Shadow

Rangering av spillernes avskjedsmeldinger på sosiale medierEndelig har vi nådd slutten av sommerens overgangsvindu. Vi har ledd. Vi har grått. Vi har lurt på “Hvorfor i navnet til Ronaldinhos gull-Tiempos signerer Manchester City Manuel Akanji?”

Men om du vil det eller ei, klubbens lagark er nå slik det kommer til å se ut i minst de neste seks månedene. Mange spillere har forlatt klubber de har vært med i årevis, og det betyr at én ting er sikkert: spilleravskjedsbrev.

Det er en utslitt kunst, omtrent som å prøve å ikke se for selvtilfreds ut mens du nekter å feire mot ditt tidligere lag, eller å klappe dommeren på skulderen etter at han har gitt deg et gult kort. Når du forlater en klubb, må du i det minste legge igjen en lapp på vei ut. Ellers blir du en skurk, en ekkel antagonist som blir gjenstand for glede når ulykken rammer deg. Noen spillere trives med den slags negativitet, men de fleste liker i det minste å legge igjen en høflighetslapp før de går.

Men når du er fan av en spiller i klubben din og de plutselig drar, vil du alltid være sikker på at de virkelig mener de tingene de skrev, i det minste på et eller annet nivå. Noen ganger er den hjertesorgen lett å se; andre ganger er det litt vanskeligere å si. Så, i et forsøk på å gjøre absolutt alt om til en konkurranse, har jeg bestemt meg for å rangere noen av de mer bemerkelsesverdige avskjedsbrevene fra spillere som har gått til deres nå tidligere klubber.

Bidragene blir bedømt på deres oppfattede oppriktighet, estetiske kvalitet i både skriftlige og visuelle medier, og nøyaktig refleksjon av spillerens historie med klubben, som er en fancy måte å si hvor mye bull—- … Du vet hva? La oss bare fortsette med det.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)


Det er flere videoavskjedsbrev på denne listen, men svært få kommer med den rene produksjonsverdien som Jesus bringer til bordet her. Vi har ungdomsklipp. Vi har voksenklipp. Vi har animasjon (!!!), og vi har en fullstendig fortalt video som tydelig er tenkt på og skrevet i god tid, med en utrolig smakfull og effektiv repetisjon av setningsstruktur for å virkelig drive det emosjonelle poenget hjem på slutten .

Fikk du med deg det? Fra jeg gjorde, jeg gjorde, jeg gjorde, til «vi gjorde det». Han inviterer alle kollegaer og fans som ser på videoen inn i sin Manchester City-periode og legger armen rundt dem, bare med en enkel vending. Utmerket avskjedsvideo og brev. Toppkarakterer.

Riktignok leverer Phillips inn en høydepunktvideo her, men han etablerer også sine bonafides, viser frem sine egne barnebilder iført Leeds-skjorter, viser at han hjelper til med å bringe klubben inn i Premier League, synger sanger med supportere. Å, og alt er satt til Adele, som om det ikke var emosjonelt nok. Og det er før vi kommer til brevet, som er omtrent så inderlig som det kan bli, og tar seg tid til personlig å takke flere av Leeds United-staben ved navn.

Det er detaljert, det er oppriktig, det er emosjonelt. Jeg synes det mangler litt av den poleringen Jesus kommer med til avskjedsbokstavspillet, men det er nesten likt med de beste i gjengen her.

Dybala har ingen video, og avskjedsbrevet hans er ikke så langt eller så spesifikt som noen andre der ute. Men hvis det er én ting Dybala har for ham, så er det rå følelser. Når han sier at han trodde han skulle bruke Juventus-trøya mye lenger, vet du at han mener det i kjernen.

Ingen har grått så hardt til Tina Turner siden Clinton-administrasjonen. Når Dybala snakker om Juventus, bringer han en oppriktig takknemlighet for klubben som fortjener beundring. Og det gir et godt avskjedsbrev også.

Merker for den lengste bokstaven på denne listen, og også for den tilpassede fonten og håndtegnede designene her. Det er et helt igennem nydelig brev som gjør mye for å takke hver person som Bellerin jobbet med og rundt i Arsenal, og det føles aldri som om han våger seg ut i panik eller halvhjertet takknemlighet. Jeg tror at den mangler noe av de rå følelsene og den utmerkede syntesen av medier som de over Bellerin besitter, men dette er fortsatt utmerket.

Det skulle aldri være harde følelser mellom Haaland og Dortmund. Alle visste at han ikke ville bli for alltid; ingen gjør det med mindre de har en tendens til å bli skadet på de mest hjerteskjærende tidspunktene. Likevel har Haaland satt sammen en veldig bra video her. Det som skiller seg ut i havet av høydepunkter er hvordan det også inkluderer at han samhandler med fans, som han også tar seg tid til å takke i den skrevne delen. Den inkluderer til og med en del på slutten som han leverer spesielt for videoen.

