Shadow

Man United åpner Erik ten Hag-æraen med hjemmetap mot Brighton og kjente feil på skjermen


MANCHESTER — Erik ten Hag-tiden i Manchester United har lovet mye siden den tidligere Ajax-manageren kom på slutten av sesongen 2021-22, men sesongen 2022-23 har startet med samme type prestasjon og samme type resultat.

Cristiano Ronaldo begynte kampen på benken, og Pascal Gross scoret to ganger i første omgang for å gi Brighton en ledelse de ville holde på selv etter et selvmål i andre omgang av Alexis Mac Allister. Brightons 2-1 seier markerer deres første seier noensinne på Old Trafford.

– Rapport: Man United 1-2 Brighton | Premier League-tabellen | Neste Prem-oppgjør

Her er Rob Dawson med reaksjon og rating fra dagens kamp.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

Ten Hag æra av til verst tenkelig start

Og akkurat sånn har optimismen en positiv sommer generert forsvunnet. Ingen forventet at Ten Hag på magisk vis skulle fikse ting over natten, men det var håp om at åpningskampene mot Brighton og Brentford ga sjansen til i det minste å få en god start. Tydeligvis ikke.

Gjestene ledet til pause 2-0 takket være to scoringer fra Gross, men det kunne vært flere. United var bedre etter pause og trakk seg tilbake etter et selvmål av Alexis Mac Allister, etter noe tvilsomt målvaktsspill av Robert Sanchez, men Brighton var fortsatt vel verdig de tre poengene.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Søndagens kamp er en hard reality-sjekk for Ten Hag. Troppen hans føler fortsatt at minst to spillere mangler, med bare tre uker igjen før overgangsfristen, og han trenger desperat en sentral midtbanespiller – enten det er Frenkie de Jong eller noen andre. Men selv uten forsterkninger stilte nederlenderen fortsatt med et lag som burde vært i stand til å slå Brighton; Som det skjedde, viste Graham Potters side at overgangen til en ny fotballstil kommer til å ta tid. Problemet hos United er imidlertid at de aldri er mer enn én kamp unna en krise, og det kommer Ten Hag til å lære veldig raskt denne uken.

Ronaldo måtte vente

Med Anthony Martial på sidelinjen på grunn av en hamstringskade, så Cristiano Ronaldo ut i kø for å starte, men Ten Hag holdt 37-åringen på benken til fordel for å ansette Christian Eriksen som en falsk nr. 9. Ten Hag forklarte at det var fordi Ronaldo hadde gått glipp av det meste av preseason og hadde kun klart 45 minutter i sommerkampene, men Eriksen og Lisandro Martinez har ikke hatt mye mer spilletid denne sommeren og ble begge valgt til å starte.

Etter en katastrofal første omgang der United bublet av, tok det ikke lang tid før Ronaldo var på plass i stedet for Fred, og med Portugal frampå i front, så Ten Hags lag langt farligere ut.

Ten Hag og Ronaldo ser allerede ut til å være en urolig forening. Det er tvil om Ronaldo kan presse på slik manageren vil, men United mangler alternativer, og han er så nær garanterte mål som det kan komme. Da han snakket på en pressekonferanse fredag, antydet Ten Hag at Martial kan være tilgjengelig igjen snart, så det blir interessant å se om Ronaldo igjen er igjen på benken når United reiser til Brentford neste helg. Det er alltid en stor oppfordring å utelate ham, men spesielt for en ny manager.

Potter fremmer sine England-sjanser

Det er mulig at Gareth Southgates tid som England-trener kan ta slutt etter VM i Qatar, og hvis FA finner seg selv på jakt etter en ny trener, vil Potter stå høyt oppe på kandidatlisten deres.

Potter har ikke store ressurser i Brighton – faktisk i sommer har han sagt farvel til Yves Bissouma og Marc Cucurella, to nøkkelspillere – men sesong etter sesong produserer han et lag som er bedre enn summen av delene. De har en klart definert måte å spille på og er godt trente, noe som gjør dem til formidable motstandere for nesten alle lag i Premier League.

Gross sitt andre mål her var et av de beste du vil se hele sesongen. Brighton jobbet ballen fra sitt eget hjørneflagg med en rekke skarpe pasninger og noen smarte bevegelser, og etterlot Uniteds høye press i filler over hele banen.

Potter ledet laget sitt til en niendeplass forrige sesong, men hvis de fortsetter å spille på denne måten, burde de satse enda høyere. Ulempen for Brighton er at mer suksess kan føre til at de mister sin manager til England – selv om det kanskje allerede ligger i kortene.


