Shadow

Colton Herta ønsket ikke å være “et unntak” for F1-påmeldingIndyCars Colton Herta sa at han aldri ønsket at FIA skulle bøye sine egne regler for å la ham kjøre i Formel 1 neste år.

Amerikaneren ser usannsynlig ut til å få dispensasjon på superlisensen sin for å tillate ham å flytte til Red Bull juniordrakt AlphaTauri neste sesong.

Herta mangler de 40 poengene han trenger for å kjøre i F1 og vil ikke få nok i IndyCar i år til å fullføre over terskelen, siden han er nummer 10 i mesterskapet.

Spørsmålet har skapt mye debatt de siste ukene, men FIA har sagt at det ikke vil skape presedens ved å bøye reglene for å hjelpe én fører.

“Jeg kan forstå FIAs posisjon,” sa Herta til Motorsport.com. «Jeg føler bare at IndyCar er underrepresentert i superlisenspoengstrukturen.

“Men fra deres synspunkt, med den nåværende poengstrukturen, forstår jeg det. Og jeg ønsker ikke å komme inn som et “unntak”.

Hadde Herta fått fritak, ville flyttingen ha tillatt Pierre Gasly å signere med Alpine, selv om AlphaTauri fortsatt kan fullføre den avtalen hvis den kan signere den nederlandske sjåføren Nyck de Vries for å erstatte den franske sjåføren.

Øvingsøkter med F1-lag er verdt ett superlisenspoeng hver, noe som kan være et alternativ for kalifornieren hvis han ønsker å legge til poeng i år.

Herta testet en Formel 1-bil med McLaren tidligere i år og roste selskapet Zak Brown for hans hjelp.

“Zak Brown sa at han ville være interessert i å lede meg i FP1s, men han ville ikke ønske å sette meg i en McLaren hvis jeg hadde en kontrakt med AlphaTauri: det går på en måte mot laget ditt!

“Jeg setter pris på all innsatsen Zak har gjort for meg – han har vært flott for meg. Det har vært mye i nyhetene, men han har vært helt gjennomsiktig for meg hele tiden, og det har vært flott å jobbe med ham.”

Herta la til: “Jeg tror det var mulig å gjøre noe sånt [Asian Regional Formula], men jeg føler at jeg ikke burde trenge å gå løp i en feeder-serie etter at jeg har vært profesjonell sjåfør i fire år. Så jeg vurderte det ikke helt.”Kilde