Shadow

Real Madrid vs. Mallorca – Fotballkamprapport – 11. september 2022


Rodrygo inspirerte Real Madrid til en 4-1-seier mot Mallorca med et fint mål og assist for å sikre at de fortsatte sin perfekte start på sesongen.

Mallorca overveldet Madrid gjennom Vedat Muriqis heading i det 35. minutt, før Fede Valverde brakte de to sidene på lik linje med et lyn fra kanten av området.

Kirkland: Valverde, Rodrygo for mye for Mallorca

Vinicius Junior avsluttet deretter et trekk startet av Brasil-landsspilleren Rodrygo i det 72. minutt før Rodrygo produserte en utmerket soloinnsats selv.

Antonio Rudiger satte ytterligere glans på seieren da han fikk på slutten av et frispark fra Toni Kroos på stoppetid – noe som betyr at laget til Carlo Ancelotti nå har vunnet sine fem første ligakamper og sine første syv i alle konkurranser.

“Jeg fokuserer på målene, de var av god kvalitet,” sa Ancelotti. «Rodrygo og Vinicius kombinerte godt for hans [Vinicius’] mål var det viktig å gå foran, og etter det var det lettere.

“Det var komplisert med varmen og det faktum at vi slapp inn en dødball, alt forutsigbart, men til slutt holdt vi hodet kaldt og litt etter litt kom vi tilbake i kampen og vant.”

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Madrid var uten Karim Benzema etter skaden hans mot Celtic i Champions League, og deres tannløshet viste seg i første omgang da de stort sett var begrenset til skudd fra distanse.

Eden Hazard fikk en sjelden start – hans første siden januar – som en falsk nr. 9 før han ble byttet ut i det 59. minutt, men Ancelotti sa at den belgiske landslagsspilleren ikke var skyld i Madrids problemer i første omgang.

“Telaget visste hvordan de skulle klare seg uten Karim, det er viktig for selvtilliten, men vi ønsker å få Karim tilbake så snart som mulig,” sa Ancelotti.

“Det var vanskelig i første omgang, ikke fordi Hazard var midtspiss. Det var vanskelig fordi posisjonen da han falt fra ikke var okkupert av de andre.

“I fremtiden har jeg den samme ideen – noen ganger kan jeg spille med Rodrygo som midtspiss, eller Hazard midtspiss med Rodrygo ute bredvidt. Det er vanskeligere å gjøre det med Valverde ute bredvidt.”

Muriqi hadde testet Thibaut Courtois i åpningsminuttet av kampen, og spissen satte gjestene foran da han dukket opp umarkert ved bakre stolpe for å heade et frispark fra Kang-In Lee hjem.

Men Valverde scoret en oppsiktsvekkende utligning i pausen i første omgang da han løp fra egen banehalvdel før han løsnet et voldsomt skudd med venstre støvel fra kanten av området.

Mallorca avviste en gylden sjanse til å ta ledelsen igjen i det 64. minutt da innbytter Clement Grenier kuttet ned for andre erstatter Antonio Sanchez, som skjøt langt fra kloss hold.

Og de ble tvunget til å angre på det da Rodrygo gjorde et intelligent løp fremover og satte av for Vinicius for å chippe en delikat avslutning forbi Mallorca-keeper Predrag Rajkovic.

Rodrygo sørget så for seieren i det 89. minutt med et strålende løp før han etterlot to forsvarsspillere i kjølvannet og stakk forbi Rajkovic.

Det var imidlertid fortsatt tid for Rudiger å score sitt første mål for Real, da han utnyttet en presis levering fra Kroos til fulle.Kilde