Spillerrangeringer

Manchester United: David de Gea 5, Diogo Dalot 5, Harry Maguire 5, Lisandro Martinez 7, Luke Shaw 5; Fred 5, Scott McTominay 5, Christian Eriksen 6; Marcus Rashford 5, Jadon Sancho 5, Bruno Fernandes 5.
Subs: Cristiano Ronaldo 6, Donny Van de Beek 6, Tyrell Malacia 6, Anthony Elanga 6, Alejandro Garnacho 6.

Brighton: Robert Sanchez 7; Joel Veltman 7, Adam Webster 7, Lewis Dunk 7; Solly 7. mars, Alexis Mac Allister 7, Moises Caicedo 8, Leandro Trossard 7; Adam Lallana 7, Pascal Gross 8, Danny Welbeck 8.
Subs: Tariq Lamptey 6, Enock Mwepu 6, Levi Colwill 6, Deniz Undav 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Pascal Gross, Brighton — Brighton var fantastiske i første omgang, og Gross var selve symbolet på deres arbeidshastighet og taktiske effektivitet, og scoret to ganger fra kloss hold etter gode trekk – spesielt det andre – hadde revet United fra hverandre.

VERSTE: Fred, Man United — United-fans som ankom Old Trafford for åpningsdagen av sesongen ønsket ikke å se Fred og Scott McTominay sammen på midtbanen, men det var det de fikk. Fred var heldig som kom unna med en feil tidlig og ble subbet i andre omgang. Han var ikke alene om å ha en dårlig kamp, ​​men det var en dag da ingenting gikk som det skulle.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Det var hyggelig å se United forklare tankeprosessen bak deres oppstillingsbeslutninger via Ten Hag på Twitter … synd at det ikke gikk!

I mellomtiden kan dette være den eneste gangen du ser Brightons Gross nevnt i samme setning som Mohamed Salah … men velfortjent likevel.


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Vi gikk positive inn i kampen, vi hadde en god pre-season og det var den verst tenkelige starten med å ligge under 2-0 ved pause på Old Trafford. Ikke godt nok. Vi fikk tilbake et mål, men vi huffet og pustet. litt og det er en dårlig start for oss … Alle visste oppgaven. Vi hadde en dårlig sesong forrige sesong. Vi har en ny manager som prøver å legge filosofien sin på laget, men når vi ikke får det til riktig, vi ser altfor åpne ut.” — Man United-forsvareren Harry Maguire, snakker til Sky Sports

“Det var en flott prestasjon og en fortjent seier. En flott måte å starte på. Jeg trodde vi hadde en idé om hvordan vi skulle angripe, og når vi kunne prøvde vi å presse og sette dem under press. Vi var positive, modige og guttene ga alt. Vi har en god gruppe: de er ambisiøse, de er ikke perfekte, men de gir alt, og når du er trener, gir det deg en sjanse.”— Brighton-manager Graham Potter

“Vi kan ikke be om mye mer. Tre poeng borte mot Manchester United. Det er en stor seier for oss i dag. Jeg vil gjerne score flere mål mot andre lag, men alltid mot Man United. Jeg vet ikke hvorfor . Vi spilte veldig bra. Spilleplanen var veldig bra og vi holdt oss til den. Vi hadde sjansene våre og var kliniske foran mål.” — Brighton midtbanespiller Pascal Gross


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

  • Manchester United hadde 2-11-4 (WLD) forrige sesong da han slapp inn det første målet. De 11 tapene var deres flest på en sesong siden 2013-14 (12).

  • Brighton har scoret flere mål mot Manchester United i de to siste kampene (seks) enn de hadde i de syv foregående kampene (fem).

  • Dette er andre gang på deres tre siste kamper at Manchester United tapte åpningskampen for sesongen (2020-21 mot Crystal Palace, i det som teknisk sett var Matchweek 2). Fra 2015 til ’19 vant de fem sesongåpninger på rad i Premier League.

  • Søndag markerte Brightons første seier på Old Trafford; klubben var 0-12-2 på sine første 14 besøk på Old Trafford i alle konkurranser, inkludert åtte strake tap på søndag.


Neste

Manchester United: Ten Hag må legge dette resultatet bak seg da United møter to vanskelige kamper i ukene fremover, med en tur til Brentford på lørdag, etterfulgt av ankomsten av Jurgen Klopps Liverpool 22. august.

Brighton: Etter Old Trafford-turen, vert Potters side Newcastle på lørdag før en tur over sørkysten for å møte West Ham 21. august.

Kilde