Shadow

Red Bull vil ikke be om unnskyldning for brudd på budsjettgrensen


MEXICO CITY — Red Bull-teamets rektor Christian Horner mener laget hans har en unnskyldning for måten det ble behandlet på etter brudd på fjorårets budsjettgrense, men sa at han “motvillig” ville akseptere straffen utstedt av FIA.

Red Bull ble bøtelagt med 7 millioner dollar og står overfor en reduksjon på 10 prosent i sin aerodynamiske testgodtgjørelse for de neste 12 månedene etter at FIA fant at den overskred budsjettrammen på 145 millioner dollar med 1,6 prosent i fjor.

Dommen tok hensyn til en skattefradrag som ikke ble inkludert av Red Bull som en del av innleveringen av regnskapet, men som ville ha redusert overforbruket til bare 0,37 prosent hvis det hadde vært tatt med.

Ved å akseptere FIAs straff som en del av en Accepted Breach Agreement (ABA), erkjente Red Bull at de hadde brutt sportens økonomiske regler og frafalt retten til å anke straffen.

På spørsmål om han mente laget hans burde be om unnskyldning for bruddet på budsjettgrensen, snudde Horner imidlertid spørsmålet og sa at de hadde en unnskyldning.

“For å være ærlig med deg tror jeg at vi sannsynligvis har en unnskyldning fra noen av våre rivaler for noen av påstandene de har kommet med,” sa Horner. «Vi ber ikke om unnskyldning for måten vi har opptrådt på, måten vi har opptrådt på.

“Vi tar på haken at det er lærdom å lære og potensielt har det blitt gjort feil i innleveringen vår, som med fordelen av etterpåklokskap med 20:20 visjon kan alle være spesialist, men det var ingen hensikt. Det var ingenting. uærlig og det var absolutt ingen juks involvert, noe som har blitt påstått i visse områder. Så jeg føler ikke at vi trenger å be om unnskyldning.

“Vi har tatt vår banking i offentligheten, vi har tatt en veldig offentlig banking gjennom beskyldningene som har blitt fremsatt av andre lag, vi har fått sjåførene våre buet på kretser, og skaden på omdømmet som har blitt gjort av påstander har vært betydelig. Tiden er nå inne for at det stopper og går videre.”

Horner sa at laget hans gikk inn i ABA med FIA fordi det ikke ønsket at saken skulle trekkes ut i flere måneder i ankedomstolene.

“Hadde vi dratt det ut gjennom administrasjonsprosessen for å gå til en effektiv anke, kunne det ta måneder, og utover det kunne anken tatt flere måneder,” sa han. “Så vi kunne ha sett på en 12-måneders periode for å få denne situasjonen lukket og mengden av spekulasjoner, kommentarer og sniking som foregår i paddocken, det var i alles interesse – vår interesse, FIAs interesse og Formel 1’s interesse – å si at vi lukker boken og vi lukker boken her og i dag. Vi aksepterer straffene, motvillig, men vi aksepterer dem.”

McLaren-sjef Zak Brown skrev et brev til FIA for to uker siden og sa at ethvert brudd på budsjettgrensen ville utgjøre “juks”, mens han ba om strenge straffer for ethvert lag som hadde brukt for mye – selv om han ikke refererte direkte til Red Bull.

Horner sa at han forventer at hans rivaler vil fortsette å tone ned betydningen av Red Bulls straff.

“De har åpenbart vært raske til å snakke i media, noen av dem,” sa Horner. “Jeg er sikker på at det ikke vil være nok for dem, jeg er sikker på at hvis du brant vindtunnelen vår ned ville det ikke være nok.

“Men dette er en straff som FIA – etter en forferdelig mye dialog med dem – de vet hvilken innvirkning det har på oss. De ser hvordan lagene fungerer, de ser effektiviteten av løpene deres, dette har en vesentlig betydning innvirkning på bilens ytelse for neste år.”

Horner hevder at straffen vil koste laget hans opptil 0,5 s rundetid neste år kombinert med Red Bulls allerede begrensede vindtunneltid under F1s aerodynamiske testregler.

“Den mer drakoniske delen er den sportslige straffen, som er en 10 prosent reduksjon på vår evne til å bruke vindtunnelen og aerodynamiske verktøy. Jeg har hørt folk rapportere i dag at det er en ubetydelig mengde, men la meg fortelle deg at det er en enorme mengder. Det representerer hvor som helst mellom 0,25 s og 0,5 s med rundetid. Det kommer inn fra nå, det har en direkte effekt på neste års bil, og det vil være på plass i en 12 måneders periode.

“Ved å vinne konstruktørmesterskapet har vi blitt ofre for vår egen suksess ved, i tillegg til de ti prosentene, å ha fem prosent inkrementell ulempe eller handikap sammenlignet med andre og tredje plass. Slik at 10 prosent satt ut i virkeligheten vil ha en innvirkning på vår evne til å prestere på sporet neste år.”Kilde