Shadow

Chelsea i samtaler for Barcelonas Pierre-Emerick Aubameyang, Salzburgs Benjamin SeskoChelsea trapper opp søket etter en spiss etter å ha forespurt Barcelonas Pierre-Emerick Aubameyang og Red Bull Salzburgs Benjamin Sesko, har kilder fortalt ESPN.

De blå er ivrige etter å legge til ytterligere forsterkninger etter å ha latt Romelu Lukaku bli med Inter Milan på et sesonglangt lån og vurderer mulighetene deres før de foretar et formelt trekk.

Premier League, LaLiga, Bundesliga sesongspådommer 2022-23
– Prem-sjef: Abramovich-tiden i Chelsea er “vanskelig” for Premier League

De som vurderes inkluderer Aubameyang, som først forlot Nord-London-rivalene Arsenal i januar for å flytte til Camp Nou på en gratis overgang.

ESPN rapporterte i april 2020 at Chelsea overvåket Aubameyang før han signerte en ny langtidskontrakt med Gunners.

Thomas Tuchel har siden erstattet Frank Lampard som hovedtrener, men den interessen har vart, og Tuchel har hatt et nært forhold til Aubameyang fra tiden sammen i Borussia Dortmund.

Det er på dette stadiet uklart om Barcelona ville være villige til å skille seg fra Aubameyang, selv om de allerede har signert angrepsduoen Robert Lewandowski og Raphinha denne sommeren og er under press for å samle inn penger for å registrere sine nye spillere for den kommende LaLiga-sesongen.

Aubameyang forlot Arsenal etter å ha kranglet med hovedtrener Mikel Arteta over det klubben oppfattet som gjentatte handlinger med dårlig disiplin og dårlig profesjonalitet. På spørsmål om situasjonen i desember i fjor sa Tuchel: “Jeg synes synd på ham at han er i trøbbel. Det er ikke her han burde være med sin type kvalitet og den positive karakteren han har – og jeg tror fortsatt på at.

«Jeg er ikke involvert i det som skjer i klubben hans nå, og for dette vil jeg også vise min respekt [to Arsenal] og ikke være involvert og ikke dømme hva som er rett og galt.

“Jeg har bare bildet mitt og forholdet mitt til Auba, og dette påvirkes ikke av det.”

Tuchels syn på Aubameyang er spesielt viktig gitt hans økte innflytelse i Chelseas overgangsstrategi etter Todd Boehly/Clearlake Capital-ledede overtakelse av klubben.

Etter at tidligere direktør Marina Granovskaia og teknisk og ytelsesrådgiver Petr Cech forlot klubben, fikk Tuchel en større omstilling til å ta en større rolle i å identifisere klubbens foretrukne mål.

Et annet alternativ som vurderes er Salzburgs Sesko, som har tiltrukket seg interesse fra blant annet Manchester United. 19-åringen er angivelig tilgjengelig for et gebyr over €50 millioner.

Aubameyang ville vært billigere, men situasjonen for Chelsea kompliseres ytterligere av pågående forhandlinger med Barcelona om flere andre spillere.

Både Marcos Alonso og Cesar Azpilicueta er ivrige etter å flytte til de katalanske gigantene, men det er ennå avtalt en avgift for begge spillerne, mens Chelsea ser seriøst på et skifte for Frenkie de Jong, et mangeårig mål for United.

Chelsea starter sannsynligvis sin første Premier League-kamp mot Brentford denne helgen med Kai Havertz som leder. Timo Werner er et annet mulig alternativ, men hans fremtid er mer sannsynlig å ligge andre steder med tidligere klubb Red Bull Leipzig blant de mulige alternativene.

I mellomtiden har Carney Chukwuemeka blitt enige om betingelsene for en seksårskontrakt på Stamford Bridge og fullført overgangen fra Aston Villa.Kilde