Shadow

Premier League Soccer: Vilkår å vite


Hver sport har sin egen sjargong; avhengig av hvor det spilles, kan det også være regionale nyanser. Her er en rask liste over noen begreper du kan høre mens du ser en Premier League-kamp på Peacock.

(Hold et) rent ark

Å ikke tillate noen mål i en kamp, ​​det amerikanske sportsfans kaller «shutouts». På slutten av hver Premier League-sesong tildeles den keeperen som har holdt mest rent bord Gullhansken. Forrige sesong, Liverpools Alisson og Manchester Citys Ederson delte prisen, etter å ha holdt en liga-high 20 clean sheets.

Derby (uttales ‘DAR-bee’)

En rivaliseringskamp mellom to klubber fra samme geografiske område. For eksempel er kamper mellom Liverpool og Everton kjent som Merseyside Derby, siden begge klubbene ligger i byen Liverpool i fylket Merseyside.

Tegne

Det vi kjenner som et «uavgjort» mellom to lag

Armatur

Vanligvis pleide å snakke om et lag kommende treff, men begrepet kan i større grad brukes til å bety “treff”, ikke nødvendigvis i fremtiden

Fulltid

Slutten av de 90 ordinære minuttene (to 45-minutters omganger) tildelt en kamp. Imidlertid inkluderer de fleste kamper ekstra tid, som vanligvis refereres til som “skadetid” eller “stoppetid” (se “Stopptid”)

“I det X’te minutt”

En setning som vanligvis brukes for å beskrive når en spesifikk hendelse skjedde i en kamp. For eksempel, hvis en kommentator skulle si: «Kevin De Bruynes mål i det 8. minutt ga Manchester City en 1-0 ledelse», ville det bety at han scoret et stykke i minuttet mellom kampklokken 7:01 og 8. :00. Denne perioden blir ikke referert til som “7. minutt” fordi tiden mellom åpningsavspark og de første 60 sekundene av en kamp regnes som det første minuttet.

Sett

Draktene spillerne har på seg, inkludert skjorte (trøye), shorts og sokker.

Tjenestemenn

Begrep som brukes for å beskrive dommeren, assistentdommere og andre sanksjonerte kampadministratorer.

Tonehøyde

Feltet

Stopptid

(også referert til som «skadetid») Tiden lagt til av dommeren til slutten av hver 45-minutters omgang for å kompensere for avbrudd under kampen. Dommeren er den eneste personen med offisiell kamptid, og de bestemmer hvor mye skade-/stopptid som legges til på slutten av en omgang. Tiden vises på en tavle som holdes oppe på sidelinjen av den fjerde dommeren. Stopptid legges oftest til for å kompensere for tiden som har gått under bytter, vurdering av skader på banen og/eller hendelser på banen som forsinker handlingen.

Spissen

Noen bruker “spiss” som et synonym for “spiss”, men de fleste refererer spesifikt til en “spiss” som en ren målscorende spiss hvis eneste jobb er å finne baksiden av nettet.

Supportere

Fans av en klubb

Bord

Det amerikanske sportsfans kjenner som “stilling” blir referert til som “bordet”. Tabellen rangerer lagene i henhold til deres poengsum.

Overføringer

En “overføring” i europeisk fotball er hvordan spillere beveger seg mellom lag, men systemet er veldig forskjellig fra systemet i de fleste amerikanske idretter. Lag betaler hverandre for “rettighetene” til spillerens registrering, og kostnaden for å kjøpe en spillers registrering kalles en “overføringsavgift”, atskilt fra spillerens lønn. Laget som spilleren skal til betaler en avtalt overgangssum til laget som spilleren kommer fra; overgangsgebyrer er ikke alltid offentlig annonsert, men for toppspillere er det betydelige pengesummer. Spillere kan også flyttes til et nytt lag på en “midlertidig overføring” eller et lån. Dette brukes ofte for unge spillere som ikke forventes å tjene betydelig spilletid på sitt nåværende lag; de vil ofte bli lånt ut til et annet lag hvor de vil få mer spillerfaring.Kilde