Shadow

Ferrari-presidenten støtter Mattia Binotto, forventer F1-titler innen 2026Ferrari gjør for mange feil, men har «stor tro» på teamsjef Mattia Binotto og vil bli Formel 1-mestere igjen innen 2026, sa selskapets president John Elkann lørdag.

Sportens eldste og mest suksessrike lag, de eneste tilstede siden mesterskapet startet i 1950, har ikke vunnet en tittel siden 2008.

De fikk en sterk start denne sesongen, med Charles Leclerc som vant to av de tre første løpene, men har siden hatt en rekke strategiske feil, førerfeil og mekaniske feil.

Leclerc er nummer to, men 109 poeng bak Red Bulls Max Verstappen med syv løp igjen. Lagkamerat Carlos Sainz er femte og 26 etter Monegasque.

Binotto har vært under ild i media, med noen som har stilt spørsmål ved hans stilling, men Elkann forsvarte ham.

“Vi har stor tro på Mattia Binotto og setter pris på alt han og alle ingeniørene våre har gjort,” sa han til Gazzetta dello Sport i forkant av Ferraris hjemlige italienske Grand Prix på Monza.

«Men det er ingen tvil om at arbeidet i Maranello, i garasjen, på gropveggen og ved rattet må forbedres.

«Vi må fortsette å gjøre fremskritt, og det gjelder mekanikerne, ingeniørene, sjåførene og selvsagt hele ledergruppen, inkludert teamsjefen.

«Vi har sett at det fortsatt er for mange feil når det kommer til pålitelighet, drivkraft og strategi.

“Å sette vår lit til Binotto og teamet hans var den riktige avgjørelsen og det har lønnet seg. Takket være dem er vi konkurransedyktige og vinner igjen. Men jeg er ikke fornøyd fordi jeg tror vi alltid kan gjøre det bedre.”

Elkann sa at påliteligheten kunne forbedres, og han var optimistisk for fremtiden.

“Det er derfor jeg tror at Ferrari før 2026 igjen vil vinne konstruktør- og sjåførtitlene, med Charles Leclerc i pole position,” sa han.

Elkann er administrerende direktør i Agnelli-familiens Exor-holdingselskap, som også kontrollerer Serie A-siden Juventus.

Det italienske laget åpnet sin Champions League-kampanje denne uken med et 2-1-tap mot Paris St Germain, men Elkann støttet trener Massimiliano Allegri for å få dem til å vinne igjen.

“Juve går gjennom en ny syklus som har skjedd mange ganger i den århundregamle historien som knytter familien min til den hvite og svarte skjorten,” sa han.

“Laget har endret seg så mye, og som trener kjenner Allegri klubben godt og dens karakteristiske ånd av utholdenhet og styrke.”Kilde