Shadow

Rinus VeeKay velger å bli stående, forlenger kontrakten med Ed Carpenter RacingNASHVILLE, Tenn. — En del av IndyCars dumme sesong falt på plass torsdag da Rinus VeeKay annonserte en flerårig forlengelse med Ed Carpenter Racing.

Den 21 år gamle nederlenderen sa på Twitter at han ble i Chevrolet nr. 21, og i motsetning til nylige kontraktshandler i både IndyCar og Formel 1, ble denne støttet minutter senere da ECR bekreftet nyheten.

VeeKay, som fikk lov til å snakke med andre lag fra og med mandag denne uken, inngikk gratis agentur med en ny agent denne sesongen. I stedet for å vente å se hvordan situasjonen løser seg på Chip Ganassi Racing med regjerende IndyCar-mester Alex Palou, bestemte VeeKay seg for å bli der han er og ikke spille på nr. 10 på Ganassi som muligens åpner.

IndyCar-rookie Callum Illot gjorde det samme forrige uke da han hedret en håndtrykksavtale med Juncos Hollinger Racing for å komme tilbake neste år – selv om nr. 10 kan åpne hvis Palou finner en vei ut av sin hardt omstridte kontrakt. Ganassi saksøker spanjolen for en avtale som Palou signerte for å bli med McLaren Racing – selv om det ikke er klart om det er for et IndyCar- eller F1-sete.

“Jeg er veldig spent på å fortsette med Ed Carpenter Racing for det som blir mitt fjerde år,” sa VeeKay. “Ed Carpenter ga meg muligheten til å kjøre for teamet da jeg kom ut av Indy Lights og har latt meg vise frem talentene mine i en Indy-bil siden den gang.

“Kontinuiteten i ECR er stor, det har knapt vært noen endringer i tiden min her, og det er veldig hyggelig å ha den samme gruppen rundt meg hele tiden.”

VeeKay var årets IndyCar-rookie i 2020 og vant sin eneste karriereseier i fjor på landeveisbanen på Indianapolis Motor Speedway. Han har siden tatovert datoen for den gjennombruddsseieren på bicepsen.

VeeKay har én stang i år, én pallplassering, og er rangert som nummer 11 i IndyCar-stillingen på vei inn i søndagens løp i sentrumsgatene i Nashville. Han har to ganger kvalifisert seg på første rad for Indianapolis 500.

Lageier Ed Carpenter så VeeKay fremgang gjennom Road to Indy, som inkluderte ett mesterskap, to andreplasseringer i poengstillingen, 16 seire og 36 pallplasser på bare 48 løp.

“Jeg er så glad for å kunne forlenge forholdet vårt med Rinus, han er en ekstremt allsidig og talentfull sjåfør,” sa Carpenter. “Det har vært og er fortsatt vårt håp å bygge laget vårt til nye høyder med Rinus som hjelper til med å lede satsingen. Våre mål og forventninger er å vinne løp og å konkurrere om mesterskap. Med Rinus sin vekst og støtten fra BitNile og Todd Ault, er vi klar for suksess.”

VeeKay blir den lengste ansatt, heltidssjåføren i Ed Carpenter Racings 11-årige historie.

Forlengelsen hans kommer midt i en mengde gale free agency i både IndyCar og F1. Ganassi sa at de tok opp alternativet på Palou forrige måned, og timer senere sa Palou at han ikke ville komme tilbake til laget. Minutter etter det sa McLaren at de hadde signert Palou.

Akkurat denne uken begynte F1-dominobrikkene å falle da Fernando Alonso blindet Alpine ved å signere med Aston Martin. Dagen etter sa Alpine at det var å promotere reservesjåføren Oscar Piastri, bare for den 21 år gamle australieren å fordømme trekket.

Piastri antas også å ha en kontrakt med McLaren, noe som gir McLaren alt for mange sjåfører for ledige seter. Palou-debaklet er allerede i rettssystemet; Piastris situasjon er mindre klar.

I IndyCar prøver flere sjåfører fortsatt å fullføre planene for 2023, inkludert den syv ganger NASCAR-mesteren Jimmie Johnson. Han ønsker å komme tilbake for en tredje sesong av IndyCar, men har ennå ikke sikret seg en forpliktelse om finansiering fra sponsor Carvana.

Fire ganger Indianapolis 500-vinner Helio Castroneves jobber også fortsatt med fremtiden sin og ønsker å returnere for en hel sesong med Meyer-Shank Racing. Brasilianeren sa at han ikke er interessert i å kjøre Indy bare for Shank og ønsker et helt år.

Castroneves prøver også å få plass i NASCARs sesongåpning Daytona 500.Kilde