Shadow

Red Bull, FIA i standoff over budsjetttakstraffAUSTIN, Texas – Red Bull og motorsportens styrende organ, FIA, forhandler om straffene for lagets brudd på Formel 1s budsjetttak for 2021.

Red Bull antas å ha overbrukt med rundt 1,8 millioner dollar i fjor, noe som utgjør et «mindre» brudd på finansreglementet.

Red Bull er det eneste av F1s 10 lag som har brukt for mye. Aston Martin risikerer en bot for å ha begått et prosedyrebrudd da den sendte inn sine økonomiske poster.

ESPN forstår at FIA allerede har tilbudt Red Bull en akseptert bruddavtale (ABA) som beskriver en sportslig straff og økonomisk bot.

Det har vært en strid mellom de to partene i Austin så langt. Det kom torsdag forslag om at Red Bull skulle holde en pressekonferanse med lagsjef Christian Horner, men dette var betinget av et møte med FIA-president Mohammed Ben Sulayem, som ikke fant sted da Red Bull hadde håpet.

Horner og Ben Sulayem ble sett gå inn i Red Bulls gjestfrihetsenhet sammen fredag ​​ettermiddag. Teamet har ikke vært i stand til å kommentere situasjonen offentlig uten at en straff er bekreftet, noe som har vært en ytterligere kilde til frustrasjon gitt utviklingen i nyheter de siste to ukene.

McLaren-sjef Zak Brown skrev et brev som ble sendt ut denne uken, som sa at ethvert brudd på F1s budsjettgrense “konstituerer juks”.

Selv om tidlige spekulasjoner var at Red Bull kunne se Max Verstappen tape 2021-mesterskapet, er det klart at dette aldri har vært på bordet.

Red Bull fastholder at de ikke hadde til hensikt å bryte regelverket, og peker på at det ikke var mulig å kreve en FoU-skattrabatt i fjor verdt 1,4 millioner dollar, sykepenger for én ansatt og cateringkostnader for ansatte som ikke dekkes av taksten inkludert.

Andre lag fremholder at de alle klarte å holde seg til toppen og hadde en åpen dialog med FIA om hva som var tillatt innenfor rammen gjennom fjoråret.

Red Bulls regnskap var et Excel-regneark på 75 000 linjer, for å fremheve hvor stor en oppgave revisjonene har vært.

Det andre alternativet som er åpent for Red Bull, ville være å avvise ABA og ta saken til kostnadsbegrensningspanelet, selv om det kan føre til strengere sanksjoner hvis en anke mislykkes.Kilde