Premier League-pause, Real Madrid og Barcelona i form, VAR-reiser Juventus: Helgeanmeldelse

Helgen i europeisk fotball så Real Madrid, Barcelona og Paris Saint-Germain ta seg av business i sine respektive ligakamper. Juventus ser imidlertid dårlig ut mens Borussia Dortmund tapte mot RB Leipzig – ledet av et kjent ansikt.

I mellomtiden utsatte Premier League sine helgekamper som et tegn på respekt etter dronning Elizabeth IIs død i en alder av 96.

Gå til: Samtalepunkter | Beste mål | Lag i trøbbel | MVP for helgen

Samtalepunkter

Vinicius, Rodrygo veier opp for Benzemas fravær

Det ene spørsmålstegnet over Real Madrids forsøk på å beholde sin LaLiga-tittel har vært hvordan laget ville takle en skade på kaptein og Ballon d’Or-utvalgte Karim Benzema. Denne tvilen vokste da klubben valgte å ikke signere en reservesenterspiss denne sommeren: kunne Madrid virkelig gå hele sesongen – i dette atypiske verdenscupåret – helt og holdent på Benzemas form og form?

Med 34-åringen nå savnet med en muskelskade som kan holde ham ute i en måned, var søndagens 4-1-seier over Mallorca et slags svar. Det støttet ikke akkurat Carlo Ancelottis argument om at Eden Hazard kan fungere som en passende stand-in – han var anonym i timen på banen – men heldigvis for Madrid gikk Vinicius Junior og Rodrygo Goes opp for å gi den nødvendige ildkraften å ta seg av Mallorca i andre omgang.

Vinicius har nå scoret i fem kamper på rad for første gang i karrieren og ser allerede ut til å forbedre forrige sesongs 17 mål i LaLiga. Rodrygo, i mellomtiden, spiller med en nyvunnet selvtillit og modenhet. Etter å ha satt opp Vinicius til 2-1, avsluttet han kampen med å score selv, en uke etter å ha scoret vinneren mot Real Betis.

Hvis de to brasilianerne fortsetter utviklingen til konsekvente, kliniske sluttspillere, vil ikke Madrid satse på Benzema likevel. — Alex Kirkland

Tviler på Bosz er tilbake som Lyon flyndre

For en forferdelig uke for Lyon. Frem til onsdag hadde sesongen deres vært veldig bra med våre seire og uavgjort i Ligue 1 for å starte den nye kampanjen, nysignering (men i sin andre stint) Alexandre Lacazette traff bakken med en gang og manager Peter Bosz nyter noen uker med mindre press og mindre spørsmålstegn over fremtiden hans og hans manglende evne til å ta dette laget til neste nivå.

Gutt, det varte ikke. Turen til Lorient onsdag kveld så ut som en felle, men Lyon var fortsatt favoritter og de krasjet dårlig med et 3-1-tap. De kunne ikke forsvare seg i Bretagne og ble blåst bort av tempoet og kraften til Lorient-spissene. Problemet under Bosz er at når motstanden er sterk, kan Lyon knapt forsvare seg godt.

Søndag var det ventet reaksjon borte hos AS Monaco, men det så vi ikke. Det ble nok et tap (2-1) og forsvaret var igjen problemet, samt manglende effektivitet hos spissene. De slapp inn to mål på dødballer der de var over alt i sin markering og bommet på minst tre store målsjanser.

Bosz har vært på benken i litt over et år, og likevel kan vi ikke se mye fremgang. Nå er presset tilbake på ham, slik det var tilbake i januar. — Julien Laurens

Leipzig stiller opp når det gjelder mot Dortmund

Husker du bare forrige uke da vi lurte på om RB Leipzig var ferdig og Borussia Dortmund så ut til å være en utfordrer etter fire ettmålsseire på fem Bundesliga-kamper? Vel, på tide å rive opp formboken fordi lørdagens 3-0-seier i Leipzig var en gammeldags liming, et 90-minutters eksempel på hvorfor den tyske toppturen uten tvil er den mest underholdende kaotiske ligaen over hele Europa.

Alt som kunne ha gått riktig for vertene, som tilfeldig byttet manager i midtuken – Domenico Tedesco ute, tidligere Dortmund-sjef Marco Rose inn – og tilsynelatende fikk et løft av innsidekunnskap fra den kommende treneren. En manuset dødball ble kjølig konvertert av Willi Orban etter bare seks minutter, og det var hele Leipzig derfra.

spille

1:34

Janusz Michallik snakker etter at Gio Reyna ble brukt som innbytter i Borussia Dortmunds 3-0-tap mot RB Leipzig.

Gjestene klarte ikke å etablere noen kontroll over spillet, Timo Werner og Christopher Nkunku byttet på å skape rom for slike som Dominik Szoboszlai, og Dortmund absorberte bare bølge etter bølge av press, og prøvde å unnslippe med litt verdighet foran en midtuke i Champions League sammenstøt med Manchester City.

Etter Orbans tidlige scoring sørget Szoboszlai for 2-0 på kanten av pause da han, etter å ha fått alt for mye plass utenfor feltet etter at Mohammed Simakan vant ballbesittelse rundt halvveis, rett og slett dundret en fra distanse forbi en hjelpeløs Alex Maier. Innbytter Amadou Haidara la til en tredje i sluttminuttene med Dortmunds forsvar strukket og uinteressert.

Dessverre kommer resultatet egentlig bare Bayern München til gode, hvis egen svake start på sesongen har blitt maskert av manglene i jakten. — James Tyler

Mål

Neymar og Messi går sammen for PSG magisk

Paris Saint-Germains seier over Brest var ingen stor kamp, ​​og var en kamp som lett glemmes. PSG vant 1-0 ved å gjøre det strenge minimum, inkludert å se keeper Gianluigi Donnarumma redde en straffe, fire dager etter en Champions League-seier over Juventus og fire dager før en tur til Israel for å møte Maccabi Haifa i samme konkurranse.

Lørdag koblet imidlertid Lionel Messi og Neymar sammen for det som bare kunne betraktes som et magisk øyeblikk som vil forbli i folks sinn i lang tid. I det 30. minutt mottok Messi ballen 10 meter inne på Brest-halvdelen. Argentineren ser opp og ser Neymars løp inne til venstre i feltet. Så skjer det første øyeblikket av magi: den lange pasningen fra Messi mot lagkameraten hans – eksepsjonell, nøyaktigheten, spinnet på det.

Det andre øyeblikket av magi er kanskje enda mer spesielt: brasilianeren kontrollerer ballen fantastisk med høyrefoten før han halvvolleyte den med venstre fot over mål.

Noen sekunder med rent geni fra de to søramerikanerne for å gi PSG nok en ligaseier. — Laurens

Richters jordskjelvende streik for Hertha

Lørdagens 2-2 uavgjort mellom Hertha Berlin og Bayer Leverkusen vil ikke gå inn i historien som et spesielt minneverdig resultat — de to lagene ligger på 15. og 17. plass i Bundesliga etter seks kampdager — men hva med dette målet av Marco Richter, eh ?

Denne dunkende, klumpete volleyen elektrifiserte Hertha-publikummet og hadde hjemmelaget 15 minutter fra ære, bare for Patrik Schicks mål fire minutter senere for å dempe feiringen. Når det er sagt, roste Richter dette. — Tyler

Valverdes soloinnsats gir Carrascos forbløffelse

Kommer stoppetid i første omgang, kommer Federico Valverde. Ja, ja, Real Madrid har allerede blitt anerkjent, men Valverde fortjener sin egen utmerkelse for utligningen mot Real Mallorca.

Med Mallorca et mål foran og pausen nært forestående, scoret uruguayaneren en strålende soloinnsats for å utligne. Den hadde litt av hvert: et drivende løp fra dypt inne på hans egen banehalvdel, evnen til å sveve mellom to forsvarere og deretter teknikken til å pinge ballen inn i det øverste hjørnet med venstrefoten fra 20 meter.

spille

1:11

Federico Valverdie utligner for Real Madrid etter å ha scoret et strålende mål med venstrefoten før pause.

