Shadow

Red Bull og Honda forlenger det tekniske partnerskapet til 2025


Red Bulls tekniske partnerskap med Honda har blitt forlenget til slutten av gjeldende Formel 1-motorforskrifter i 2025.

Honda-merket trakk seg ut av F1 på slutten av fjoråret, men har fortsatt å forsyne Red Bull med sine kraftenheter denne sesongen via et datterselskap kalt Honda Racing Corporation (HRC).

Red Bull hadde allerede en kontrakt på plass med HRC for å fortsette å motta støtte til slutten av 2023, og den kontrakten er nå forlenget til slutten av 2025, da et nytt sett med motorforskrifter vil bli introdusert for 2025.

Honda forlot først F1 for å konsentrere forsknings- og utviklingsressursene sine om karbonnøytrale teknologier. Men fordi motorytelsen er frosset i F1 til slutten av 2025, er Honda overbevist om at den kan fortsette å produsere og forsyne Red Bull med kraftenheter uten å lede ekstra ressurser bort fra FoU-avdelingen.

“Vi takker Honda for deres positive respons på samarbeidet,” sa Red Bulls motorsportrådgiver Helmut Marko. “Vi er glade for å fortsette vårt partnerskap i F1 til slutten av 2025 med PU-en levert av Honda.

“Vi har hatt et vellykket forhold så langt, med å vinne førermesterskapet i 2021 og for tiden lede sjåførenes og lagenes klassifiseringer, med mål om å sikre begge 2022-titlene.”

Koji Watanabe, president i Honda Racing Corporation, la til: “Vi har blitt enige om å fortsette å støtte Red Bull Power Trains i Formel 1 gjennom HRC, etter Red Bulls forespørsel om å forlenge vår nåværende avtale, som HRC kan oppfylle innenfor sine eksisterende ressurser.

“Igjen tar vi sikte på å bruke vårt engasjement i motorsportens høydepunkt til utvikling av teknologier og av arbeidsstyrken vår.”

Red Bull er i samtaler med Porsche om et joint venture i F1 fra 2026, som kan få Porsche til å kjøpe 50 prosent av F1-teamet og bidra til motorutvikling ved Red Bulls nye drivlinjeavdeling i Milton Keynes. Etter at Honda annonserte sin avgang fra F1, bestemte Red Bull seg for å investere i sin egen drivlinjeavdeling som er satt opp på campus og vil produsere teamets motorer fra 2026 og utover med eller uten støtte fra bilprodusenten.Kilde