Shadow

Man City tvunget inn Manuel Akanji signering av Aymeric Laporte skadeproblemer


Pep Guardiola har sagt at Manchester City ble tvunget inn på overgangsmarkedet for å signere Manuel Akanji på grunn av frykt for Aymeric Laportes form.

City fullførte signeringen på €17,5 millioner av Akanji fra Borussia Dortmund på fristdagen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Og Guardiola sa at avgjørelsen delvis skyldtes tilgjengeligheten til Laporte, som ikke har spilt denne sesongen etter å ha gjennomgått en kneoperasjon i sommer.

– Vi har fire utrolige midtstoppere før, men noen ganger har vi hatt det tøft med skader, sa Guardiola på en pressekonferanse fredag.

“Noen blir bedre, men en måned eller en og en halv måned [for Laporte] og Nathan [Ake] kunne ikke spille [the last two games].

“Så vi har nettopp hatt to midtstoppere. Vi hadde en mulighet til å hente ham [Akanji]ett år igjen i Dortmund, mye erfaring, han er perfekt for det vi trenger og vi er veldig glade for å ha ham her som konkurranse.”

City har stolt på John Stones og Ruben Dias i de to siste kampene mot Crystal Palace og Nottingham Forest, og de vil sannsynligvis bli sammen igjen for turen til Aston Villa på lørdag.

Guardiola forventer ikke å ha Laporte tilgjengelig før etter landskampspausen i slutten av september, men 28-åringen kan muligens returnere til hjemmekampen mot Manchester United 2. oktober.

“Hvis jeg sier en måned [out] det ville være slutten av september, oktober,” la bysjefen til.

«Jeg tror kanskje etter landskampspausen [he could return]. Han vil ikke tvinge det. Jeg kan ikke glemme å være i den posisjonen – West Ham borte og siste kamp mot Villa forrige sesong – vi hadde ikke et annet alternativ, og han måtte spille.

“Dette er grunnen til at vi har gått for Akanji. Etter operasjonen trenger det tid.”Kilde