Martin Odegaard 8 av 10 som Gunners forblir ubeseiret i seier over Fulham

Arsenal beholdt sin perfekte rekord i Premier League lørdag kveld da de fullførte en comeback-seier med 2-1 over Fulham.

En rolig førsteomgang så Arsenal nøt mesteparten av besittelsen, men de kunne bare skape et antall halvsjanser mot et resolutt Fulham-lag. Bukayo Sakas innsats som ble reddet av Bernd Leno som valgte åpningen etter 45 minutter.

Gunners startet andre omgang på nytt med mer intensitet, selv om de snart fant 1-0 under etter at Aleksandar Mitrovic stjal besittelse fra Gabriel før de ikke gjorde noen feil med avslutningen.

Mikel Artetas systemendring tillot Ben White å rykke videre nedover høyre flanke, og det bidro til å produsere utligningen da Sakas spill fra et mer sentralt område fant Martin Odegaard, hvis innsats ble hjulpet med litt hell fra avvingen som ledet ballen forbi keeperen.

Arsenal fortsatte offensiven med et mye mer flytende angrep etter å ha gjenopprettet pariteten, og det var Gabriel som avsluttet etter at gjestene ikke klarte å takle en corner. Aaron Ramsdales redning øyeblikk senere sørget for alle tre poengene til Gunners.

Positiver

Arsenal opprettholdt kontrollen over spillet i lange perioder og viste kvalitet når de flyttet ballen raskt fra hver tredjedel av banen. Nord-London-siden reagerte også godt på å gå ned 1-0, og produserte mye mer flytende bevegelser som bidro til å fullføre et imponerende comeback.

Negativer

Forkanten som Gunners har vist i tidligere kamper denne sesongen så ikke ut til å være der i dag, med sluttballer enten litt feil eller spisser som ikke klarte å utføre når de avsluttet i boksen.

Managerrangering (av 10)

7 — Mikel Artetas side så ut til å ha kontroll på dagen, og Arsenal-manageren kan ikke klandres for en dum forsvarsfeil. Hans taktiske endring etter å ha gått 1-0 under så ut til å gjøre hele forskjellen, med Gunners som så på det farligste da de jaget kampen fra en tapende posisjon.

Spillervurderinger (1-10; 10 = best, spillere introdusert etter 70 minutter får ingen vurdering)

GK Aaron Ramsdale, 7 — En avslappet første omgang for Aaron Ramsdale så Arsenal-keeperen stort sett en tilskuer i de første 45 minuttene, men det var ingenting han kunne gjøre med åpningen da midtstopperen hans innrømmet besittelse billig i et farlig område. En avgjørende redning holdt kampen på 2-1 sent.

DF Kieran Tierney, 6 — 25-åringen så ut til å spille positivt når han gikk fremover, men han så ikke ut til å være like dyktig når han ble brukt i den omvendte wingback-rollen som Oleksandr Zinchenko har utmerket seg i. Byttet ut på timen.

DF Gabriel, 5 — Naivt spill fra Gabriel så ham innrømme besittelse på kanten av sin egen boks for å tillate Mitrovic å sette Cottagers i ledelsen, men han gjorde det bedre ved å sette Gunners i ledelsen fra en corner i det 85. minutt.

DF William Saliba, 6 — Midtstopperen spilte aggressivt da han så ut til å håndtere trusselen fra Aleksandar Mitrovic, og tillot sjelden plass bak for å hjelpe Arsenals midtbane med å presse raskt. Nok en sterk oppvisning fra 21-åringen.

DF Ben White, 6 — White så aldri trøblete ut defensivt, men det var ikke før etter timen da han begynte å vise mer intenst å presse seg fremover for å skape rom for Saka å løpe innover.

MF Granit Xhaka, 7 — Xhaka så imponerende ut i den doble pivoten med Mohamed Elneny som så Arsenal vinne midtbanekampen med letthet på dagen. Den sveitsiske landslagsspilleren var instinktiv med pasningen, og han valgte de riktige øyeblikkene for å komme seg frem uten å la laget bli utsatt for kontringen.

MF Mohamed Elneny, 7 — Den egyptiske landslagsspilleren holdt ting tikke midt i parken for Arsenal, med Gunners som utøvde total kontroll mesteparten av kampen.

MF Gabriel Martinelli, 7 — Den 21 år gamle kantspilleren så ikke ut til å komme i gang på dagen før de siste 15 minuttene, og det var hans direktehet som vant corneren som førte til Arsenals matchvinner.

MF Martin Odegaard, 8 — Odegaard så alltid ut til å spille progressivt med noen intrikate pasninger gjennom Fulhams forsvarslinje som var uheldige som ikke ble konvertert av lagkameratene. Den tidligere angripende midtbanespilleren fra Real Madrid var Arsenals beste spiller på dagen, og viste til og med sitt defensive arbeid da han jaget tilbake Neeskens Kebano.

MF Bukayo Saka, 6 — Selv om den engelske landslagsspilleren ikke var på sitt beste, ga han nesten Arsenal ledelsen i første omgang med en skarp hælkutt før avslutningen hans ble reddet av føttene til Bernd Leno.

FW Gabriel Jesus, 6 — Noen godt timede løp inn bak Fulhams linje så Gabriel Jesus plage Fulhams forsvarslinje, mens han også var selvsikker da han løp i besittelse. Den brasilianske landslagsspilleren burde imidlertid ha gjort det bedre med innsatsen i det 54. minutt, da forsøket hans manglet kraften til å plage målvakten.

Vikarer

Eddie Nketiah (Tierney, 61″)7 Nketiah slo nesten umiddelbart med en delikat berøring som skapte plass på sidelinjen, men ingen var i boksen for å fullføre kuttet. En veldig livlig oppvisning fra Arsenal-innbytteren som så ut til å være involvert i alle de mest lovende stykkene deres.

Takehiro Tomiyasu (Jesus, 89″), N/R — Introdusert for Gabriel Jesus sent da Arteta så ut for å se ut av spillet.

Rob Holding (Odegaard, 90+5″), N/R — På i siste minutt av kampen.