Shadow

Red Bull har funnet noe imponerende


SPA-FRANCORCHAMPS, Belgia — Charles Leclerc er bekymret for at Ferraris rival Red Bull har funnet et betydelig skritt i ytelsen etter at Max Verstappen kvalifiserte seg over 0,7 sekunder unna resten av feltet i den belgiske Grand Prix.

Nettstraffer for Verstappen og Leclerc betyr at de begge vil rykke nedover rutenettet og starte fra 15. og 16. plass, men Leclerc sa at gapet hans på nesten ett sekund til mesterskapets rival var en grunn til bekymring.

Ferrari-sjåføren tviler på at det bare var et særtrekk med bilens ytelse på Spa-Francorchamps, og er i stedet bekymret for at det er et tegn på at Red Bull har bygget en fordel over Ferrari.

“Jeg mener, hvis det er sporspesifikk, så bygde de denne bilen nøyaktig for denne banen fordi 0,7s er mye,” sa han. “Så jeg vet ikke.

“De fant noe denne helgen som er ganske imponerende. Jeg mener, det er et stort gap. Så jeg håper at i Zandvoort vil det endre seg.

“Men før det har vi løpet i morgen, vi ser ut til å være litt mer konkurransedyktige. La oss se hvordan det går.”

Leclerc visste at han hadde en grid-straff uansett kvalifiserende prestasjon, og sa at han skreddersydde oppsettet sitt til løpet i stedet for ytelse på en runde, men han tviler på at det sto for hele forskjellen til Verstappen.

“Samlet sett fokuserte jeg litt mer på løpet,” la han til. “Så jeg var ganske mye mer fornøyd med bilen min i løpet enn jeg var i kvalifiseringen.

“Så ja, ser på fredag [practice], det så positivt ut. Men igjen, når jeg ser på kvalifiseringen når det er et så stort gap, sliter jeg med å se oss like konkurransedyktige som dem i løpet i morgen av en eller annen grunn.

“Jeg vil bli skuffet hvis jeg ikke kommer tilbake på pallen, men med tanke på at han er med meg, hvis han har tempoet i dag, så vil det være veldig vanskelig for meg å komme tilbake på pallen. Men ja, vi har aldri vet. En god første stint, et rent løp og jeg er sikker på at vi kan komme tilbake til fronten.”

På sitt siste løp uttrykte Leclerc overraskelse da Ferrari sendte ham ut på et nytt sett med myke dekk – i troen på at de ville redde dem til løpet – men sa at det ikke ville ha en betydelig innvirkning på løpet hans.

“Jeg tror det var en feilkommunikasjon. Det var ikke en stor sak. Men jeg nevnte det selvsagt fordi jeg ble litt overrasket. Men ja, det endrer ikke noe uansett, resten av uken.”Kilde