Shadow

Daniel Ricciardo, McLaren er uenige om Oscar Piastri-kontraktens tidslinje


ZANDVOORT, Nederland – Daniel Ricciardo og McLaren ser ut til å være uenige om åpenheten rundt laget som signerer Oscar Piastri for å erstatte ham.

Piastri har endelig blitt bekreftet som sjåfør for å erstatte Ricciardo neste år etter en langvarig kontraktsstrid mellom McLaren og Alpine.

Fredag ​​avslørte dommen i styret for kontraktsgjenkjenning at Piastri signerte en toårig avtale med avtale 4. juli, en dag etter at Ricciardo endte nest sist i den britiske Grand Prix.

Ni dager senere ga Ricciardo en trassig uttalelse på Instagram om at han hadde til hensikt å se kontrakten sin ut til slutten av 2023, men på dette tidspunktet hadde McLaren allerede signert en slags avtale med Piastri.

Det er uklart hva den opprinnelige kontrakten med Piastri innebar, ettersom ryktene som sirkulerte ved starten av F1-sommerpausen var at det var en avtale om å bli reservesjåfør i 2023 før han erstattet Ricciardo i 2024.

McLaren insisterer på at det var “helt åpent” med Ricciardo om prosessen, men de to partene er uenige om hvor mye han visste før kunngjøringen om splittelsen 31. august.

“For å være ærlig på datoene, det er det første jeg har hørt. Jeg er ikke klar over åpenbare tidslinjer og hva teamet diskuterer,” sa Ricciardo diplomatisk til Sky Sports fredag ​​kveld.

En kilde nær Ricciardo sa til ESPN: «For å være tydelig, visste ikke Daniel og teamet hans at Oscar ble signert da Daniel la ut uttalelsen 13. juli. På det tidspunktet var det diskusjoner om Daniels fremtid, men mer i tilfelle han ønsket å utøve sin opt-out.

“Teamet fortsatte å spørre Daniel om planene hans for neste år, jeg antar å håpe svaret hans til slutt ville endre seg, men han fortsatte å gjøre sin intensjon om å bli med laget kjent. Det var ikke før Østerrike hvor han og teamet hans ble gjort oppmerksomme teamet utforsket andre sjåfører for 2023.”

Etter den ungarske Grand Prix i slutten av juli, kommuniserte McLaren til Ricciardo at de hadde til hensikt å utforske andre alternativer for 2023, og et økonomisk oppgjør ble ordnet i ukene frem til kunngjøringen.

McLaren-sjef Andreas Seidl insisterte fredag ​​på at Ricciardo var informert om hva som foregikk til enhver tid.

– Vi går selvsagt ikke inn på detaljene i kontrakten som vi signerte med Oscar, sa Andreas Seidl fredag ​​på en pressekonferanse etter at Piastri-nyhetene ble offentliggjort.

“Angående Daniel, som vi har kommunisert forrige uke, tror jeg gjennom dette året Daniel, Zak og meg selv hadde en åpen og transparent dialog til enhver tid om hvor vi begge er. Derfor er det ingen problem i det aspektet.”

Ricciardo har ennå ikke bekreftet sitt neste trekk. Å ta det alpine setet Piastri ikke ønsket virker som hans beste alternativ for 2023, men det antas at laget er skeptiske til å ta ham tilbake etter at han forlot laget for McLaren i 2021.

Haas og Williams er de eneste to lagene med ledig plass på neste års rutenett.

Ricciardo sa torsdag at han er åpen for ideen om å ta et år ute i 2023 i håp om å finne en bedre mulighet året etter og utelukket ikke å ta en reservesjåførrolle.Kilde