Shadow

Når vil Premier Leagues utsatte kamper bli spilt midt i kamper?


Premier League utsatte alle kamper som skulle spilles fra lørdag 10. september til mandag 12. september som en markering av respekt etter dronning Elizabeth IIs død i en alder av 96.

Å avlyse kamper i en sesong som har blitt avkortet av vinter-VM, som starter i Qatar 20. november, betyr at det er ingen enkel oppgave å finne et sted å spille kampene.

Her tar vi en titt på kampene som har blitt avlyst, andre kamper som er i fare, og mulige løsninger.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Hvilke kamper er utsatt?

Alle kamper i den syvende kamprunden.

– Olley: Hvordan Premier League stoppet

AFC Bournemouth vs. Brighton & Hove Albion
Arsenal mot Everton
Crystal Palace mot Manchester United
Fulham mot Chelsea
Leeds United mot Nottingham Forest
Leicester City mot Aston Villa
Liverpool mot Wolverhampton Wanderers
Manchester City mot Tottenham Hotspur
Southampton mot Brentford
West Ham United mot Newcastle United

Risikerer noen andre kamper å bli utsatt?

Dronningens begravelse forventes å finne sted mandag 19. september, noe som ikke vil påvirke Premier League ettersom den to uker lange internasjonale pausen begynner samme dag. Men kampene som skal spilles helgen før den, 16. september til 18. september, er truet.

Politiressurser vil være nødvendige i dagene frem til begravelsen, og det betyr at fotballkamper kanskje ikke kan finne sted av sikkerhetsmessige årsaker.

Dette er spesielt tilfelle i London-området (matcher i modig) — spesielt de to som er planlagt på søndag. Chelsea vs Liverpool kan, logistisk i det minste, gå fremover en dag og spilles på lørdag, men Arsenal er i Europa League-aksjon torsdag kveld, så de kunne bare spille på søndag.

Fredag ​​16. september 2022
Aston Villa mot Southampton
Nottingham Forest mot Fulham

Lørdag 17. september 2022
Wolverhampton Wanderers mot Manchester City
Brighton & Hove Albion PP Crystal Palace*
Newcastle United mot AFC Bournemouth
Tottenham Hotspur mot Leicester City

Søndag 18. september 2022
Brentford mot Arsenal
Chelsea mot Liverpool
Everton mot West Ham United
Manchester United mot Leeds United

*Brighton vs. Palace ble utsatt onsdag på grunn av en planlagt togstreik. Den arbeidskampen er nå kansellert, men det er ingen nyheter om at spillet ble gjeninnført 17. september.

Premier League og EFL kunne velge å utsette alle kamper som en markering av respekt før begravelsen, men dette er usannsynlig.

Hva med spillene i europeisk konkurranse?

Arsenal, Man United og West Ham spilte alle sine kamper i Europa League og Europa Conference League på torsdag. Arsenal var allerede i aksjon mot FC Zurich da nyheten om dronningens død brøt ut, mens United og West Ham forberedte seg på avspark.

Det hadde vært spekulasjoner om at neste ukes kamper i disse to konkurransene, samt de seks kampene med britiske klubber i Champions League, kunne bli avlyst. Men alle disse båndene vil fortsette som planlagt.

Tirsdag 13. sept
Liverpool mot Ajax
Rangers mot Napoli
Sporting CP vs. Tottenham Hotspur

Onsdag 14. sept
Chelsea mot FC Salzburg
Manchester City mot Borussia Dortmund
Shakhtar Donetsk vs. Celtic

Torsdag 15. sept
Arsenal mot PSV Eindhoven
RFS vs. Hearts
Sheriff vs. Man United

Når spilles de utsatte kampene?

Dette er det store spørsmålet, og det er ingen tilgjengelig dato i 2022.

Hver midtuke etter det kommende internasjonale gjennombruddet til starten av verdenscupen brukes; fire runder med europeiske spill, et komplett sett med Premier League-kamper og tredje runde av Carabao Cup.

Engelsk fotball starter på nytt midtuken 20. desember – bare to dager etter VM-finalen – med fjerde runde av Carabao Cup, etterfulgt av tre blokker med Premier League-kamper i juleperioden.

Denne listen viser hvor overbelastet timeplanen vil være i 2023, med bare tre ledige midtuker bygget inn til den siste dagen av Premier League-sesongen søndag 28. mai.

