquez og Portlands Eryk Williamson, kan knekke Gregg Berhalters liste for de to siste turneringene før turneringen mot Japan og Saudi-Arabia i september.

Legg New York Red Bulls venstreback John Tolkin til listen. Avhengig av hvordan MLS-alumtene George Bello og Sam Vines har det med sine europeiske klubber tidlig i sesongen 2022-23, kan den 19 år gamle Tolkin bli sett på som starteren Antonee “Jedi” Robinsons understudy.

5. Atlanta begynner søket etter ny administrerende direktør

Atlanta United vil ikke la steinen stå uvendt når det gjelder å finne en erstatter for administrerende direktør Darren Eales, som drar til Premier League Newcastle United neste uke.

“På et tidspunkt skulle den samtalen komme til Darren gitt hans kompetanse, hans status i det globale fotballspillet,” Steve Cannon, administrerende direktør i AMB Sports and Entertainment – ​​eier av United, NFLs Atlanta Falcons og Mercedes-Benz Stadium – sa på en telefonkonferanse med journalister torsdag.

Håpet er å navngi klubbens neste administrerende direktør innen utgangen av året etter det Cannon kalte et «grundig, globalt søk». Cannon la senere til at den eventuelle ansettelsen ikke vil endre VP og sportsdirektør Carlos Bocanegras rolle.

“Vi kommer til å være avhengige av Carlos for å beholde kontinuiteten,” sa han. “Vi kommer ikke til å gjenoppfinne hvem vi er.”

Noen Five Stripes-tilhengere har allerede foreslått Sounders-president og daglig leder Garth Lagerwey – ansett som topplederen i MLS av mange – for å fylle Eales ekstremt store sko.

“Vi har ikke identifisert søkefirmaet ennå, men jeg er ganske sikker på at vi i den prosessen sannsynligvis vil se Mr. Lagerwey,” sa Cannon. “Det er flott at fansen vår allerede larmer. Den dagen supporterne blir stille er dagen jeg begynner å bekymre meg.”

En av de mest fremtredende fotballjournalistene i Nord-Amerika, har Doug McIntyre dekket USAs menn og kvinnelandslag i mer enn et dusin land, inkludert flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports, var innfødte i New York City en stabsskribent for Yahoo Sports og ESPN.


Få mer fra MLS Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde