Shadow

Tidligere Chelsea-manager Thomas Tuchel «ødelagt» etter å ha sparketThomas Tuchel sa at han var “ødelagt” etter å ha blitt sparket som manager for Chelsea etter en dårlig start på sesongen.

Den 49 år gamle tyskeren ble fritatt fra sine plikter onsdag, dagen etter at laget hans led et sjokk 1-0-tap borte mot Dinamo Zagreb i åpningskampen i denne sesongens Champions League.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Torsdag utnevnte Chelsea Brighton & Hove Albion-sjef Graham Potter som deres nye manager for å erstatte Tuchel.

“Dette er en av de vanskeligste uttalelsene jeg noen gang har måttet skrive, og det er en som jeg håpet jeg ikke ville trenge å gjøre på mange år. Jeg er knust over at tiden min i Chelsea er over,” skrev Tuchel. på Twitter søndag.

“Dette er en klubb hvor jeg følte meg hjemme, både profesjonelt og personlig.”

Tuchel gjorde en umiddelbar innvirkning da han erstattet Frank Lampard i januar 2021, og gjenopplivet lagets Premier League-sesong og tok dem til Champions League-finalen hvor de slo Manchester City.

“Stolten og gleden jeg følte over å hjelpe laget til å vinne Champions League og klubb-VM vil forbli hos meg for alltid,” sa Tuchel.

“Jeg er beæret over å ha vært en del av denne klubbens historie, og minnene fra de siste 19 månedene vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.”

Kilde