Dette ble ikke bare sendt til en videoredigerer med en haug med mål, nei sir. Han la litt personlig innsats i dette, og det vil gi deg poeng her.

Ok, jeg vil absolutt gi deg dette: det er ikke fantastisk. Han sier knapt noe i det hele tatt. Men passer ikke det Mane så godt? Ville det ikke føles helt bisarrt å se ham gå helt langdryg med hele greia? Han har tross alt alltid vært mer en mann av handlinger enn ord når det kommer til spillet.

Kort og godt arbeider her. Det bare gjør det.

Dette er et veldig hyggelig notat å forlate Lyon, men de virkelige stjernene i showet er Paquetas barn. Vet han at han har bidratt til å skape fysiske manifestasjoner av “Precious Moments”-barna? Lager disse barna Gerber-annonser ennå? Uansett, hyggelig notat, vakker familie. Rettferdig spill.

Dette er en godt laget og redigert video, og jeg liker absolutt valget om å spleise inn det gamle intervjuklippet. Det er noe forfriskende ærlighet der, og i selve den skrevne bildeteksten, bemerker han veksten hans både som spiller og som person. Virkelig, dette føles som om det har alle elementene av suksess her, men… det hele føles litt mekanisk, ikke sant? Vi får noen fine spillerhøydepunkter. Vi får prestasjonene på slutten. Men det føles som om dette handler om Sterling, og egentlig ikke om forholdet hans til Manchester City. Det er bare litt for forretningsmessig til å være et virkelig flott avskjedsbrev, føler jeg.

Dette er en annen som føles mer som en video med høydepunkter. Det kunne vært litt mer oppriktig, men god komposisjon av videoen som viser frem Pogbas tid i Uniteds ungdomsrekker før han går videre til senere prestasjoner med klubben. Og ærlig talt, det er litt mer inderlig enn jeg forventer av Pogba, gitt den omfattende sorgen hans egne fans har gitt ham gjennom årene. Er det derfor denne tingen høres ut som om den har blitt lydsporet av Hans Zimmer? Muligens er den gigantiske messingen «BWAAAA» lyden av kognitiv dissonans? Vi kan aldri vite sikkert.

En avskjedsvideo for å avslutte alle videoavskjeder. Vi får bare noen Rudiger-høydepunkter med Chelsea, og det er omtrent det. Låtvalget er fint, og jeg vil alltid sette pris på hvor godt musikk passer inn i tekstene. Vi får bare ikke mye i veien for noe spesielt her, og egentlig ingen ord utenom backing-musikken.

Det er helt greit som et farvel til en klubb, men det etterlater litt å ønske.

Rekvisitter til Lewandowski, for hvis jeg følte slik han tydelig følte at han ble behandlet på slutten av Bayern-perioden, ville jeg sendt ut en liten TikTok-dans som farvel. I stedet går han faktisk gjennom bevegelsene her, så alvorlig du kan når du skiller deg fra klubben din på åtte år på ganske dårlige vilkår. Det er et fint avskjedsbrev, men man kan nesten høre belastningen i det.

Ok gutter. Vi må prøve litt hardere enn dette. Personene på toppen av denne listen lager korte kunstfilmer viet til mennesker som de i mange tilfeller aldri igjen vil bli pålagt å bry seg om.

Hvis vi bare skal legge ut et enkelt bilde, la oss i det minste gjøre bildeteksten litt mer minneverdig, skal vi?

Hvis du leser dette og tenker for deg selv «vent, hvem er Neco Williams igjen», er svaret «klart en person som var klar til å komme seg ut av Liverpool», basert på dette avskjedsbrevet. For en person som har tilbrakt 15 år i klubben, forventer du kanskje bare litt mer enn tre setninger. Bildekollasjen er fin, men den gjør det bare ikke for meg. Akkurat som at Williams og Forest ikke gjorde mye av noe mot Manchester City på onsdag.

La oss være klare på én ting her. Dette er det verste avskjedsbrevet på denne listen, og det er muligens også mitt favorittavskjedsbrev på denne listen, fordi det er det eneste som er åpenlyst fiendtlig mot den tidligere klubben.

“Jeg valgte å ikke kommunisere under dette overgangsvinduet til tross for all kritikken og alle de ofte falske og misvisende kommentarene, selv når de kom fra klubben” er bare en helt utrolig replikk. Smålig til det ytterste. Han fortsetter med å takke Leicester-manager Brendan Rodgers, til tross for at han sier Rodgers har valgt å «avsløre» ham i det siste. Det er ingen tristhet her, og halvparten av takknemligheten som uttrykkes er gjort med sarkasme. Stort sett er det bare selvtilfredshet, og ærlig talt er det morsomt.

Og bildet for å toppe det? Det står ikke engang «Takk». Det står bare «Farvel». Som et mål på hjertelig avskjed er dette et brev som ikke engang kommer i nærheten av Williams. Men like rent innhold å nyte som en ikke-Leicester-fan? Det er en ren gave, og vi skal være takknemlige for den.

Kilde