Shadow

Ronaldo slår Messi som Instagrams mektigste spiller; Gavi gjennombruddsstjernenNår verdensmesterskapet starter om to måneder, virker det sikkert at Portugal- og Manchester United-stjernen Cristiano Ronaldo vil gå inn i turneringen som den mektigste spilleren i verden – i hvert fall når det gjelder hans innflytelse på sosiale medier.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Ronaldo slo erkerival Lionel Messi for å toppe en liste samlet av sportsmedieanalytikere Nielsen Gracenote, som vurderte Instagram-følgingen til alle toppspillerne og lagene som skulle delta i Qatar for å finne ut hvem som har mest online muskler.

Basert på Instagram-målinger tatt fra august 2021 til juli 2022, ble rangeringene laget ved hjelp av Nielsens skreddersydde influencer-metrikk. Den tar hensyn til ulike nøkkelytelsesindikatorer (KPIer), for eksempel en Instagram-kontos totale følgere, følgerevekstrate, innholdsengasjementsgrad og gjennomsnittlig merkeverdi per innlegg (kommersiell verdi for merkevaren å assosiere med spilleren).

Med alle relevante data knust, kom Ronaldo på topp i verdensmesterskapet med en ganske komfortabel margin mellom seg selv og rivalene, noe som beviser at 37-åringens innflytelse på sosiale medier er – om noe – sterkere enn noen gang.

I tillegg til de mektigste spillerne som skal vises i verdenscupen, har Nielsen også laget rangeringer for de mektigste herrelandslagene, samt en egen rangering for turneringens mektigste unge gjennombruddsstjerner — dvs. spillerne med de største vekst på sosiale medier det siste året.

VMs mektigste spillere på Instagram

1. Cristiano Ronaldo (@cristiano), Portugal/Manchester United

Som en av de mest kjente fotballspillerne gjennom tidene er det kanskje ikke overraskende å finne at Ronaldo har en enorm legion på omtrent 480 millioner følgere på Instagram alene, en enorm totalsum som har svulmet opp med rundt 48 % det siste året siden han kom tilbake til Man United, med hver post som har en estimert verdi på rundt $3.585.218.

2. Lionel Messi (@leomessi), Argentina/Paris Saint-Germain

Mens han henger etter sin evige rival i kampen om Instagram-overherredømme, kan Messi skryte av et helt respektabelt antall følgere på rundt 360 millioner, et resultat av en tilsvarende imponerende vekstrate på 38 % de siste 12 månedene – i løpet av denne tiden forlot han Barcelona for PSG. Det er også beregnet at hvert av 35-åringens innlegg har en heftig merkeverdi på 2 631 388 dollar.

3. Neymar (@neymarjr), Brasil/Paris Saint-Germain

Messi får selskap på pallen av sin PSG-lagkamerat Neymar, som er den desidert største Instagram-trekningen Brasil har å tilby på vei inn i verdensmesterskapet. 30-åringen har et antall følgere på omtrent 178 millioner, som har økt med bare 13 % mellom august 2021 og juli 2022, hvor hvert innlegg har en verdi på 1 152 495 dollar.

Topp fem fullføres av PSGs franske internasjonale spiss Kylian Mbappe (72 millioner) og brasilianske Vinicius Junior (21,8 millioner), og sistnevnte har sett antall følgere hans gå opp med nesten 90 % det siste året – den høyeste vekstraten på hvilken som helst spiller i hele topp 10 — etter enestående 12 måneder med Real Madrid.

VMs mektigste gjennombruddsspillere på Instagram

1. Gavi (@pablogavi), Spania/Barcelona

Til tross for sine ømme år, har Spanias talentfulle 18 år gamle midtbanespiller allerede en Instagram-tilhengerskare på omtrent 6,2 millioner og økende, med en kontovekst på fenomenale 5,165 % det siste året. En imponerende visning på Qatar 2022 vil bare se disse tallene øke.

2. Raphinha (@raphinha), Brasil/Barcelona

En marquee-overføring fra Leeds United til Barcelona i juli 2022 har hjulpet Raphinhas Instagram-følgere til å øke til rundt 3 millioner, en nesten 900 % økning fra forrige august.

3. Antony (@antony00), Brasil/Manchester United

Igjen, en overskriftsoverføring til en av verdens mest kjente klubber har sett at Antonys Instagram-følger har økt med rundt 211 % de siste månedene til omtrent 4,9 millioner. Et mål på hans Man United-debut bidro uten tvil til å øke tallene ytterligere.

En annen Barcelona-spiller, Pedri, dukker opp på fjerdeplass, men det er et overraskende navn på femte: Argentina-landsspilleren Rodrigo De Paul, som spiller for Atletico Madrid.

VMs mektigste landslag på Instagram

1. Frankrike (@equipedefrance)

Med stjernenavn som Kylian Mbappe og Karim Benzema på slep, Les Bleus ble klokket av Nielsen har et antall følgere på 11,7 millioner, med godt over halvparten (64,8 %) av følgerne utenfor Frankrike.

2. Brasil (@cbf_futebol)

De Selecao har et sunt antall følgere på 11,5 millioner, selv om bare 35 % av dette antallet kommer fra utenfor Brasil.

3. Portugal (@portugal) 10,4 86,41

Med Cristiano Ronaldo antagelig tiltrekke hoper av fans fra hele verden til landslagskontoen, har Portugal et antall følgere på 10,4 millioner – en enorm 86,4% som bor utenfor landet.

England er nummer fire på listen over de mest populære landslagene, fulgt av Argentina på femte.

Kilde