Shadow

Nære forbindelser som fører til positive effekter


Selv om ingen noensinne ville vært i stand til å forberede seg fullt ut på utfordringene COVID-19-pandemien har gitt, spesielt når det gjelder nedleggelse av ungdomsidrett, var Los Gatos United Soccer Club bedre forberedt enn de fleste.

Ifølge Phil Gibson, direktør for operasjoner, startet grunnen for omtrent halvannet år siden. Organisasjonen begynte å fokusere mer på å bygge nære og meningsfulle relasjoner med spillerne sine og fokusere på det som er viktig for dem.

«Det har vært en ekte, forfriskende forandring i klubben vår. Et fokus på å få bedre kontakt med spillere,” forklarte Gibson. “Mange klubber snakker om hvordan fotballtrening er mer det som skjer på banen. Men med den nåværende karantenen og sosial distansering, fortsetter vi begge våre kjerneverdier og må leve dem ut på nye måter.»

Denne siste høsten, forklarte Gibson, tok trenerne i bruk en helt ny tilnærming til spillerevalueringer. I stedet for å trekke spillere til side på trening og gi dem et skjema, planla trenere personlige møter med spillere og deres foreldre for å gå gjennom alt og svare på spørsmål, noe som førte til mer motiverte spillere og større forbindelse mellom trenere, spillere og foreldre. Disse endringene har fungert godt i ly-på-plass-innstillingen.

Å flytte til en virtuell setting har vært vanskelig, men båndene som ble bygget med spillerne har virkelig gitt resultater.

“Vel, på den ene siden kunne ingenting virkelig forberede noen på det som skjer akkurat nå,” sa Gibson på spørsmål om organisasjonen var godt forberedt til å håndtere denne pandemien. “På den annen side, absolutt, fordi det var naturlig for oss å holde kontakten fordi vi hadde en forbindelse. Det var naturlig for oss å fortsette å gjøre det vi gjør på den måten vi kunne, gitt omstendighetene: holde kontakten.”

Virtuelle møter

Los Gatos United-laget møtes til et ukentlig Zoom-møte.
Los Gatos United-laget møtes til et ukentlig Zoom-møte.

Før pandemien møttes trenerteamet i Los Gatos United regelmessig personlig. Dette har fortsatt til dags dato. Nå gjennomføres imidlertid møter via Zoom minst tre dager i uken. Trenerne bruker den tiden til å sørge for at alle er på rett spor med læreplanen de implementerer, diskuterer strategier for å spille tilbake og bare nyte hverandres selskap.

I tillegg til virtuelle treningsøkter, kobler trenere virtuelt til spillerne sine minst en gang i uken, bare for å sjekke inn og snakke. Møtene kan også bli til ting som fotballtrivia-spill eller andre virtuelle, kognitive aktiviteter.

«Vi gjør så mye vi kan for å holde kontakten. Jeg tror hvis vi ikke hadde den forbindelsen [with the families], da kan en situasjon som dette flytte klubben din i motsatt retning, sa Gibson. “For oss tror jeg vi er strammere enn noen gang, på mange måter, som klubb.”

Virtuelle treningsøkter

Da karantenen startet, fokuserte Los Gatos United på de virtuelle møtene, og de tenkte aldri så mye på formelle treningsøkter. Men etter hvert som nedleggelsen forlenget og sluttdatoen begynte å bevege seg lenger inn i fremtiden, begynte de å justere læreplanen.

Lag møtes nå tre dager i uken på Zoom for å trene sammen. Trenerstaber går gjennom en teknisk oppvarming med spillerne, og deretter kjører spillerne gjennom en gitt øvelse. Øvelser legges deretter ut på klubbens YouTube-kanal.

Ungene har virkelig tatt til disse treningsøktene, men Gibson mener det sier mer om kvaliteten på spillerne i deres organisasjon enn noe annet.

– Halvparten av klubben vår kommer til å sjonglere [the ball] over 1000 [times] ikke noe problem, bare fordi de er motiverte, sa han med en latter. «Jeg tror det er nesten mindre om hvor flott strukturen på læreplanen din er [is]og mer om er [the players] gjør det. Er de motiverte? Finner de midler til å fortsette å jobbe med spillet sitt, [in order] å skille seg fra andre barn?»

Går videre

Som alle andre ser Los Gatos United-staben fordelen med virtuell trening. En fordel de nevnte er at det kan gi dem fleksibilitet med sommerleirer. I stedet for å ha over 200 barn sammen på et felt, kan de kjøre virtuelle treningsøkter og ha gjesteforelesere som hjelper spillerne med å jobbe med den mentale siden av spillet.

Til slutt håper Gibson og andre i Los Gatos United å stole mindre på “virtuell virkelighet” og komme tilbake til å spille spillet slik det var ment å spilles – personlig og nært knyttet til hverandre.

“For det meste tror jeg, spillet vi spiller er et du gjør personlig,” sa han. “Forbindelsene gir mest mening på den måten.”Kilde