10. januar – Carabao Cup QF
17. januar – FA Cup R3 repriser
24. januar – Carabao Cup SF L1
31. januar – Carabao Cup SF L2
7. februar – FA Cup R4 repriser
14. februar – Europeisk konkurranse knockouts
21. februar – Europeisk konkurranse knockouts
28. februar – FA Cup R5
7. mars – Europeisk konkurranse knockouts
14. mars – Europeisk konkurranse knockouts
21. mars – Internasjonal pause
28. mars – Internasjonal pause
4. april – Ledig midtuke
11. april – Europeisk konkurranse QF
18. april – Europeisk konkurranse QF
25. april – Premier League-oppsett
2. mai – Ledig midtuke
9. mai – Europeisk konkurranse SF
16. mai – Europeisk konkurranse SF
23. mai – Ledig midtuke

Lag som har blitt slått ut av Carabao-cupen eller FA-cupen i en tidligere runde, kan bruke disse kampdagene om nødvendig, selv om det blir komplisert hvis den ligakampen skal vises på TV, da den ikke skal være planlagt mot kringkasteren. av cupkonkurransen.

Midtukene i slutten av januar som er reservert for semifinalene i Carabao Cup, tilbyr en løsning – men det vil fortsatt være fire klubber utelukket.

spille

2:06

Supportere under torsdag kvelds europeiske aksjon som involverte Manchester United, West Ham og Arsenal ga respekt til dronning Elizabeth II etter hennes død.

Så bare spille kampene i de ledige midtukene?

Det er ikke fullt så enkelt siden de ledige midtukene er der av en grunn. Klubbene som er involvert i Carabao Cup-finalen (26. februar) pluss FA-cupens kvartfinaler (18. mars), semifinaler (22. april) og finalen (3. juni) må alle omorganisere ligakampene som er planlagt for disse datoene, og det er først og fremst hva de ledige plassene er der for.

Det er spesielt et problem for lag som når langt i en europeisk konkurranse da det er lite handlingsrom. Fire omarrangerte kamper passer ikke inn i tre midtuker, så hvis en klubb skulle nå finalen i begge de nasjonale cupene og komme til semifinalen i en europeisk konkurranse, er det rett og slett ikke tilgjengelige datoer for å omorganisere ligakampene slik de er. . Og dette har gjort det problemet verre.

Premier League må se på disse datoene og ta hensyn til det verste scenarioet. Den kan ikke sove-gå inn i en situasjon der datoene går ut, så den vil lete etter den beste måten å unngå utilsiktede konsekvenser av denne månedens utsettelser.

Kunne ikke noen av kampene bare spilles på europeiske midtuker?

Det er et Memorandum Of Understanding mellom ligaene og UEFA om at kamper ikke spilles samtidig som Champions League-kamper, hvis det i det hele tatt er mulig. I 2013 bøtelagt UEFA Premier League med 1,1 millioner pund for å gjøre det, og trekke midler fra solidaritetsbetalinger. Dette har blitt avslappet de siste årene, selv om ligaer fortsatt anbefales å unngå et sammenstøt hvis mulig.

Forrige uke spilte Lorient mot Lyon i Ligue 1 i en kamp utsatt fra begynnelsen av sesongen. Det var planlagt på en torsdag for å unngå et sammenstøt med UCL, med avspark tidlig klokken 19.00 lokal tid, slik at det bare skulle spilles på samme tid som det tidlige settet med europeiske kamper.

Så Premier League kan bruke de europeiske midtukene hvis den føler at det ikke er noe annet sted å plassere kampene.

Det er selvfølgelig ikke bra for noen av lagene som er i Europa: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, West Ham United.

Det er de syv klubbene som utgjør problemene for planleggerne – og fire av dem spiller i London neste helg og kan få en ny kamp avblåst. Det er mest sannsynlig at de kommer langt i begge hjemmecupene også.

Så hva er løsningen?

Det kan være nødvendig å tenke kreativt – spesielt hvis noen av neste helgs kamper må utsettes av sikkerhetsgrunner. Den åpenbare løsningen er å avlyse FA-cupreprisene i tredje og fjerde runde igjen. Dette skjedde i hver av de to siste sesongene på grunn av overbelastning forårsaket av COVID-19-utsettelser og ville åpne opp for de to ekstra midtukene som kreves for å forhindre problemer lenger ned i linjen.

Hvis FA-cupreprisene forblir på plass, er det usannsynlig, men ikke umulig, at disse datoene kan brukes til omorganiserte kamper fordi tilgjengeligheten av lag bare vil bli kjent på kort varsel.

Det er ingen sjanse for at Carabao Cup kan bli avlyst, men det kan være press for å klare semifinalen enbeint for å åpne opp en midtuke.

Å bytte rundt FA-cupfinalen (3. juni) og den siste dagen i Premier League (28. mai) vil legge til en ekstra midtuke 30. mai – selv om Europa League-finalen spilles på onsdag den uken. Det vil også være flere logistiske problemer, ettersom Wembley er booket til EFL-sluttspillet helgen 27.-29. mai, noe som betyr at denne løsningen er svært usannsynlig.

Kan sesongen forlenges?

Nei. Etter FA-cupfinalen 3. juni er Champions League-finalen planlagt til 10. juni, og rett etterpå er det en internasjonal blokkering reservert for EM 2024-kvalifiseringskamper.Kilde