Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Skottland kan ikke score nok


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Skottlands kamp med Nederland.

Det sier mye om Skottlands stjernekrysset historie på den globale scenen at dets største VM-mål ikke var nok til å sende dem til andre runde i 1978.

Det var en ting av skjønnhet likevel.

Etter å ha trengt en usannsynlig tremålsseier over Nederland – nummer to i de to foregående turneringene – scoret skottene tre mål, inkludert den utrolige soloinnsatsen til Archie Gemmill. Etter en rask gi-og-gå med Kenny Dalglish, kuttet Gemmill en forsvarer så hardt at han falt over, for så å velte en annen med en muskatnøtt før han avsluttet i lengste hjørne med venstre fot. Streiken – fortsatt ansett som en av de beste noensinne i et verdenscup – gjorde det til 3-1, nok til at Tartan Army drømmer om knockout-etappen.

Dessverre for dem ble det raskt et mareritt. Oranje fikk det neste målet tre minutter senere, og oppkomlingen skottene ble eliminert til tross for 3-2-seier.

Gemmills mål er ikke nok for Skottland

Gemmills mål er ikke nok for Skottland

Archie Gemmill scoret et av de beste solomålene i verdenscuphistorien.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde