RB Leipzig vs. Borussia Dortmund – Fotballkamprapport – 10. september 2022

RB Leipzig overveldet Borussia Dortmund 3-0 på lørdag med mål fra Willi Orban, Dominik Szoboszlai og Amadou Haidara for å sikre en moralløftende seier og sikre en vinnerdebut for den nye treneren Marco Rose.

Rose erstattet Domenico Tedesco tidligere denne uken etter en dårlig start på ligasesongen og 4-1-tap hjemme mot Shakhtar Donetsk i Champions League denne uken.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Det var et drømmeresultat for Rose mot sin tidligere klubb Dortmund, som han ledet til en andreplass forrige sesong før han ble sparket i mai.

Vertene, som reiser til Real Madrid i Champions League neste uke, trengte ikke å vente lenge på en scoring med Orbans heading fra en corner i det sjette minuttet.

Leipzig burde ha scoret igjen gjennom Timo Werner og Szoboszlai før den ungarske landslagsspilleren gjorde bod på det, og boret inn lagets andre mål med en langdistansemissil i det øverste hjørnet ved pausen.

Det var alt for lite fra gjestene da Dortmund, som møter Manchester City i Champions League neste uke, ikke klarte å mønstre et eneste skudd på mål hele veien.

I stedet var det Leipzig som scoret igjen gjennom Haidara i det 84. minutt etter mer slurvete forsvar fra Dortmund.

“Jeg er nå her og prøver å tilpasse ideene mine,” sa Rose. – Guttene gjorde det bra for det første steget, men vi kan gjøre det bedre.

“Hvis du er aktiv i spillet, utvikler dette energi av seg selv. Laget ønsker å vinne, det er vant til å vinne mer enn å tape. Det har ikke fungert bra de siste ukene, og med en ny trener kan dette noen ganger sette deg gratis.

“Men nå har vi Real, deretter Borussia Mönchengladbach. Mange kamper og ikke for stor tropp.”

Leipzig rykker opp til åtte poeng på 10. plass mens Dortmund faller til fjerde med 12 poeng. Bayern München er også topp på 12, med Freiburg, også på 12 poeng, mot Gladbach på søndag.