Sublimt. Det er to mål og to assist på de siste fem kampene for en spiller som blir stadig viktigere for Madrid.

Oh, og en hederlig omtale for Yannick Carrasco også, som scoret et lignende solomål i Atletico Madrids 4-1-seier mot Celta Vigo. — Sam Marsden

Lag i trøbbel

Bochum ser ut til å rykke ned

Det var et fryktelig tilfelle av deja vu for Bundesliga-kampene Bochum lørdag da de falt under på Schalke 04 i første omgang, slo tilbake til 1-1 tidlig i andre omgang bare for å la det gli i de siste 15 minuttene, og innrømmet to ganger for å dømme dem til et sjette tap i seks kamper for å åpne sesongen 2022-23.

I fjor så en lignende form i begynnelsen, med fem nederlag i de syv første kampene, før et solid formløp midt i sesongen (bare fem tap mellom oktober og februar) hjalp dem med å etablere en midttabellfinish. Dette føles annerledes: til tross for å ha mer av ballen og like mange store sjanser, gikk alle pausene Schalkes vei for deres første seier i kampanjen.

Presset er vel og merke på Thomas Reis for å snu ting, med besøket i Köln neste gang før den to uker lange landskamppausen. — Tyler

Til tross for VAR-snubb, sliter Juve

Å tape for PSG i Champions League er én ting. Å spille mot Neymar, Kylian Mbappe og Messi på Parc des Princes er tøft for alle. Imidlertid er Juventus uavgjort hjemme på søndag til ydmyke Salernitana i Serie A-spill mens han ble nektet en sen vinner av VAR i en kaotisk avslutning, noe annet.

Juve vil føle seg fornærmet over Arkadiusz Miliks avviste mål fra et hjørnespark i tilleggstid, med bilder som viser at anmeldelsen ikke tok hensyn til en Salernitana-forsvarer nær hjørneflagget.

Likevel var Juventus fattige igjen, og de fortjente ikke å vinne med tanke på at motstanderne var den beste siden det meste av kampen. Juventus-manager Massimiliano Allegri, som ble utvist, har så langt ikke vært i stand til å bygge noe siden han kom tilbake i Torino for ett år siden. De har ingen identitet, ingen klar måte å spille på. Dusan Vlahovic er altfor isolert med mindre Milik spiller ved siden av ham, noe som betyr flere lange baller hovet på dem eller flere kryss. Allegri tok også noen tvilsomme valg igjen, som å ta av Filip Kostic da han var Juves beste spiller.

Juve er åtte på tabellen, etter bare to seire på sine seks ligakamper så langt. De er kanskje bare fire poeng bak lederne Napoli, men formen deres føles som om de er i et større hull. — Laurens

Helgens MVP

Rask handling redder en supporters liv

Helgens LaLiga MVP var ikke én spiller. Det var ikke engang bare ett lag. I stedet var det spillere, ansatte, fans og nødetater som gikk sammen for å redde livet til supporteren som fikk hjerteinfarkt under Barcelonas seier på Cadiz lørdag.

– Marsden: Lewandowski, Gavi, De Jong blender i seier

Dommer Carlos del Cerro Grande handlet raskt for å stoppe kampen i det 82. minutt da han så at noe var galt. Cadiz-keeper Conan Ledesma spurtet over banen for å passere Barca-lagets defibrillatoren til Røde Kors-mannskapet som behandlet offeret. Innbytter Jose Mari bar en båre fra pitchside, opp gjennom publikum. Cristian Cornejo, en sykepleier og sesongkortholder i Cadiz, var den første som hjalp til. Kardiolog Carlos Aranda – en Barcelona-fan – ble hentet ned fra tribunen for å dele sin ekspertise. Etter 20 minutters spenning ble mannen gjenopplivet.

Familien hans sier at tilstanden hans nå er stabil på sykehus. Spillet ble gjenopptatt, og Barca vant 4-0, men de altruistiske handlingene fra de som hjalp offeret var kveldens største seier. — Kirkland