Shadow

Chelsea ser på Josko Gvardiol som Graham Potters første signering


Sommerens overgangsvindu er stengt for de store ligaene i Europa. Men med et øye på januar, er det mye sladder som svirrer om hvem som flytter hvor. Transfer Talk gir deg alt det siste om rykter, kommer, går og, selvfølgelig, inngåtte avtaler!

TOP STORY: Chelsea prøver igjen for RB Leipzigs Gvardiol

Etter å ikke ha sikret en avtale for RB Leipzig-forsvareren Josko Gvardiol denne sommeren har Fabrizio Romano avslørt at Chelsea vil gjøre et nytt forsøk for 20-åringen i vinterens overgangsvindu, nyhetene bekreftet av Bilds Christian Falk.

The Blues tilbød angivelig opptil €90 millioner for den kroatiske landskampen, som i stedet signerte en ettårig forlengelse for å bli i Tyskland. Gvardiol er imidlertid tippet til å bli den første signeringen for Graham Potter, som erstattet Thomas Tuchel ved roret på torsdag.

Chelsea har allerede kjøpt tjenestene til Kalidou Koulibaly og Wesley Fofana i midtforsvaret i sommer. Likevel vil vest-London-laget henvende seg til midtstopperen i januar og overtale ham til å revurdere et skifte til Premier League. Den unge forsvarsspilleren, som spilte 29 Bundesliga-kamper forrige sesong, kan ha en langsiktig fremtid på Stamford Bridge, med Thiago Silva 38 denne måneden.

Chelsea har ikke holdt nullen denne sesongen siden 1-0 seier mot Everton på åpningsdagen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

LIVE BLOGG

15.54 BST: Vi har en FERDIG DEAL! Overgangsmarkedet er fortsatt åpent i Hellas, og FC Volos har fullført signeringen av Anthony Knockaert på lån fra Fulham for sesongen 2022-23.

15.00 BST: Barcelona planlegger å reise søksmål med krav om at Atletico Madrid skal betale dem €40 millioner for Antoine Griezmannhar kilder fortalt ESPNs Sam Marsden Moises Llorens.

Griezmann (31) sluttet seg til Atletico på et toårslån i 2021, og de to klubbene er i strid om en klausul som vil gjøre avtalen permanent.

Kilder nær den katalanske klubben har fortalt ESPN at Barca mener at Griezmann spilte over 45 minutter i 30 av de 37 kampene han var tilgjengelig for forrige sesong betyr at Atletico nå er forpliktet til å signere ham for €40 millioner. Atletico hevder i mellomtiden at Griezmann må spille over 45 minutter i 50 % av kampene han kan velges i over to sesonger, ikke bare én, for at klausulen skal tre i kraft.

14.05 BST: Mykhaylo Mudryk har i hovedsak utstedt en kom-og-få-meg bønn til Arsenal.

Vingspilleren, som scoret ett og skapte to andre i Shakhtar Donetsks fantastiske 4-1-seier på RB Leipzig i Champions League, ble angivelig enige om personlige vilkår med Gunners forrige måned, men de to klubbene kunne ikke slå seg ned på en overgangssum.

Arsenal forventes å komme tilbake i januar for å få avtalen over streken – selv om prisantydningen vil øke for hver fantastisk prestasjon.

“Drømmen min er å spille i Premier League, selvfølgelig,” sa 21-åringen til CBS Sports. “Arsenal er et veldig godt lag, veldig god manager – så fra min side kan jeg ikke si nei til Arsenal. Men en overgang er ikke bare opp til min avgjørelse.”

13.12 BST: Newcastle United kan gjøre et grep for å signere brasilianske wonderkid Andrey Santosmelder i.

Santos, 18, har angivelig blitt sporet av Barcelona og Paris Saint Germain, men Newcastle er nå klare til å gi et overføringstilbud på 30 millioner pund til klubben hans, Vasco de Gama.

Midtbanespilleren signerte først en ny kontrakt med klubben sin forrige uke, men det har ikke stoppet overgangsspekulasjonene. Den nye avtalen har en frigjøringsklausul på £43 millioner, så Newcastle vet at de kan få sin mann hvis en lavere avgift ikke kan avtales.

12.19 BST: Rodrygo og Eder Militao er satt til å følge Vinicius Junior i å motta spanske pass tidlig i 2023, fortalte kilder til ESPNs Alex Kirkland og Rodrigo Faez, og åpnet for muligheten for at Real Madrid flytter for å signere flere topptalenter fra Brasil og andre ikke-europeiske land.

LaLiga-klubber har lov til å inkludere tre spillere fra land utenfor EU i sine førstelagslag. I Madrids tilfelle har disse plassene vært okkupert av Vinicius, Rodrygo og Militao. Madrid bekreftet tidligere denne uken at Vinicius (22) hadde fått spansk statsborgerskap, etter å ha startet prosessen – som ble forsinket av pandemien – tilbake i 2020. Kilder fortalte ESPN at Rodrygo og Militao vil motta deres tidlig neste år , noe som betyr at klubben nå kan sikte mot ikke-europeiske spillere for å forbedre førstelagstroppen i januarvinduet og igjen neste sommer.

11.28 BST: Faren til Bernardo Silva sier at det ikke ble gitt noe overgangstilbud for sønnen før veldig sent i overgangsvinduet i sommeren.

Silva, 28, ble sterkt knyttet til en overgang til Barcelona, ​​men midtbanespilleren vil forbli i Manchester City i det minste frem til januarvinduet.

“Det var mange samtaler, men et konkret tilbud ble ikke gitt i den tidsskalaen vi trodde var riktig,” sa Paulo Silva i sitater båret av Mundo Deportivo. «Da det kom, skjønte vi at det ikke lenger var riktig tidspunkt for alle involverte parter.

