Shadow

Red Bulls “omdømmeskade” avskrekkende rivaler som bryter kostnadstaket


MEXICO CITY – Mercedes-teamsjef Toto Wolff mener omdømmeskaden Red Bull pådro seg etter å ha brutt Formel 1s kostnadstak i fjor er en stor nok avskrekkende effekt til å stoppe lagene fra å gjøre det samme i fremtiden.

Red Bull ble bøtelagt med 7 millioner dollar og fikk redusert kvoten for aerodynamisk testing med 10 prosent for de neste 12 månedene etter at de sendte inn kontoer som ble funnet å være 1,6 prosent over grensen på 145 millioner dollar i 2021. FIA utstedte straffen på fredag, og tok hensyn til Red Bulls utelatelse av en skattefradrag i sin innlevering som ville ha redusert overforbruket til 0,37 prosent dersom det hadde vært regnskapsført.

Red Bull-lagets rektor Christian Horner omtalte straffen som “drakonisk”, men sa at teamet hans “motvillig” godtok sanksjonen for å trekke en linje under problemet.

Wolff indikerte at han mente straffen var noe mild, men sa at omdømmeskaden Red Bull pådro seg som et resultat av bruddet ville være nok til å avskrekke andre lag fra å bryte grensen for å oppnå en fordel.

“Jeg tror det du ser er at utover den sportslige straffen og den økonomiske boten er det også en skade på omdømmet, og i en verden av åpenhet og godt styresett som bare ikke eksisterer lenger,” sa Wolff til Sky Sports. “Og compliance-messig, uansett hvilket team du er, er du ansvarlig for å representere en merkevare, dine ansatte, dine partnere, og det er derfor for oss det ikke ville være en business case.”

F1s aerodynamiske testregler opererer på en glidende skala, med det førsteplasserte laget som får minst kapasitet de neste seks månedene og det sist plasserte laget får mest tid. Wolff forventer at Red Bull betaler en pris i ytelse som følge av straffen, som legges på toppen av underskuddet i vindtunneltid Red Bull allerede vil ha som regjerende mestere neste år.

“Enhver reduksjon av vindtunneltiden vil ha en innvirkning på ytelsen,” la han til. «Vi har vært i den heldige situasjonen at vi har vunnet mesterskapet, så i 18 måneder hadde vi 7 % mindre enn Red Bull i over halvannet år.

“Totalt sett stemmer det hele, og hvis du ser på Ferrari for øyeblikket, var de på 6. plass året før og fikk mye mer ytelse fra ekstratiden de hadde. Så nå drar vi dessverre nytte av å være 3. på veien, og få 14 % mer enn lederen og nå har vi mer 10 %, så det er ganske mye. Men du må se hvor du bruker det.”

På spørsmål om hans tanker om straffeprosessen la Wolff til: “Jeg tror det viktigste for meg er at det er en robust styring.

“De rykket ikke et øyelokk, de fulgte bare prosessen, hvordan det gikk, Federico [Lodi, FIA head of financial regulations] og teamet hans, Shaila Ann [Rao, FIA interim secretary general for sport] og Nikolas [Tombazis, single-seater technical head]jeg synes de var helt gode til å vurdere — jeg vet hvor strenge de var med oss ​​gjennom hele året,

“Det var en vanskelig prosess, og når jeg ser 13 stillinger som var feil, var det ikke tilfelle hos oss. Og det er bare godt å se at det er en straff, enten vi mener den er for lav eller for høy. “Kilde