Shadow

‘Dumt’ å satse mot Max Verstappen i Italiens Grand PrixMONZA, Italia – George Russell har sagt at han tror Max Verstappen vil skjære seg gjennom feltet i den italienske Grand Prix hvor han enn starter på søndag.

Det var forvirring rundt den endelige ruterekkefølgen etter kvalifiseringen, med ni sjåfører som ble rammet av straffer for motorbytte gjort i løpet av de siste 48 timene.

Verstappen kvalifiserte seg som nummer to, men hadde en femplassers grid-straff å avtjene etter at Red Bull monterte en ny forbrenningsmotor på bilen hans.

Med andre sjåfører under ham satt til å sone store straffer, var det uklart om Verstappen ville falle til sjuende – slik det ser ut til å være fornuftig på papiret – eller til fjerdeplass, etter å ha arvet mellomrom fri etter straffene for Carlos Sainz, Sergio Perez og Lewis Hamilton.

Russell, som er satt til å starte fra andreplass etter å ha kvalifisert seg til sjetteplass, forventer at Verstappen er tilbake i fronten på et blunk.

“[You’ve] det må være ganske dumt å satse mot det, sa Russell på spørsmål om Verstappen kunne vinne søndag.

“Han trenger bare å holde nesen ren i de to første rundene, og han vil gå til seier.”

Naturen til Monza-kretsen spiller inn i Red Bulls sterke rettlinjede hastighet.

Verstappen, som ser ut til å avslutte tittelen på ett av de to neste løpene, Japan eller Singapore, er sikker på å forlenge vinnerløpet.

“Rittet mitt går, de føltes veldig bra, så veldig fornøyd med det tempoet,” sa Verstappen. “Så jeg gleder meg faktisk veldig til løpet i morgen.”Kilde