“Ting må skje rasjonelt og det var ikke det ideelle scenariet for Bernardo. Han er en moden spiller, han er 28 år gammel. Ting må gjøres rasjonelt, ikke følelsesmessig.”

10.36 BST: Napoli sportsdirektør Cristiano Giuntoli har fortalt Corriere dello Sport at det aldri var noen seriøs interesse for å signere Cristiano Ronaldo fra Manchester United da de ønsket å bygge en yngre tropp.

Ronaldo, 37, var desperat etter å forlate United i sommervinduet, med et utlån til Napoli som så ut til å være hans siste sjanse til å spille for en Champions League-klubb før markedet stengte.

Giuntoli har imidlertid antydet at Napolis koblinger til den portugisiske landslagsspilleren ikke var som de så ut til.

“Under overgangsmarkedet later vi som om vi chatter med alle, og noen ganger gjør vi det på ekte,” sa Giuntoli. “Men vi ønsket å investere i et ungt lag.”

Giuntoli hadde allerede fortalt Sky Sport Italia tidligere i uken at det aldri var noen reelle samtaler med Ronaldo om en overgang til Napoli.

09.49 BST: Manchester United var overbevist om å betale over markedsverdi for Lisandro Martinez, Casemiro og Antony etter at spillerne imponerte klubbsjefene med sin vilje til å flytte til Old Trafford, fortalte kilder til ESPNs Rob Dawson.

Trioen kostet nærmere 200 millioner pund, og selv om det er aksept på Old Trafford at klubben betalte for mye for dem, var de klare til å gå høyere for å få avtalene over streken på grunn av hver spillers sterke ønske om å bli med.

Kilder fortalte ESPN at United-hierarkiet ble gjort oppmerksom på at Martinez hadde konfrontert en Ajax-funksjonær da han fryktet at overgangen til United stoppet opp mens Antony, hans tidligere lagkamerat på den nederlandske siden, faktisk gikk til streik for å tvinge gjennom overgangen. Kilder la til at United var overbevist om å bytte oppmerksomhet fra Barcelonas Frenkie de Jong til Real Madrids midtbanespiller Casemiro etter bare én samtale med den brasilianske midtbanespilleren.

09.00 BST: Daily Mirror forventer at Arsenal og Newcastle kjemper om Benficas Alex Grimaldo når overgangsvinduet åpner igjen i januar.

Grimaldo (26) har gått inn i det siste året av kontrakten sin, og Benfica må finne en ny klubb til ham i januar hvis de skal motta noen form for overgangssum.

Rapporten sier at €10 millioner (det er £8,6 millioner) kan være nok til å premiere venstrebacken borte fra den portugisiske klubben, selv om han kunne velge å løpe kontrakten sin og slutte som en gratis agent neste sommer. Han kan signere en forhåndsavtale for den frie flyttingen fra 1. januar.

Juventus sies også å spore Grimaldo, som er en tidligere spansk under-21-landskamp.

PAPIR SLADDER

– Manchester United og Chelsea kjemper om Wolves rekrutteringssjef Matthew Hobbs, skriver Football Insider. Lederen for speiding og rekruttering har vært i Molineux siden 2015, men har bare besatt sin nåværende rolle i åtte måneder. Likevel vil de to sidene, som var Premier Leagues største brukere denne sommerens overgangsvindu, etter sigende forsøke å overtale Hobbs bort fra West Midlands-siden i løpet av de neste ukene.

Raul de Tomás søker fortsatt etter en Espanyol-exit, og 27-åringen har inngått forhandlinger med Sharjah i De forente arabiske emirater, som avslørt av Relevo. Spissen har blitt koblet til flere europeiske lag denne sommeren mens han ser etter en vei ut fra RCDE Stadium før overgangsvinduet i januar. Den spanske landslagsspilleren ville bli med Miralem Pjanic i å bytte ut LaLiga med UAE Pro League denne uken.

– AS Roma vil fornye interessen for Sassuolo’s Davide Frattesi i januar, ifølge Calciomercato. De Giallorossi sin daglig leder Tiago Pinto har beskrevet den 22 år gamle midtbanespilleren som sin favorittspiller i Serie A mens han planlegger et gjensyn med den tidligere Roma Primavera-stjernen. Den italienske klubben har fortsatt en fremtidsklausul på 30 % for den italienske U21-landskampen, men klarte ikke å forhandle frem en avtale med Neroverdi denne sommeren.

– Australia internasjonal Tom Rogic kan være klar for en flytting til West Bromwich Albion, ifølge Daily Telegraph’s John Percy. 29-åringen er en fri agent etter å ha bestemt seg for å forlate Celtic i sommer etter ni år, og midtbanespilleren scoret 16 mål på 50 kamper for Scottish Premier League Champions i sin siste sesong. Rogic er angivelig nær ved å slutte seg til Steve Bruces side i Championship, da han ser ut til å sikre seg en plass i Socceroos-troppen til verdenscupen.

– Gratis agent Santiago Arias er klar for å slutte seg til Manchester United etter å ha forlatt Atletico Madrid i sommer, melder Daily Mirror. Den 30 år gamle backen kan være et kjærkomment tilskudd på Old Trafford, med Erik ten Hag angivelig nølende med å bruke Aaron Wan-Bissakaforetrekker å starte Diogo Dalot på høyreback. Den engelske landslagsspilleren stilte ikke opp fra benken i nederlaget mot Real Sociedad, med Victor Lindelöf brukes i stedet. Den erfarne colombianske internasjonale Arias kan vise seg å være en ideell back-up i denne posisjonen, til tross for å slite med ulike skadeproblemer.

Kilde