Shadow

Tyler Reddick tar pole for sluttspillet i NASCAR Cup Series på Kansas SpeedwayKANSAS CITY, Kan. — Tyler Reddick vil starte fra polet i NASCAR Cup Series-sluttspillet på Kansas Speedway.

Reddick støttet seg på sin omfattende bakgrunn og kjørte skitt sene modeller for å sykle på felgen rundt den halvannen mile banen på lørdag. Han stoppet klokken på 29,899 sekunder, og nektet Joey Logano en andre rett stang.

“Det tok av fort. Jeg var veldig fornøyd med bilen,” sa Reddick. “Den liker definitivt de to eller tre beste sporene på denne racerbanen, men er bare veldig fornøyd med hele prestasjonen til laget vårt i dag.”

Det er første gang Reddick, som er femte i sluttspillet, har tjent stangen på en oval.

“Jeg er veldig spent på det,” sa han, “og det er galskap – jeg tror min første Xfinity-stang kom hit også.”

Førerne som tok siste runde måtte kjempe med skiftende forhold – de første par kvalifiseringsrundene ble gjort under skydekke, mens solen begynte å titte frem for Austin Cindric og forble ute resten av økten.

De måtte også bestemme seg for om de skulle sykle den ytterste rillen eller en line som lå litt lavere på banen.

Christopher Bell, som valgte felgen, var raskest i den første gruppen på fem med en runde på 30,057 sekunder. Og han var fornøyd med tiden for Joe Gibbs Racing, og sa til teamet sitt over radioen: “Det er alt jeg har, kompis.”

Det var nok til å starte sammen med Alex Bowman på utsiden av andre rekke.

Bowman tok en litt lavere linje rundt banen og postet en tid på 29,964 sekunder før Logano overtok ham nedover ryggstrekningen og bar nok fart gjennom sving 3 og sving 4 til å sette en ny bestetid på 29,936.

“Jeg trodde vi hadde en ganske god runde,” sa Logano. “Bilen vår var strammere enn den var den første kjøringen. Den var så bra den første kjøringen at vi ikke ønsket å justere for mye. Vi plukket opp mye fra treningen og la ned en ganske god runde.”

Bare ikke fullt så god som Reddick, som landet nr. 8 til Richard Childress Racing foran.

“Dette stedet fortsetter å endre seg. Det er den typen bane du kan bevege deg mye rundt,” sa han. “Bare mengden på-gass-tid du har er en stor justering, og heldigvis fikk vi det ganske bra og kom til siste runde.”

De fem beste startplassene tilhører sluttspillsjåførene med Ross Chastain som avrunder. Bubba Wallace kvalifiserte seg som nummer seks, foran tre sluttspillførere til i Kyle Larson, Cindric og William Byron. Chris Buescher starter 10.

Resten av sluttspillet har litt terreng å ta igjen.

Austin Dillon starter 11. med Chase Briscoe på 13. plass, Kevin Harvick bak ham og Daniel Suárez på 15. plass. Ryan Blaney kvalifiserte seg på 17. plass med Kyle Busch på 20. plass, Chase Elliott på 22. og Denny Hamlin på 25. plass.Kilde