Shadow

Rapport: DOJ spør om antitrust i PGA-LIV-tvist


Tvisten mellom PGA Tour og den Saudi-finansierte LIV Golf-serien har nå oppmerksomheten til det amerikanske justisdepartementet, ifølge Wall Street Journal, og PGA Tour sa mandag at den var sikker på at den ville seire.

“Dette var ikke uventet,” sa turen i en uttalelse.

The Journal sa at spillernes agenter har mottatt henvendelser fra justisdepartementets antitrustavdeling som involverer PGA Tour-bestemmelser om konkurrerende arrangementer og touren som har suspendert spillere de siste månedene for å ha spilt i LIV Golf-arrangementer. Journalen siterte en person som er kjent med henvendelsene.

Justisdepartementet har ingen kommentarer.

Den nye serien støttes av Saudi-Arabias suverene formuesfond og har allerede tiltrukket seg nesten to dusin PGA Tour-medlemmer, en liste som inkluderer Phil Mickelson, Dustin Johnson, Brooks Koepka og Bryson DeChambeau. Alle skal ha mottatt signeringsgebyrer på 150 millioner dollar eller mer. For Johnson ville det være dobbelt så mye som karriereinntektene hans i løpet av hans 15 år på PGA Tour.

Det dreier seg om PGA Tours policy om at medlemmene mottar en motstridende begivenhetsutgivelse for å spille turneringer i utlandet når et turneringsarrangement arrangeres den uken. Spillere får vanligvis tre slike utgivelser i året, kun for utenlandske arrangementer. Turen tillater ikke utgivelser for turneringer som arrangeres i Nord-Amerika.

Den nektet utgivelser for det første LIV Golf-arrangementet, som ble holdt utenfor London den første uken i juni, fordi det så på det som en serie turneringer som truet PGA-touren. LIV-arrangementene tilbyr 25 millioner dollar i premiepenger, og den åtte turneringsplanen inneholder fem arrangementer i USA. To er på kurs eid av tidligere president Donald Trump.

PGA Tour-kommissær Jay Monahan suspenderte spillere som konkurrerte i det første LIV-arrangementet og det siste utenfor Portland, Oregon. Neste LIV-arrangement er planlagt for Trump National i New Jersey om to uker.

Noen spillere, som Johnson og Sergio Garcia, har sagt opp PGA Tour-medlemskapet. Det har ikke Mickelson. Han er et livstidsmedlem på grunn av sine 45 karriereseire, og Mickelson har sagt at han har fått den statusen.

Greg Norman, den to ganger British Open-mesteren som er administrerende direktør for LIV Golf, sa for to måneder siden da touren avviste utgivelser at “PGA-touren ser ut til å ha til hensikt å nekte profesjonelle golfere deres rett til å spille golf, med mindre den utelukkende er i en PGA-tour turnering.” Han kalte avgjørelsen “anti-golfspiller, anti-fan og anti-konkurranse.”

Turen refererte til en undersøkelse fra Federal Trade Commission fra to tiår siden og sa i sin uttalelse: “Vi gikk gjennom dette i 1994 og vi er sikre på et lignende utfall.”

Den fire år lange etterforskningen resulterte i en FTC-anbefaling om at to regler oppheves – å konkurrere i ikke-PGA Tour-arrangementer uten kommisjonærens tillatelse og tillate vetorett over spillere som vises på TV-sendte golfprogrammer. Under tung lobbyvirksomhet stemte FTC 4-0 for å avslutte etterforskningen ved å avvise anbefalingen fra personalets antitrustadvokater.

Rapporten kommer ved starten av British Open på St. Andrews, et annet eksempel på hvor mye den rivaliserende ligaen har forstyrret golfen i år. Spillere som signerte med Normans gruppe har blitt kritisert for kilden til finansieringen, og spillere som Mickelson og Johnson har mistet bedriftssponsorater.

Fire spillere på Europatouren forrige uke ble gitt et midlertidig opphold fra å bli suspendert, noe som tillot dem å konkurrere i Scottish Open.

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde